×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۰ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
دفاع تمام قد شهردار از فعالیت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز

شهردار شیراز: شورای شهر چه لوحی، برنامه‌ای نوشته و کدام کاری در حوزه فرهنگی گفته و ‏شهرداری انجام نداده است؟‎ ‎به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، جلسه صحن علنی این هفته شورای شهر شیراز در حالی برگزار شد که با تذکر و انتقاد غلامحسن اسکندری، عضو شورای شهر، از برخی فعالیت‌های فرهنگی شهرداری همراه بود. تذکراتی از جمله نبود برنامه و خط مشی و برخی موارد دیگر، شهردار شیراز در پاسخ به این تذکرها گفت: در زمینه فرهنگی در حالت مطلوب شرمنده مردم هستیم، اما نسبت به مقایسه با همه دوره‌های مدیریت شهری در حوزه فرهنگی، سرمان بالاست و هیچ شرمندگی نداریم.

محمد حسن اسدی با اشاره به اینکه این سوال تنها مربوط به حوزه فرهنگی نیست، بلکه همه اعضای شهرداری و همه مسئولین باید به آن توجه کنند، خطاب به شورای شهر شیراز اظهار داشت: در این رابطه باید دید شورای شهر چه لوحی و برنامه‌ای در این زمینه برای ما نوشته و کدام کار را به ما گفته که انجام نداده‌ایم؟ یا مثلاً گفته شود که انحراف بودجه داشتیم و یکسری فعالیت‌هایی که انجام ندادیم. فعالیت ما در شهرداری طبق مُر قانون و ردیف بودجه بوده و رفتارمان سخت‌گیرانه و توأم با نظارت و کنترل بوده است.

وی در خصوص انتقاد از فعالیت‌های فرهنگی شهرداری گفت: «آفتاب آمد دلیل آفتاب». شورای فرهنگ عمومی استان به عنوان مرجع عالی فرهنگی شهر است و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز رئیس این شورا است. همین دیروز در این جلسه از شهرداری و شهردار شیراز به عنوان دستگاه برتر در نقشه مهندسی فرهنگی تقدیر شد و جامعه روحانیت مبارز نیز از فعالیت‌های فرهنگی شهرداری شیراز تقدیر کرد.

وی با اشاره به اینکه مبنای برنامه‌های فرهنگی شهرداری برشی از برنامه‌های بالادست مثل چشم‌انداز ۲۰ ساله و سند سومین حرم اهل بیت (ع) است، به اجرای کلان برنامه‌های مانند مسجد و محله‌محوری در زمینه مشارکت مردم در فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی شهر اشاره کرد و گفت: تشکیل شورای فرهنگی، تدوین آیین‌نامه سرای محلات، حمایت از گروه‌های مردمی بخشی از راهبرد ما در این حوزه است که در این راستا در حالی که سال قبل ۳۰ قرارداد با مجموعه‌های مردمی داشتیم، امسال این رقم ۶ برابر شده به ۲۰۷ قرارداد رسیدهاست.

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز نیز ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت این سازمان در توسعه فرهنگی شهر گفت: در پاسخ به این سوالات باید اول بگوییم چه تحویل گرفتیم. ما سازمانی فشل را تحویل گرفتیم که طی این سال‌ها مدیران آن دو سال دوام نیاوردند. من سازمانی با ۴۰ میلیارد بدهی و حداقل ۲۲ نیروی غیرقانونی که فاکتور حقوق می‌گرفتند را تحویل گرفتم.

چوبینی افزود: خیلی‌ها از ما ایراد می‌گیرند که چرا بسیاری از اماکن سازمان تعطیل هستند. شاید مهم‌ترین دلیل آن این است که بسیاری از این اماکن با فرآیند قانونی و غیرقانونی در اختیار افراد غیر قرار گرفته بودند، نظیر فرهنگسرای نمازی که دست گروه سریال سووشون بود یا فرهنگسرای دروازه کازرون. ما برای بازگشایی آن‌ها دست کمک به سویتان دراز می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در سازمان فرهنگی و اجتماعی ما ۱۲۵ محیط و مکان داریم، اما به قولی گویی سال‌هاست بر آنها گرد مرگ پاشیده و فعالیتی ندارند. این‌ها سرمایه شهر است که به آن بی‌اعتنا بودیم و باید آنها را از نو راه‌اندازی کنیم.

