true
درآمد استان فارس از تولید انرژی خورشیدی چقدر است؟ این روزها درآمدزایی از صنعت خورشیدی در مناطق مختلف استان فارس رواج یافته؛ درآمدهایی که با توجه به ظرفیت سامانههای احداث شده در ماههای سال، متفاوت است و بستگی به پارامترهای مختلفی دارد اما اخیراً متولیان توزیع برق فارس تعداد سامانههای خورشیدی نصب شده در فارس و درآمد حاصل از این سامانهها را اعلام کردند.
به گزارش فارس آگاه، برخی معتقدند خورشید به عنوان یک منبع شگفت انگیز و تجدیدپذیر است که توانایی تأمین سوخت حیات روی زمین و انرژی پاک و پایدار را برای همه ساکنان آن دارد.
امروزه استفاده از انرژیهای پاک خورشیدی در کشورهای مختلف بسیار مورد توجه قرار گرفته به گونهای که راهاندازی سامانههای خورشیدی با هدف تأمین برق به یکی از راهکارهای مرسوم جهت بهرهگیری از این منبع تجدیدپذیر تبدیل شده است.
این در حالیست که در دنیای صنعت نیز همه وسایل و تکنولوژی با برق کار میکنند و برای تأمین نیروی برق از سوختهای فسیلی، سدها و نیروگاههای هستهای که نیاز به هزینه بسیار زیادی دارد بهره گرفته میشود.
بدینترتیب بهرهگیری از سیستم خورشیدی به عنوان یک تکنولوژی ثابت شده و استاندارد میتواند به کاهش قابل توجه هزینهها کمک کند و با کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، محیط زیست سالمتر و آیندهای پایدار را به ارمغان آورد.
همچنین بسیاری از متولیان در این عرصه بر این باورند که صنعت خورشیدی بخش رو به رشدی است که در تولید، نصب و نگهداری آن، ایجاد شغل میکند.
آنها میگویند : با سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی، اقتصاد محلی تقویت میشود و به رشد اقتصاد کلی کشور کمک میکند؛ بر همین اساس راهاندازی سامانههای خورشیدی در طول سالهای اخیر در کانون توجه مسئولان مربوطه قرار گرفته و جهت تحقق این مهم فعالان در عرصههای مختلف برای ایجاد این سامانهها فراخوانده میشوند.
در استان فارس نیز متولیان امر در طول این سالها به ترغیب و تشویق سرمایهگذاران و حتی فعالان در بخش کشاورزی برای ورود به عملیاتی شدن این رویکرد پرداختهاند؛ ۲۸ مهرماه سال جاری بود که مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: کشاورزان با نصب نیروگاه خورشیدی دیگر نگرانی بابت محدودیت تأمین برق در ساعات اوج مصرف نخواهند داشتو میتوانند از برنامههای مدیریت مصرف معاف شوند.
حمیدرضا کریمی فرد هزینه برق مصرفی بخش کشاورزی را حدود ۳۳ تومان به ازای هر کیلووات ساعت دانست و افزود: برق تولیدی توسط انرژی خورشیدی حدود ۲هزار و ۲۰۰ تومان از آنها خریداری میشود که این موضوع موجب فراهم شدن زمینه درآمدزایی برای کشاورزان خواهد شد.
سرمایهگذاری در این عرصه، شرایط افزایش تعداد سامانههای خورشیدی در استان پهناور فارس را نیز مهیا کرده به گونهای که ۱۲ خرداد ماه سال ۱۴۰۳ با اقدامات و تسهیلات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر مجوز ساخت ۱۰ نیروگاه خورشیدی در هفت شهرک صنعتی فارس صادر شد.
همچنین قرار است در سال جاری پنج هزار نیروگاه خورشیدی حمایتی مقیاس کوچک با ظرفیت۲۵ مگاوات احداث و به مشمولان واگذار شود؛ این در حالیست که تاکنون هزار و ۵۰سامانه خورشیدی حمایتی مقیاس کوچک (پنج کیلوواتی) ویژه اقشار کم درآمد و تحت پوشش نهادهای حمایتی در این استان نصب و راهاندازی شده است.
تلاش برای توسعه صنعت خورشیدی در استان فارس همچنان ادامه دارد و در حال حاضر هم مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق فارس اعلام کرده که تعداد سامانههای خورشیدی نصب شده در فارس از مرز یک هزار سامانه گذشته است.
مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق فارس در این باره افزود: تابش مناسب خورشید در اکثر مناطق استان و بهرهمندی استان فارس از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، سبب شده تا این استان از ظرفیت بالایی برای احداث مزارع و نیروگاههای خورشیدی برخوردار باشد.
به گفته اسماعیل خاتمی، شهرستان فسا با ۱۷۵سامانه، اقلید با ۱۱۱ و لارستان با ۱۰۲ سامانه، بالاترین میزان نصب سامانههای خورشیدی در سطح استان را دارند.
او درباره شرایط راهاندازی سامانههای خورشیدی در استان نیز گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفههای خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.
اینکه سامانههای خورشیدی چه میزان تولید دارند و تا چه اندازه به کسب درآمد مردم کمک کردهاند هم پرسش حائز اهمیتی است که معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق فارس در پاسخ به آن گفت: مردم این استان در ۶ ماهه نخست امسال با تولید پنج هزار و ۸۰۰ مگاوات ساعت برق از طریق انرژی خورشید ۱۸۲ میلیارد ریال درآمد کسب کردند.
حمیدرضا جلایر ادامه داد: از ابتدای راهاندازی نیروگاههای خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از ۴۴ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده و سال گذشته نیز انرژی خورشیدی ۳۶۱ میلیارد ریال برای مردم درآمد به همراه داشته است.
او تعداد نیروگاه خورشیدی در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق فارس را یک هزار و ۲۰۰ نیروگاه عنوان کرد و افزود: افزون بر نیروگاههای خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد پنج نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات هم اکنون در سطح استان فعال هستند.
به نقل از ایرنا، رویکرد راهاندازی سامانههای خورشیدی در مناطق مختلف استان فارس در حالی دنبال میشود که این استان پهناور از پتانسیل بالایی در حوزه انرژی خورشیدی بهره میبرد و به گفته کارشناسان، استان فارس به طور میانگین دارای ۳۰۰ روز آفتابی در سال است که همین مساله ظرفیت قابل توجهی را برای تولید برق از انرژی خورشیدی فراهم کرده؛ لذا نیاز است تمهیدات اساسی برای بهرهگیری از این قابلیت اندیشیده شود و توسعه صنعت خورشیدی بیش از پیش در دستورکار متولیان امر قرار بگیرد.
true
true
https://farsagah.ir/?p=52456
true
true