×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش/ کیش باید ایران آینده شود

مدیرعامل منطقه آزاد کیش از افزایش ۲۰۰ درصدی حضور گردشگر خارجی در کیش و همچنین سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در بخش تجاری، مسکن و هتل های کیش خبر داد و گفت: با توجه به این‌که مناطق آزاد کاملا دست بخش خصوصی اداره می‌شوند، شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردمی) در مناطق آزاد کاملا اجرایی است و می‌تواند الگو باشد. همچنین کیش باید ایران آینده شود؛ لذا ضرورت دارد قانون مناطق آزاد در کیش به عنوان منطقه آزاد نسل اول اجرا شود و معافیت‌های مالیاتی نیز برای جذب سرمایه‌گذار و جلوگیری از فرار سرمایه برقرار باشد.

به گزارش فارس آگاه ، رحیم سرهنگی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جزیره کیش گوهری درخشان در آب‌های خلیج فارس و از نعمت‌های خدادادی است که ایران دارد و در سال‌های متمادی مورد توجه قرار گرفته و رشد کرده و در سال‌های متمادی دیگری هم مورد غفلت واقع شده است.

جزیره کیش و منطقه آزاد بودنش فرصت بسیار خوبی برای اقتصاد کشور است و به گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، “کیش باید ایران آینده شود”. البته همیشه هم همین بوده و کیش همیشه در حوزه معماری، سرمایه‌ گذاری، تفریحات و گردشگری و …  چند قدم جلوتر از سرزمین اصلی بوده است.

وی افزود: جزیره کیش از این بابت برای کشور می‌تواند اهمیت داشته باشد که جای خوبی برای اجرای پایلوت پروژه ها و اقدامات سرزمین اصلی از جمله بهینه کردن یارانه ها و رفتن به سمت و سوی شهر هوشمند است و کشور برای توسعه می‌تواند روی کیش حساب کند.

همچنین اگر کمک کنیم کیش توسعه یابد و هر آنچه برای این توسعه لازم است را در اختیار بگذارند تا در نهایت مردم امید و انگیزه برایشان ایجاد شود تا شرایط مورد نظر در کل کشور ایجاد شود و دیگر خود را با کشورهای عربی و اروپایی مقایسه نخواهند کرد. بنابراین می‌توانیم بسیاری از تکنولوژی‌ها و قوانین و مقررات نوآورانه را در کیش به صورت پایلوت اجرا کنیم و سپس آن را به کل کشور تعمیم دهیم و اجرا کنیم.

ضرورت اجرای قانون مناطق آزاد را درکیش

سرهنگی با بیان اینکه باید بتوانیم این سیاست را برای سیاست‌گذار، قانون‌گذار و حکمران سرزمینی اصلی ایجاد کنیم که کیش را با تمام امکاناتش آزاد بگذاریم، اظهار کرد: مگر مالیات بر ارزش افزوده، عوارض گمرکی و .. در این جزیره کوچک چقدر می شود و چقدر سبد درآمدی کشور موثر است که مزایای سرمایه گذاری در این مناطق را تحت تاثیر قرار دهیم؟ جزیزه کیش را طبق قانون مناطق آزاد، آزاد بگذاریم و قانون مناطق آزاد را در این جزیره اجرا کنیم تا یک نمونه موفق و الگو برای کشور باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با تاکید بر اینکه سیاست‌گذار و حکمران باید به این منطقه اجازه توسعه دهد و لوازم توسعه را ارائه و سپس نهایت کار را مطالبه کنند، گفت: یکی از ملزومات و نکات این امر پایداری مدیریت است، چراکه هرجا ثبات مدیریت داشته باشد توسعه پیدا می کند. مدیرعامل‌های کوتاه مدت نمی‌توانند برای توسعه کار کنند و طی سال‌های اخیر به دلیل تغییر پی در پی مدیران عامل این منطقه آزاد، روند توسعه کند بوده است.

وی اضافه کرد: پس یکی از لوازم توسعه اختیارات تام است؛ البته اختیارات نه به معنای فساد، بلکه اختیارات شفاف همراه با پایش و نظارت و سپس ثبات مدیریتی در منطقه آزاد برقرار باشد. باید اجازه دهند قوانین منطقه آزاد در کیش برقرار شود و استقلال وجود داشته باشد تا منطقه توسعه یابد.

