
پاسداشت آنهایی که اگر راهی نباشد راهی میسازند، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس با تبریک فرارسیدن «روز مهندس» گفت: در کنار نگرانی و ناراحتی برای اوضاع امروز به شخصه برای جامعه مهندسی خوشحالم چرا که گره گشای مشکلات امروز کشور مهندسین هستند،اما راهکار چیست؟
امیر حسین قیصری با اشاره به وجود استعدادهای سرشار ایرانیان در امور علمی گفت:زمانی که از رییس دانشگاه استنفورد که جز اولین دانشگاههای دنیاست میپرسند بهترین مهندسین برق دنیا مربوط به کدام کشور هستند؟ پاسخ او جالب است و میگوید : بدون هیچ شکی بهترین متخصصین این حوزه در دنیا فارغ کارشناسی دانشگاه صنعتی شریف ایران هستند و در ادامه میگوید اما پس از آن برای بیش از ۵۰ درصد آنها ویزا وگرین کارت آمریکا صادر و در اینجا مستقر میشود.
وی تصریح کرد: باید بستر را برای مهندسین متخصص آماده کنیم ،تا در همینجا به کار خود ادامه دهند و امیدواریم بستر این کار را فراهم کنیم، امروز اولین نیاز یک کشور مهندس است ،اگر امروز انرژی مهمترین مساله شده همه آن به مهندسی باز میگردد و باید شرایط نوعی شود که کار به دست مهندسین متخصص سپرده شود.
قیصری گفت: جامعه امروز ایران بیش از همیشه به دانش والای مهندسین نیاز دارد.
وی با قدردانی از زحمات مسئولان پیشین نظام مهندسی ساختمان استان فارس افزود: نگرانی های زیادی پیرامون مشکلات و چالش های جامعه امروز داریم و در عین حال بر این باوریم که دانش مهندسین می تواند نقش گره گشایی داشته باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس ادامه داد: کشور پهناور ایران دارای بهترین مهندسان در عرصه های جهانی است و از ظرفیت آنها می توان به منظور غلبه بر مشکلات بهره برد.
قیصری خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای بهره مندی از ظرفیت مهندسان شد و مهاجرت آنها به عنوان یک آسیب بزرگ برای کشور برشمرد.
وی با اشاره به کارنامه زرین مهندسین در پاسخگویی به مشکلات حوزه مسکن گفت: امروزه بحران انرژی به یکی از اساسی ترین چالش های پیش روی کشور تبدیل شده و با بهره گیری از دانش مهندسین توانمند ایرانی می توان بر این چالش نیز فائق آمد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس با بیان آمار و ارقامی گفت: مهندسان کارنامه پرباری در حوزه ساخت و ساز ساختمان در کشور دارند که دستاورد آن سه هزار همت رونق اقتصادی است و این عدد به مراتب بیشتر از بودجه عمرانی کشور خواهد بود.
وی افزود: مهندسان به میزان دانش و تجارب ارزنده ای که برخوردار هستند از مواهب مادی آن بهره مند نمی شوند و امیدواریم جایگاهی که شایسته آن هستند را بدست آورند.
* امروز دنیا و کشور به مهندس نیاز دارد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در مراسم روز مهندس با اشاره به نقش مهم مهندسین در رفع مشکلات ناشی از ناترازی انرژی گفت:موضوع ناترازی یک دلایل فنی دارد که مهندسین آن را درک میکنند، امروز ما در کشور بیش از ۸۵۰ میلیون مترمکعب مصرف روزانه گاز داریم که سهم فارس ۴۰ میلیون متر مکعب بعد از اعلام صرفه جویی،ما در فارس مشکلی نداریم و ما با توجه به اینکه در ابتدا خط توزیع هستیم مشکلی نداریم .
محمود رضایی کوچی افزود: در حوزه برق نیز ما۴هزار مگاوات برق در استان تولید میکنیم و میزان مصرف استان ۲۷۰۰ مگاوات است و ۱۳۰۰ مگاوات برق بیش از مصرفمان تولید میکنیم، اما علت چون به شبکه برق سراسری متصل هستیم برای تامین نیاز هم وطنان در استانهای دیگر و رسیدن امکانات به آنسوی کشور به ویژه شمال غرب مجبور هستیم مراعات کنیم.
وی با اشاره به کاهش دما تا منفی ۷ درجه ای استان در روزهای آینده، با گرامیداشت خواجه نصیر الدین طوسی و تبریک روز مهندس افزود: اگر به زندگی وی نگاه ساده کنید نوشته حکیم، فیلسوف، ریاضیدان و .. و در چندین علم فعالیت داشت اما امروز تعریف مهندسی متفاوت تر از آن دوران است،مهندس کسی است که کارش طراحی،استفاده کاربردی از داشته ها و عملیاتی کردن آنها است انگار یک تفکیک کار میان علم نظری وعملی ایجاد شده ودر واقع کار مهندسین استفاده عملی از علم است و برخی علم را تولید و برخی به آن عمل میکنند ،پس الزاما تولید کننده علم استفاده کننده از علم نیست.
