عبدالغفور مصطفایی-فارس آگاه
وزیر پیشین بهداشت، گفت: در سند چشم انداز توسعه، کارنامه موفقی نداشته و باید برای رسیدن به این اهداف، برنامهریزی مدون انجام شود.
کامران باقری لنکرانی، در همایش «سلامت برای همه در گرو یکپارچگی نظام سلامت است» اظهار داشت: چشم انداز توسعه نیاز به برنامهریزی اجرایی دارد و هدفهای متناقض و متفاوت، ما را به برنامه توسعه پنج ساله نمی رساند و در این راستا، باید تحول بنیادین در آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد.
لنکرانی، بیان داشت: قانون مراقبت رایگان از بیماران تصادفی، حرکت مثبت و تأثیرگذاری بر روی اقشار مختلف جامعه گذاشته است.
وی اضافه کرد: هم اکنون در بیستمین سال برنامه سند چشمانداز توسعه، قرار داریم و نقطه هدف، هزار و ۴۰۴ بوده و متأسفانه کارنامه خوبی نداریم و در این مورد، داشتن برنامه مدون برای رسیدن به چشمانداز، ضروری است.
وزیر پیشن بهداشت، گفت: تدوین برنامه چشم انداز مهم است و متولیان و دستگاه های اجرایی باید برای رسیدن به این ظرفیت تلاش کنند تا به اهداف تعیین شده، دست یابیم.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش، گفت: در حوزه پزشکی، ارائه مقالات متعدد علمی در مورد نظام سلامت، کشورمان را در دنیا و منطقه، در جایگاه ویژهای قرار داده است ولی باید دید که چشمانداز توسعه در ایران اسلامی، نسبت به کشورهای منطقه، چقدر موفق بوده است.
حسن جولایی، اظهار داشت: بر اساس آمار، خط فقر در دهه نود، سیر صعودی و در سال هزار و ۴۰۱ رشد ۶۵ درصدی را نشان می دهد و در این راستا، ۱۱ میلیون نفر در ایران، زیر خط فقر هستند.
این مسئول، بیان داشت: اصلیترین بحثها، چشمانداز توسعه اقتصاد است و در این راستا، ایران بعد از ترکیه و عربستان قرار گرفته و برای برون رفت از این شرایط، با برنامه ریزی مدون در سند چشمانداز ۲۰ ساله به اهداف توسعه اقتصادی دست می یابیم