سرهنگی با اشاره به دوره ۱۰ ماهه مدیریت خود در سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: با توجه به دوره‌های سرپرستی مدیران قبلی، سه ماه اولیه آغاز مدیریت در کیش برای بررسی پرونده‌ها و پروژه‌های مانده قبلی که تصویر منطقه را خراب می‌کنند، جلساتی با همراهی هیات مدیره برگزار شد و پرونده‌ها و پروژه‌های مانده، پیگیری شدند و به صفر رسیدند.

درحال حاضر نیز هر هفته جلسه هیات مدیره برگزار می کنیم و کمیسیون اقتصادی برای سرمایه‌ گذاران و تصمیم‌گیری برای درخواست‌هایشان داریم. همچنین هر دو هفته یکبار کمیسیون شهرسازی برای کسانی که در زمینه شهرسازی و پروانه‌های شهری مشکل داشته باشند، برگزار می شود و سعی شده مدت زمان رسیدگی به این پرونده ها کاهش یابد تا سرمایه‌گذاران و فعالان منطقه معطل نباشند، اما باز هم از لحاظ سهولت کسب و کار از کشورهای منطقه فاصله داریم و لازم است از ابزارهای آی تی و نوین استفاده کنیم و شرایط را ارتقاء بخشیم.

مشکل پروژه شهر آفتاب حل شد

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با بیان اینکه ۳۹ پروژه نیمه تمام در کیش طی این مدت به نتیجه رسیده است، یادآور شد: برخی از پروژه‌ها که بعضا به انتهای کار رسیده بود اما هزینه می‌برد تا نهایی شود، به جمع بندی رسید و بازتاب مثبتی برای جزیره داشت. همچنین برخی از پروژه‌های زیرساختی در جزیره کلید خورد که آثار آن در بلندمدت نمایان می‌شود. یکسری اصلاحات ساختاری نیز لازم بود در داخل سازمان منطقه آزاد انجام شود که صورت گرفت.

همچنین یکی از مشکلات منطقه آزاد کیش، پرونده‌هایی بود که طی سالها شکل گرفته است، مثلا ساختمان‌های نیمه کاره که سال‌ها مانده‌اند از جمله پروژه شهر آفتاب که مشکل حقوقی آن حل شد. پروژه پدیده نیز در تلاش هستیم که سرمایه‌ گذاران آن به نتیجه برسند. همچنین در شهرک صنعتی شماره شش برخی سرمایه گذاران و صنعتگران مشکل داشتند که حل شد. مساله صیادان نیز پیگیری و برطرف شد.

هزینه های درمانی در کیش تحت پوشش کامل بیمه قرار گرفت

سرهنگی با اشاره به انجام نوسازی در بیمارستان کیش به کمک خیرین و سازمان منطقه آزاد افزود: یکی از موضوعات موجود در منطقه حضور تامین اجتماعی بود، چراکه یک بیمارستان در جزیره وجود دارد که تحت مدیریت سازمان منطقه آزاد است و مردم هزینه‌های بالایی برای درمان باید می‌پرداختند چون تامین اجتماعی نپذیرفته بود که در کیش بیمارستان راه‌اندازی کند و هزینه‌های تامین اجتماعی را بپردازند.

با پیگیری‌هایی که از سازمان تامین اجتماعی انجام شد و با دعوت از مدیرعامل این سازمان به جزیره کیش و بازدید از منطقه و بیمارستان، در نهایت مصوبه شورای عالی سلامت اخذ شد که بیمارستان کیش بیمه های نیروهای مسلح، تامین اجتماعی و سلامت را تحت پوشش قرار دهد و ۹۰ درصد از هزینه‌های بستری و ۷۰ درصد از هزینه‌های مراجعان سرپایی از طریق بیمه تامین اجتماعی پرداخت شود و کسانی که بیمه تکمیلی دارند نیز تحت کامل پوشش درمان هستند.

وی با اشاره به سکونت ۴۲ هزار نفر در جزیره کیش گفت: ۲۰۰۰ نفر از این جمعیت بومی هستند.

