درخشش فارس در میان مزرعه های خورشیدی، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: استان فارس ۲۰ درصد خاستگاههای کل کشور را در زمینه انرژی خورشیدی به خود اختصاص داده است.
به گزارش شهر مردم مراسم امضای تفاهم نامه توسعه نیروگاههای خورشیدی با بیش از سه ساعت تاخیر کار خود را آغاز کرد. این تفاهم نامه با حضور مدیران عامل توزیع برق فارس، برق منطقهای و توزیع برق شیراز؛ مدیران کل جهاد کشاورزی، محیط زیست استان و منابع طبیعی و با تسهیل گری استانداری به ریاست دکتر شیخ نیا معاون محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس امضا شد. با امضای این قرارداد احداث ۱۰۸ واحد ساختگاه انرژی خورشیدی کلید خورد.
*استان فارس استانی پیشرو در زمینه تولید انرژی های خورشیدی است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ضمن تاکید بر همکاری های مستمر و دائمی در حوزه تولید انرژیهای خورشیدی در این جلسه گفت: اگر این همکاری ادامه دار باشد ما در سال ۱۴۰۴ سال متفاوتی را در بخش انرژیهای خورشیدی تجربه خواهیم کرد.
حسن شیخ نیا در ادامه به بحث زیرساختها اشاره کرد و افزود: برای رشد در صنعت، تجارت، کشاورزی، منابع طبیعی، گردشگری و … نیازمند تامین انرژی هستیم و برای تامین انرژی ما نیازمند توسعه و ساخت زیرساخت ها هستیم تا بتوانیم ناترازی انرژی را در استان برطرف کنیم و در همه زمینهها بیش از پیش پیشرفت کنیم. استان فارس در حوزه صنعت از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و دارای ۷۶ شهرک صنعتی است که از این مجموعه ۶۳ تا به مرحله عملیاتی رسیدند و واحدهای صنعتی در آن فعالیت می کنند.
شیخ نیا درباره ظرفیت نیروگاه های خورشیدی بیان کرد: تا پایان امسال و در سال آینده ۵۰۰ مگاوات در قالب ۵۰۰ ساختگاه به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی افزوده خواهد شد و استان فارس به عنوان استان پیشرو در توسعه نیروگاه های خورشیدی، جزو نخستین استانهایی است که توانسته از این ظرفیتهای موجود در استان جهت توسعه انرژی خورشیدی استفاده کند.
#ساخت کامل مزرعه های خورشیدی حدود ۸ ماه زمان می برد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ضمن اشاره به اینکه باامضای این تفاهمنامه روند اجرایی احداث ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی آغاز می شود، گفت: این تفاهمنامه برای شرکتهای برق استان فارس فرصتی برای جبران ناترازی انرژی زمانی کوتاه ایجاد میکند.
حسن شیخ نیا طول فرآیند ساخت تا بهرهبرداری مزرعه های خورشیدی را حدود ۶ تا ۸ ماه اعلام کرد.
وی در ادامه سهم استان از ۵۰۰ خاستگاه موجود در کل کشور ۱۰۸ خاستگاه دانست و بیان کرد: در سال ۱۴۰۴ قرار است شاهد بهرهبرداری از این خاستگاهها باشیم تا بتوانیم در ۶ ماه آینده و فصل تابستان پیش رو، بخشی از ناترازیها موجود در حوزه انرژی به ویژه برق را پوشش دهیم. همچنین با امضای این قرارداد امیدواریم بخش خصوصی هم بتواند از ظرفیت ایجاد شده در حوزه انرژی بهره خود را ببرد.
شیخ نیا از آغاز فرآیند تولید ۱۴۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ خبر داد و عنوان کرد: تاکنون حدود ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان وارد شبکه توزیع انرژی شده است و در روزهای آینده با امضای این قرارداد فرآیند تولید ۱۱ مگاوات انرژی خورشیدی آغاز می شود.
#با انعقاد این قرارداد بخش زیادی از ناترازی های انرژی در سال آینده برطرف خواهد شد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس هدف از امضای تفاهمنامهها را ایجاد انگیزه در فعالان اقتصادی دانست و تاکید کرد: برای دست یابی به این هدف باید هم حاکمیت و هم بخشهای مختلف دولت توجه ویژهای به تأمین زیرساختها و مهیا کردن فضاهای لازم حقوقی و اجرایی برای توسعه استان داشته باشند، البته محدودیت منابع یکی از محدودیتها برای پیشبرد اهداف تعریف شده در این تفاهمنامه و اجرای این پروژهها خواهد بود. این محدودیت را می توان با معامله پایاپای داراییهایی در حال شکل گیری و با استمرار و همراهی بخشهای مختلف به ویژه بخش خصوصی بخشی از این منابع مورد نیاز را تأمین کرد.
