true
رژیم غذایی سالم، کلید کاهش افسردگی در سالمندان ، به گزارش عبدالغفور مصطفایی خبرنگار فارس اگاه، مطالعات نشان میدهد رژیم غذایی نامناسب و عدم رعایت بهداشت، به ویژه در سالمندان، با افزایش افسردگی و اختلالات خواب ارتباط مستقیم دارد. مصرف غذاهای ناسالم و غیر ارگانیک، کمبود مواد مغذی ضروری و عدم تعادل در دریافت انواع ویتامینها و مواد معدنی، از عوامل اصلی این مشکل هستند. این موضوع، سلامت جسمی و روانی سالمندان را به شدت تهدید میکند و نیازمند توجه جدی به آموزش تغذیه سالم و دسترسی آسان به مواد غذایی با کیفیت است. ترویج فرهنگ تغذیه سالم و ارتقای آگاهی عمومی در این زمینه، میتواند نقش مهمی در پیشگیری از این معضل داشته باشد.
مجری طرح بررسی کیفیت رژیم غذایی با افسردگی و خواب سالمندان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتوگو با خبرنگار شهر مردم در مورد ارتباط کیفیت غذای سالم با افسردگی سالمندان اظهارداشت:مطالعات دانشگاه علوم پزشکی شیراز نشان میدهد رژیم غذایی سالم و با کیفیت، به ویژه با شاخص کیفی احتمال ابتلا به افسردگی در سالمندان را کاهش میدهد. زهرا سهرابی، ضمن اشاره به نقش مهم تغذیه در ایجاد و شدت افسردگی در سالمندان، بر اهمیت توجه به توصیههای تغذیهای برای پیشگیری و درمان این اختلال تاکید کرد.
وی تصریح کرد: تغذیه نامناسب یکی از اختلالات شایع در سالمندان است که در شدت و مدت افسردگی نقش مهمی دارد. مطالعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز نشان داد که شاخص کیفیت رژیم غذایی ارتباط معکوس و معنیداری با شدت افسردگی دارد؛ به این معنی که بهبود کیفیت رژیم غذایی، کاهش امتیاز افسردگی را به دنبال دارد. این پژوهش کاربردی، اهمیت استفاده از رژیمهای غذایی سالم و مناسب در مراکز نگهداری سالمندان را برجسته میکند.
سهرابی با تاکید بر کاربردی بودن این طرح بیان داشت: مطالعه حاضر از سوی تیم دانشگاه علوم پزشکی شیراز نشان می دهد رژیمهای سالم و مناسب در سالمندان، در مراکز نگهداری آنان کاربرد ویژه و تعیین کنندهای دربهبود خلق و خو سالمندان دارد.
true
true
https://farsagah.ir/?p=54913
true
true