معاون عمرانی استانداری فارس گفت: امروز دنیا و کشور به مهندس نیاز دارد، خداوند قطعا بی نیاز از همه چیز و میتوانست دنیا را به گونه ای بسازد که به هیچ چیز نیاز نباشد ،اما ما را وارد حوزه ساخت و ساز و تولید رفاه برای سایر مخلوقات میکند، راه رسیدن به خدا از طریق خدمت به خلق خداست واین به عهده مهندسین گذاشته شده است،خداوند در همه لحظات است ،توانایی میدهد و وظیفه میگیرد .
وی اظهار داشت: شهر روستا را که خدا نیافرید مهندسین آن را درست کردند با استفاده از توانایی و علمی که خدا به آنها عطا کرد،امروز هر مهندس که به عقب نگاهی میاندازد حداقل چند ساخت وساز انجام داده است.
رضایی با پاسداشت پیشکسوت علم مهندسی گفت: تفاوت مهندسین پیشکسوت با مهندسین جوان سالها تجربه ای است که باید به نسل بعد انتقال دهند، هر چند توسعه وسرعت تکنولوژی زیاد است اما باز هم جوانها نیازمند تجربه هستند و آیندگان را کسانی میسازند که در زمان حال دارند کار میکنند و امیدواریم این تجربیات منتقل شود.
وی با اشاره به انبوه مشکلات کشور تصریح کرد: در سفر اخیر وزیر نیرو وی اعلام کرد که در سطح استان فارس ۱۰ هزار مگاوات ناترازی انرژی داریم و چالشهای زیادی در این حوزه داریم و بخشی از تامین انرژی فسیلی و بخشی خورشیدی است .
رضایی ادامه داد:در نهضت ملی مسکن هم اکنون ۹۰۰ هزار واحد در کشور در حال ساخت است و ۹۰ هزار واحد آن در فارس است که مهندسین ما در این حوزه در حال فعالیت هستند.
معاون عمرانی استانداری فارس با اشاره به آغاز به کار دور دهم هیات رئیسه سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس گفت: تیم جدید تیمی جوان متخصص و پر انرژی است و امیدواری که تیم قبلی تجربیات را منتقل کنند و از هیات مدیره جدید سازمان نیز انتظار داریم هر طرحی برای رونق عمرانی استان و رفع ناترازی انرژی در کشور دارند ارائه دهند.
*اهمیت نقش مهندسی در پیشرفت کشور و شهر شیراز
شهردار شیراز هم با ابراز افتخار از حضور در جمع مهندسان و اساتید مهندسی در شیراز، به مناسبت روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی، به تشکر از برگزارکنندگان مراسم و هیئت مدیرههای گذشته و حال این سازمان گفت: یکی از ویژگی های این مراسم گرامیداشت یاد مهندسان عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی ساختمان و اهدای لوح یادبود به خانواده های بازماندگان با امضای مدیریت قبلی بود.
محمد حسن اسدی تصریح کرد: اهمیت نقش مهندسی در پیشرفت کشور و شهر شیراز اشاره کرد و گفت که هر افتخاری و موفقیت در هر کشوری مدیون دست مهندسان است مهندسان که در تمامی رشتهها، از جمله مهندسی پزشکی و کشاورزی، نقش بسزایی دارند و تنها فعالیت خود را منوط به ساخت و ساز نکردند و نقش مهندسان در تمام مسایل نمود و ظهور دارند.
شهردار شیراز با اشاره به پروژههای در دست اجرا شهرداری شیراز و برنامههای توسعهای که در دستور کار این نهاد مردمی غیر دولتی است اظهار داشت:یکی از مهمترین اتفاقات در حوزه شهرسازی طی این مدت تصویب طرح احیاس زندیه بعد ازگذشت ۲۵ سال بود که منابع مالی فاز نخست آن به مبلغ هزار میلیارد تومان با استفاده از روش های نوین مالی تامین شده که فاز اول آن مربوط احیای میدان نقاره خانه و میدان توپخانه است که امیدواریم تا سال آینده به بهره برداری برسد.
اسدی گفت: ما به دنبال شیراز شگفت انگیز، متفاوت و دوست داشتنی هستیم.
اسدی همچنین به عمر هزار روزه فعالیت این دور از مدیریت شهرداری شیراز گفت: یکی از اداراتی که شاهد حضور و نمود فعالیت مهندسان هستیم شهرداری شیراز است و اگر پروژه های در شهرداری درحال رخ دادن است تنها نمونه کوچکی از اقدامات و تلاش ها است .
