
فاطمه ملوزه-فارس آگاه
صد و پنجاه و یکمین شورای فرهنگ عمومی در روز ۲۸ تیرماه در محل دفتر امام جمعه شیراز برگزار شد. در این جلسه مسئولین گزارش کار یا گزارشی از برنامه های آینده خود ارائه می دادند. در نهایت این رفتار مسئولین مورد انتقاد جدی استاندار فارس قرار گرفت و بنا شد طبق نظر ایشان در جلسات آتی قاعده گذاری جهت صحبت مسئولین صورت بپذیرد و این قاعده گذاری بر عهده دبیرخانه این شورا یعنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته شد. در همین راستا خبرنگار شهر مردم مصاحبه اختصاصی با مهدی رنجبر داشته است و نظر او را درباره اهمیت این قاعده گذاری در شورا و برنامه او در جهت عملی کردن این مصوبه جدید شورا را جویا شد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اهمیت قاعده گذاری برای جلسات آتی به خبرنگار فارس آگاه گفت: نظر ریاست شورای فرهنگ عمومی و هم نائب رئیس این شورا مبانی فکریشان این است که بر اساس مبنای قاعده گذاری در شورای فرهنگی عمومی گام برداریم. قاعده گذاری به این معناست که ما دیگر به هیچ عنوان نباید کار کارشناسی نشده به این شورا بیاوریم. نظر استاندار بر این است که کار کارشناسی باید در خود ادارات انجام بگیرد. برای مثال ما در هفته گذشته ۵ مدیر فرهنگی را جهت برنامه ریزی برای تابستان دعوت کردیم و یک برنامه جامع بر همین اساس ریختیم.
مهدی رنجبر در ادامه افزود: باید یک کار کارشناسی شده نزدیک به تصویب از این پس به شورای فرهنگ عمومی بیاید تا مدیران ارشد آن کار را تصویب بکنند و آن کار به اجرا برسد. این کار در شیراز می تواند به صورت پایلوت برای اولین بار در ایران اجرا شود. چون کارهای که تاکنون در شورای فرهنگ عمومی به تصویب می رسید همیشه الزاما لازم الاجرا نبود. ولی با این دستور جدید استاندار و ریاست شورای فرهنگ عمومی پیش گرفتند یعنی این که کارها در ادارات خودشان چکش کاری بشوند و کارشناسی بشوند و تصویب شوند و بعد در دبیرخانه شورا چکش کاری نهایی شود تا این دبیرخانه در شورا فرهنگ عمومی بتواند با حضور استاندار بر روی آن صحه بگذارد و کار را به مرحله اجرا برسانند.
رنجبر در مورد نحوه قاعده گذاری هم بیان کرد: قاعده گذاری براساس دستوراتی است که وزارتخانه به دستگاه متولی ابلاغ می کند و این دستور کار را آن دستگاه به تنهایی نمی تواند اجرا کند. اینجا نقش شورای فرهنگ عمومی مهم می شود. چون این شورا وظیفه تجمیع طرحهای در راستای فرهنگ عمومی جامعه است و باید دستگاه ها را با هم همسو کند و کار آنها را تسهیل نماید. یکی از کارهای که در قاعده گذاری می آید همان سند های وزارتخانه است. برای مثال وقتی امام جمعه شیراز از اهمیت سند موسیقی حرف می زند و دستگاه های متولی مختلف پای کار می آیند و این سند مجدد در شورای فرهنگ عمومی بررسی می شود، در نتیجه سند موسیقی می تواند در نهایت بعد از چکش کاری در مکانهای تاریخی به اجرا در بیاید.
وی در پاسخ به آخرین سوال که قاعده گذاری چه تاثیری بر فرهنگ عمومی دارد اظهار کرد: سرمایه های اجتماعی ما در دوران پس از جنگ نیازمند تغییر در روند رفتاری مدیران است. این تغییرات نباید به شکلی باشد که خارج از چهارچوب معنویات و عقاید ما باشد و نه باید از آن طرف بوم بیفتیم و طوری رفتار کنیم که جوانان و نوجوانان ما از جرگه سرمایه ما خارج شوند. این خط خط باریکی است و کار حوزه فرهنگ در این راستا بسیار مثمر ثمر است. ما در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه همه تلاشمان را می کنیم تا بتوانیم شکاف میان نسلی که الان به وجود آمده است را کمتر کنیم و تنها راهش اتکا به تنومند بودن هویت ایرانی اسلامی ما است که از مسیر قاعده گذاری می توان سریعتر به آن دست یافت.