برقراری قانون در جزیره برای کنترل اجاره مسکن و  مغازه

به گفته مدیرعامل منطقه آزاد کیش، بخش آموزش و پرورش نیز سال گذشته بهبود نسبی پیدا کرده و امسال یکی از بهترین سال‌های آموزش و پرورش در منطقه خواهد بود. همچنین برای تسهیل مسائل معیشتی برای بعضی از دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش و نیروی انتظامی تعدادی واحد مسکونی که نقش مهمی در هزینه خانوار دارد از سوی سازمان منطقه آزاد کیش تامین شده و درصدد هستیم بتوانیم قانون خاص برای جزیره بگذاریم که هزینه‌های مسکن و هزینه مغازه‌ها و اجاره‌خانه‌ها را کنترل کنیم تا معیشت مردم دچار مشکل نشود.

حضور بیش از ۲۲۰ هزار گردشگر نورزی در کیش

وی اظهار کرد: امسال عید بسیار خوبی به لحاظ حضور گردشگر و رونق بازار داشتیم؛ به طوری که در ترمینال جدید فرودگاه کیش همزمان ۱۳ پرواز را مدیریت کردیم و سومین ترمینال پرتردد کشور بعد از فرودگاه مهرآباد و مشهد بودیم که نشانگر استقبال خوب از جزیره کیش است.

سرهنگی با اشاره به اینکه نوروز ۱۴۰۱ نزدیک به ۲۲۰ هزار نفر گردشگر وارد جزیره شده بود، گفت: امسال نیز همین حدود گردشگر داشتیم و کاهش مسافر در نوروز نداشتیم.

ضرورت ایجاد رقابت بین سفر به کیش و سفر به کشورهای همسایه

مدیرعامل منطقه آزاد کیش حضور گردشگران در جزیره کیش طی سال گذشته را یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر اعلام کرد و درباره برنامه‌های این سازمان برای افزایش جذابیت حضور گردشگر در جزیره کیش و ایجاد رقابت بین سفرهای کیش با سفر به کشورهای همسایه اظهار کرد: پیش از این سبک زندگی و توانمندی مردم در این حد نبود که سفر خارجی بروند، اما علی‌رغم  تصورها مبنی بر اینکه اقتصاد مردم تحت تاثیر قرار گرفته است، تعداد سفرهای خارجی طی سال‌های گذشته بیشتر شده و برخی افراد سالانه سفرهای خارجی می‌روند و سفر به کشورهای همسایه از جمله عمان، ترکیه و امارات رونق گرفته است؛ درحالیکه کیش آرامش و امنیت بسیار بالایی برای گردشگران و مسافران دارد و هزینه آن نیز کمتر است؛ لذا باید به لحاظ جذابیت در این زمینه رقابت کنیم و بخش خصوصی و حاکمیتی نیز در این زمینه همراهی کنند تا کیش با سفرهای خارجی به کشورهای همسایه قابل رقابت شود و جذابیت بالاتری پیدا کند.

اما در این شرایط که باید به فکر افزایش جذابیت و ورود گردشگر باشیم با مشکلاتی از قبیل تغییر پیاپی مدیران عامل سازمان منطقه آزاد مواجه هستیم که شرایط مطلوب مدیریت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

از سوی دیگر ارائه ارز مسافری به سفرهای خارجی دو برابر می‌شود که به نوبه خود سفرهای خارجی را جذاب‌تر می‌کند و به نوعی تبلیغات برای این کشورها در راستای جذب گردشگر محسوب می‌شود. در این میان سفرهای خارجی برای آژانس‌های مسافرتی صرفه اقتصادی بالاتری دارد؛ لذا این آژانس‌ها هم برای سفرهای خارجی از قبیل ترکیه و دبی تلاش می کنند و ما در منطقه آزاد هرگونه آفری ایجاد کنیم، برایشان جذاب نیست و آژانس‌های مسافرتی و بخش خصوصی فعال در تهران و شهرهای بزرگ به جای پیشنهاد سفر به کیش، پیشنهاد سفر به دبی و استانبول را می دهند، چون برایشان مقرون به صرفه است.

وی تصریح کرد: خودمان هم در جزیره کیش تلاش چندانی نکردیم برای جذب گردشگر وفاداری ایجاد کنیم تا مسافران دوباره به این جزیره برگردند. با توجه به فصل‌های کم‌فروغ در جزیره که به دلیل شرایط اقلیمی است، برخی سوء‌استفاده‌گران برای کسب درآمد سوء استفاده‌هایی می‌کنند و کالاهای خود را در زمان‌های پیک سفر با قیمت بیشتر عرضه می‌کنند که در کل این اتفاقات تصویر کیش را خراب می‌کنند و به اشتباه ممکن است برخی بگویند هزینه‌ای که برای کیش صرف می‌کنند بیشتر از کشورهای همسایه است. در صورتی که اینگونه نیست.