حسن شیخ نیا هدف دیگر امضای این تفاهم نامه را برطرف کردن مشکل محدودیت در تولید برق و برطرف کردن مشکل ناترازی در ماههای پیشرو به ویژه در تابستان ۱۴۰۴ دانست و گفت: دیگر سرمایه گذاران حوزه صنعت و … با برطرف شدن این مشکل دغدغهای بابت سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی را نخواهند داشت.
* ۲۰هزار مگاوات کمبود تولید انرژی داریم
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس در این نشست گفت: نزدیک به ۸۰ هزار مگاوات نیاز مصرف کشور در پیک بار انرژی است. ولی در حال حاضر نمیتوانیم بیش از ۶۰ هزار مگاوات تولید کنیم و ۲۰ هزار مگاوات کمبود تولید داریم. به همین جهت نیازمند انرژی های تجدید پذیر هستیم.
یدا… حقیقی در ادامه راه حل مشکل نیاز کشور به انرژی های تجدید پذیر را با تسهیلگری دولت ممکن دانست و بر حمایت دولت چهاردهم از ابتدای آغاز به کارش در این مسیر تاکید کرد.
حقیقی در ادامه ضمن یاد کردن از ظرفیتهای جدید ایجاد شده در حوزه شرکت برق منطقهای فارس افزود: پیشبینی میکنیم که تا سال آینده بتوانیم چیزی قریب به ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات را وارد مدار مصرف انرژی کنیم و تا ۲ سال آینده ظرفیت ایجاد شده از انرژی های خورشیدی را به یکهزار مگاوات برسانیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای عنوان کرد: در اقلید نیروگاه ۱۰ مگاواتی و در فیروزآباد نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی احداث خواهد شد که مقدمات کار فراهم شده است. در شهرستان کوار نیز توسط یکی از صنایع بزرگ استان، نیروگاه خورشیدی ۸۵ مگاواتی احداث میشود، یعنی عملیات اجرایی ۲۰۰ مگابایت شروع شده است.
یدالله حقیقی ضمن اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان تصریح کرد: طبق این قانون صنایع بالای یک مگاوات مکلف هستند سالانه یک درصد از میزان مصرف خود را به انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص دهند. این طرح با همکاری صنایع از سال ۱۴۰۲ شروع شده است و منتظر ثمردهی آن هستیم. ماده ۵ قانون خدمات کشوری هم تمام ادارات دولتی را مکلف میکند که ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر به مصرف برسانند.
حقیقی در پایان سخنان خود گفت: فارس از چند سال قبل جزو استانهایی بوده که بیشترین سهم مصرف خود را به حوزه صنعت اختصاص داده است و ۳۵ درصد از مصرف فارس در حوزه صنعت می باشد. ظرفیتهای خوبی در حوزه صنعت برای تولید انرژی های تجدید پذیر ایجاد شده تا بتوان از این طریق محدودیتهایی که به صنایع اعمال میشود را کمتر کرد و صنایع بتوانند از بازار بورس سبز انرژی خریداری کرده و رفع محدودیت کنند یا به صورت مستقیم با وزارت نیرو قرارداد ببندند و انرژی تولیدی خورشیدی را به وزارت نیرو بفروشند.
*انرژی خورشیدی تولیدی توسط کشاورزان از آنها خریداری خواهد شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در این نشست گفت: بخش قابل ملاحظهای از مصرف انرژی در استان فارس مختص کشاورزی است. ما ۳۰ هزار مشترک کشاورزی داریم که سهمشان از مصرف حدود ۴۱ یا ۴۲ درصد است. در حال حاضر برای این جامعه هدف، جلساتی را در شهرستانها برگزار کردیم تا کشاورزان به استفاده از انرژیهای خورشیدی مبادرت کنند. در صورتی که کشاورزان ۸۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از نیروگاه های خورشیدی دریافت کنند، بخش زیادی از مصرف انرژی در استان کاهش خواهد یافت. حتی کشاورزان می توانند مازاد بر مصرف خود از تابلوی سبز بورس، انرژی خریداری کنند. اگر کشاورزان تولید انرژی خورشیدی کنند وزارت نیرو از آنها خریداری خواهد کرد.
حمیدرضا کریمیفرد در مورد صنعتگران هم افزود: اگر صنعتگران نیروگاههای خورشیدی را خارج از محل کاری خود ایجاد کنند معادل سی و پنج درصد از مصارف برقی ماهانه آنها کاهش می یابد.
مهمترین نگرانی لیلا تاج گردون مدیر کل محیط زیست فارس در این مراسم ملاحظه پوشش گیاهی جهت توسعه پنلها در محیط زیست بود.