×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۱۵ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
سردتر شدن روابط چین و انگلیس پس از نشست جی۷

سردتر شدن روابط چین و انگلیس پس از نشست جی ۷، اظهارات ضد چینی “ریشی سوناک”، نخست وزیر انگلیس در حاشیه اجلاس اخیر “جی ۷ ” خشم مقامات چینی را برانگیخته و منجر به سردتر شدن روابط این دو کشور شده است.

به گزارش فارس آگاه، “ان تی وی” آلمان در مطلبی نوشت: “ریشی سوناک”، نخست وزیر بریتانیا اخیرا با اظهاراتی باعث نارضایتی رهبری چین شده است. سوناک در حاشیه اجلاس سران جی ۷ چین را “بزرگترین چالش” برای امنیت و رفاه جهانی توصیف کرد که این اظهارات منجر به ناراحتی های دیپلماتیک شد.

ان تی وی آلمان در ادامه این گزارش نوشت: به این ترتیب روابط چین و بریتانیا پس از اجلاس سران گروه ۷ در ژاپن سردتر شده است. سفارت چین در بریتانیا، در واکنش به اظهارات ریشی سوناک، نخست وزیراین کشور در روز یکشنبه، از دولت لندن خواست تا از تهمت زدن و افترا به چین دست بردارد تا از آسیب بیشتر به روابط چین و بریتانیا جلوگیری کند.

نخست وزیر بریتانیا اخیرا قاطعانه هشدار داده بود که چین یک تهدید فزاینده برای نظم بین‌المللی است. سوناک در حاشیه نشست گروه هفت در هیروشیما گفت: چین بزرگترین چالش زمان ما برای امنیت و رفاه جهانی است. وی خطاب به چین گفته بود که آنها در داخل کشور به طور فزاینده‌ای اقتدارگرا هستند و در خارج از کشور گستاخ می شوند. وی در عین حال تاکید کرد که کشورهای پیشرو اقتصادی نباید خود را از چین جدا کنند.

سفارت چین در واکنش به این اظهارات اعلام کرد که اظهارات طرف انگلیسی در این زمینه چیزی جز طوطی خوانی سخنان دیگران نیست و به منزله تهمت بدخواهانه ای است که متناسب با حقایق نیست. در بیانیه این سفارت آمده است که چین قاطعانه این موضوع را رد می کند و به شدت آن را محکوم می کند.

“سان ویدونگ”، معاون وزیر امور خارجه چین، همچنین سفیر ژاپن را احضار کرد تا اعتراض خود را به موضوعات مطرح شده مرتبط با چین در این اجلاس ابراز کند. وی تاکید کرد که اقدامات ژاپن برای حاکمیت، امنیت و منافع توسعه چین مضر است و چین عمیقا ناراضی و به شدت مخالف این رویکرد است.

یدئو تارومی، سفیر ژاپن در چین البته گفت: «ناگفته نماند که جی۷ به موضوعات مورد علاقه مشترک مانند گذشته اشاره خواهد کرد و تا زمانی که چین رفتار خود را تغییر ندهد، به این کار ادامه خواهد داد. وی تاکید کرد: با طرح مسائل، جمهوری خلق چین ابتدا باید گام های مثبتی برای رسیدگی به “مسائل نگران کننده” بردارد.” این گروه نسبت به افزایش تنش ها در دریای چین شرقی و جنوبی و وضعیت حقوق بشر در چین از جمله تبت و سین کیانگ ابراز نگرانی کرد.

بریتانیا پیش از این نیز در ماه مارس سیاست خارجی خود را با توجه به تنش های فزاینده با چین تغییر داده بود.

سوناک بارها در انگلیس به دلیل سهل انگاری در مورد چین مورد انتقاد قرار گرفته است. اخیراً، او اعلامیه خود مبنی بر تعطیل کردن ۳۰ مؤسسه به اصطلاح کنفوسیوس در بریتانیا را که توسط چین حمایت می شود و منتقدان می گویند در حال گسترش تبلیغات هستند، پس گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین روز شنبه اعلام کرده بود که که پکن به شدت با بیانیه نشست گروه ۷ در هیروشیما مخالف است و از ژاپن به عنوان برگزار کننده این نشست گلایه کرد.

به نقل تسنیم، وانگ ونبین گفت که گروه ۷ بدون در نظر گرفتن نگرانی‌های چین به این کشور حمله و در امور داخلی‌اش از جمله مساله تایوان دخالت کرده است.

در بیانیه دستگاه دیپلماسی چین آمده است که پکن ابراز نارضایتی شدید کرده و به ژاپن به عنوان میزبان نشست اعتراض جدی کرده است.

true
برچسب ها : , , , ,
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true