برگزاری کمپین جذب گردشگر ایرانی و خارجی

سرهنگی از پویش تابستانه برای جذب گردشگر خبر داد و اظهار کرد: این پویش را تا پایان سال ادامه می‌دهیم و با توجه به این‌که بخشی از سبد گردشگری را در سال گذشته به سمت توریست‌های خارجی بردیم در برنامه داریم که این پویش تابستانه را برای گردشگران خارجی هم اجرا کنیم، چراکه برای گردشگران خارجی سفر به کیش مقرون به صرفه است و برای ما نیز سطح درآمدی بالایی دارد؛ لذا لازم است زیرساخت‌هایی از قبیل غذای باب طبع خارجی‌ها، علامت‌های شهری، هزینه‌ها و شرایط جابه‌جایی پول فراهم شود که در این میان با برخی بانک‌ها صحبت شده و زیرساخت‌ها نیز فراهم شده است.

افزایش ۲۰۰ درصدی حضور گردشگر خارجی در کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با بیان اینکه ۳۰ پرواز خارجی به ۳۰۰ پرواز خارجی در جزیره افزایش پیدا کرده است، گفت: حضور گردشگر خارجی در جزیره کیش افزایش ۲۰۰ درصدی را تجربه کرده است و بیشترین گردشگران از کشور عراق بوده‌اند و پروازهای ورودی به این منطقه اغلب از دبی، عمان و عراق هستند. همچنین در برنامه داریم پس از تابستان، کمپین جذب گردشگر در سطح بین‌المللی برای کشورهای همسایه به ویژه روسیه برگزار کنیم.

افزایش سرمایه گذاری داخلی در کیش

سرهنگی در خصوص جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی در منطقه آزاد کیش و رفع موانع مربوط به آن اظهار کرد: در نیمه دوم سال گذشته در زمینه سرمایه‌ گذاری داخلی اتفاقات خوبی افتاد و تعداد زیادی سرمایه‌ گذار داخلی جذب کردیم. همچنین سرمایه گذاران منطقه را نسبت به سرمایه‌ گذاری مجدد علاقه‌مند کردیم و امسال هم شرایط بهتری برای جذب سرمایه گذاری داخلی خواهیم داشت.

سرمایه‌ گذاری کشورهای عربی در بخش تجاری، مسکن و هتل های کیش

وی افزود: سرمایه‌ گذاری خارجی نیازمند اقدامات بلندمدتی است که در این راستا در تلاش هستیم و در چندین نمایشگاه خارجی برای معرفی جزیره کیش حضور یافتیم. همچنین درصددیم تعدادی سرمایه‌ گذار از کشورهای همسایه و کشورهای مشترک‌المنافع جذب کنیم و در این زمینه دو – سه مورد بزرگ سرمایه‌ گذاری خارجی از کشورهای عربی در بخش تجاری، مسکن و هتل داشتیم و با ایجاد مشوق‌، به دنبال توسعه این سرمایه‌ گذاری‌ها هستیم.

بانک سایروس در کیش فعال است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش درباره حضور بانک‌های خارجی در این جزیره گفت: سال گذشته اولین بانک آفشور در کیش افتتاح شد و در این راستا بانک سایروس در حال فعالیت است که مجوز بانک مرکزی و سازمان منطقه آزاد را دارد. این امر جای توسعه بیشتر دارد و درصددیم بانک‌های مشترک با کشورهای عضو شانگهای و بریکس ایجاد کنیم و این بانک‌ها را ترغیب کنیم تا در کیش نیز شعبه راه‌اندازی کنند که البته این امر زمان بر است.

وی افزود: سعی شده یک مرکز تجاری کالا و خدمات در کیش راه‌اندازی و به سرمایه‌ گذاران داخلی و خارجی نمایشگاه یا دفتر ارائه کنیم تا به جزیره بیایند و سرمایه گذاری کنند که برای کشور رونق به ارمغان می‌آورد.