شهردار شیراز همچنین گفت:ماهنوز بزرگترین پارک و پل هایمان را نساختیم اما زمانی که آمدم در شعارم گفتم شیراز شهر فرهنگ چرا که معتقدم گم شده همه ما فرهنگ است وگرنه اجرا مترو ،پل آسفالت،اتوبوس و مترو وظیفه ماست شهرداری ۳۵۵ وظیفه دارد شیراز خاکی جذاب دارد اما معتقدم باید به مسایل فرهنگ شهروندی توجه داشته باشد و آنچیزی که شیراز را متفاوت می کند مردمان شیراز است
وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ و اخلاق حرفهای در مهندسی و نظامهای مختلف از مهندسان خواست که در بهبود کیفیت و کمیت پروژههای شهر با شهرداری همکاری کنند.
اسدی گفت: امروز پروژه های بزرگی در شهر در حال اجراست که مهمترین پروژه ما ساخت مترو است که در حال حاضر۱۵ ایستگاه در ۲خطوط مترو حال ساخت است که هزینه اجرا هر کدام ۱۵۰۰میلیارد تومان است و پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه حاصل شده است و با اجرای ۴خط مترو در ۴سال آینده روزانه میزان سفر از مترو به ۴۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
شهردار شیراز با اشاره به تحول در حوزه گردشگری با اجرای پروژه هایی نظیر آکواریوم، شهربازی و باغ پرندگان گفت: ما به شیراز میگوییم قطب پزشکی، گردشگری، الکترونیک و بسیاری موارد دیگر اما مگر میشود قطب گردشگری پارک آبی و آکواریوم، باغ پرندگان و اینگونه جاذبه های گردشگری را نداشته باشد که در این راستا شاید تا پایان سال اینده بسیاری از این پروژه ها را تحویل دهیم
اسدی گفت:طی روزهای اخیر شاهد برگزاری یک پیادهروی خانوادگی بزرگ با حضور ۱۶۵ هزار نفر از همشهریان و استقبال خوب آنها بودیم که نشاندهنده نشاط و همبستگی مردم این شهر است.
وی اضافه کرد: امروز شیراز به عنوان یک کارگاه و دانشگاه عمرانی وساختمانی است به گونه ای که هم اکنون ۲۳۵۰ پروژه ریز و بزرگ در شهر در حال اجراست که هیچکدام تعطیل نیست.
*حتی نگذاشتیم یک سانتیمتر هم از هویت تاریخی کم شود
معاون عمرانی حرم مطهر شاهچراغ (ع) ، نیز با اشاره به تجربیات و دستاوردهای خود در حوزه مهندسی خواستار الگوسازی مهندسان در اخلاق حرفه ای شد،
علیرضا صحرائیان با یادآوری یکی از تجربیات خود در سال ۸۵ در پروژه سد بتونی بزرگ پارسیان به عنوان کارشناس رسمی دادگستری گفت: در آن سال به خاطر توجه نظام مهندسی ساختمان به عملکرد مهندسان جوان و بررسی عملکردها به عنوان مهندس برگزیده استان شدم و این موفقیت اعتماد به نفس ویژهای به من داد که تاثیر به سزایی در ادامه فعالیتم در حوزه مهندسی داشت.
صحراییان در ادامه با اشاره به پروژههای عمرانی جدید در اطراف آستان شاهچراغ(ع) به ویژه راه دسترسی به بافت تاریخی شیراز و اطراف حرم افزود: به همت شهرداری و شورای شهر اعتبار این پروژه مصوب شده و با اجرای آن یکی از دغدغه های زائران حرم مطهر شاچراغ(ع) یعنی راههای دسترسی به این حرم و اماکن تاریخی و بازار تحقق می یابد و در توسعه گردشگری منطقه نیز اثر زیادی دارد.
وی همچنین به ساخت یک بیمارستان فوق تخصصی توسط یکی از خیرین استان فارس و توسعه موزه شاهچراغ به عنوان دیگر اقدامات اشاره کرد و در پاسخ برخی ابهامات در خصوص تخریب برخی اماکن و منازل تاریخی در مسیر طرح توسعه حرم و انتقادات پیرامون این موضوع ضمن رد این موارد گفت:از سال ۹۹ تا کنون هیچگونه تخریبی در بافت تاریخی صورت نگرفته و طرح ساماندهی بافت تاریخی در شورای عالی شهرسازی به گونه ای تنظیم شده است که تمام خانههای ثبت ملی حفظ و بعضا اعتباراتی توسط شاهچراغ برای بهسازی و مقاوم سازی و مرمت بافت تاریخی در نظر گرفته شده و ما حتی نگذاشتیم یک سانتیمتر هم از هویت تاریخی کم شود.
معاون عمرانی آستان حرم شاهچراغ (ع) خواستار همکاری و تلاش بیشتر مهندسان در تمام حوزه های تخصصی برای ایجاد آیندهای بهتر برای شهر شیراز شد.
گفتنی است در پایان این مراسم ضمن گرامیداشت یاد برخی از درگذشتگان جامعه نظام مهندسی ساختمان، از برخی از برترین های این حوزه وپیشکسوتان عرصه نظام مهندسی ساختمان تقدیر به عمل آمد .