چوبینی با تأکید بر اینکه بدون توجه به حوزه‌های زیرساختی، کاری در حوزه فرهنگی از پیش نمی‌رود، در خصوص تحویل گرفتن زیرساخت‌هایی که پیش از این تحویل برخی افراد شده و تحویل داده نشده، ادامه داد: ما باید این ظرفیت را به شهر برگردانیم. نه سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز بنکداری است، نه فرهنگسرای ما کاروانسرا و نه ما نگاه خاص داریم، ما موظفیم به همه مخاطبان عام خدمات ارائه دهیم. البته دستگاه‌هایی هستند که مخاطب خاص خود را دارند، اما ما مخاطب عام داریم و نمی‌توانیم فقط به گروه خاص توجه ویژه داشته باشیم.

وی با اشاره به افزایش ۳۸ درصدی تعداد کتابخانه‌های شهر به عنوان موفقیتی در عمل به توسعه فرهنگ مطالعه افزود: زمانی که سازمان را تحویل گرفتیم، یک کاغذ در زمینه فرهنگ شهروندی نداشتیم، اما امروز در حوزه فرهنگ شهروندی اتفاقات خوبی در حال وقوع است. یکی از برنامه‌های ما در این حوزه احیاء هویت شیراز، یک نمونه‌اش دانش‌نامه شیراز و یک نمونه موزه شهر است که در راستای آشنایی مردم با هویت شهرشان است.

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز گفت: طرح محله‌محوری و مسجد‌محوری، یک کلان برنامه مردمی است چرا که بدون احصا مشکلات شهر و مردم کاری نمی‌شود انجام داد و در کنار آن کار بسیار بزرگ دیگر ما، راه‌اندازی مرکز پایش فرهنگ اجتماعی شیراز است که قرارداد بسته شد و تا پایان سال ۶۰ درصد آن به پایان می‌رسد.

چوبینی گفت: کار فرهنگی مثل قانون نیست چون بعدش هم آسیب‌زا است و مثل قانون نیست که بگوییم بعدش خوب است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر شیراز هم با اشاره به ارتباط با ۴۰۰ مسجد و ۱۶۵ محله در طرح مسجد محوری، خواستار حفظ حیثیت و آبروی شورا و شهرداری شد و گفت: هیچکس بیشتر از من با محلات و مساجد شهر ارتباط ندارد. اصلاً این طرح محله‌محوری برای رأی است. اگر شورا و شهرداری امروز در کار فرهنگی ورود نکرده بودند، با ترک فعل فرهنگی دستگاه متولی امروز ما با یک فاجعه مواجه بودیم.

محمدرضا هاجری خطاب به اسکندری افزود: امروز جلسه موکب‌داران بود، اما چرا من به عنوان مسئول مسجد محوری و آقای محمدیان، رئیس هیأت مذهبی را دعوت نکردند؟ آنها در خلاء حرف‌هایی به شما می‌زنند که شما را تحریک می‌کند.

وی افزود: امسال ما فقط ۱۲۰ اعتکاف داشتیم. این‌ها مردم نیستند؟ امروز هم مردم هم خودتان از کار شهرداری راضی هستید. نباید خودزنی کنیم. وقتی در حوزه فرهنگی جلو داریم، چرا خودمان را خراب کنیم؟ این در حالی است که آن‌هایی که ترک فعل کردند، خودشان روی کارهایی که ما انجام دادیم مانند مسجد محوری موج‌سواری می‌کنند.

در ادامه پس از رأی‌گیری، ۱۰ نفر از اعضا اعلام کردند که سخنان شهردار و معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری آن‌ها را قانع کرده، هر چند اسکندری و خواست خدایی، دو عضو شورا، با این سخنان به نظر نمی‌رسید قانع شده باشند.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true