ضرورت برقراری معافیت‌های مالیاتی در مناطق آزاد برای جذب سرمایه گذاری و جلوگیری از فرار سرمایه 

سرهنگی در زمینه معافیت‌های مالیاتی نیز تصریح کرد: متاسفانه دیدگاه برخی از قانون‌گذاران و سیاست گذاران به مناطق آزاد، درست نیست و بعضا مدعی هستند مناطق آزاد مبادی قاچاق هستند؛ در صورتی که این ادعا درست نیست و باید براساس آمار و ارقام صحبت کرد. موضوع قاچاق بارها در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است و مشخص شده مناطقی مانند کیش و قشم در زمینه قاچاق اصلا به صرفه نیستند و در بقیه مناطق آزاد هم آمار قاچاق نسبت به سایر مرزهای گمرکی خیلی کمتر است.

این‌که در مرزهای گمرک قاچاق رسمی و غیررسمی انجام می‌شود باید مورد بررسی قرار گیرد و سپس مناطق آزاد با مناطق غیرآزاد مقایسه شوند. از سوی دیگر برخی از روی ناآگاهی و بدون مطالعه در مورد مناطق آزاد اظهاراتی می‌کنند و ادعاهایی دارند که برای دیگران هم مورد مصداق قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تاکید کرد: در زمینه معافیت‌های مالیاتی در مناطق آزاد و جذابیت‌های مالیاتی برای سرمایه‌ گذاری در این مناطق باید شرایطی ایجاد کرد که سرمایه گذار را بتوان جذب و از فرار سرمایه داخلی جلوگیری کرد. این در حالی است که علی‌رغم این‌که در مناطق آزاد به سرمایه گذاران و فعالان وعده داده شده “طبق قانون، معافیت مالیاتی۲۰ ساله دارند” به یکباره عنوان شده که معافیت مالیاتی سرمایه‌ گذاران باید برداشته شود و معافیت مالیاتی از زمان تاسیس مناطق اعمال شود که این امر مانع ایجاد کردن برای بخش خصوصی و خدشه وارد کردن به اعتماد سرمایه گذار است.

اجرای قوانین سرزمین اصلی در مناطق آزاد جذابیت این مناطق را از بین می‌برد

سرهنگی افزود: این‌که قوانین و مقررات بازرگانی سرزمین اصلی در مناطق آزاد اجرا شوند، جذابیت این مناطق را از بین می‌برد و وجه تمایزی برای این مناطق باقی نمی‌ماند. این لایحه سال گذشته در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و فعلا متوقف مانده در مجلس جدید تصمیم گیری شود؛ لذا سرمایه‌ گذاران هم دست نگه می‌دارند تا تکلیف این لوایح و طرح‌ها مشخص شود که این امر باعث عقب‌ماندگی در توسعه مناطق می‌شود.

شعار سال در مناطق آزاد اجرایی است و می‌تواند الگو باشد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر این‌که امسال از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و این مناطق می‌توانند حداکثر استفاده از این شعار را داشته باشند، گفت:‌ باید کار را دست بخش خصوصی سپرد و با توجه به این‌که مناطق آزاد کاملا دست بخش خصوصی اداره می‌شود این شعار در مناطق آزاد اجرایی است و می‌تواند الگو باشد؛ لذا باید اجازه دهیم این شعار اجرا شود و از شکوفایی آن استفاده کنیم.

سرهنگی در خصوص برنامه منطقه آزاد کیش برای اجرای شعار سال تصریح کرد: اولین اقدامی که در کیش در این راستا انجام شد این بود که از فعالان و تاجران قدیمی کیش دعوت شد تا شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های منطقه که می تواند بهبود یابد، بازبینی شود.

در این جلسات  تیم‌های متخصص آی تی نیز برای تحول سیستماتیک کردن حضور داشتند و متخصصان قدیمی بازرگانی و بخش خصوصی همراهی کردند تا شیوه‌نامه با محوریت جذب سرمایه‌ گذاری بیشتر به روز شود. در این راستا فرصت سه ماه درنظر گرفتیم تا متخصصان شیوه‌نامه‌ها را بازبینی و سپس اجرا کنند و نهایتا پس از شش ماه، اشکالات آن بررسی و برای اجرا در سال‌های آینده مورد استفاده قرار گیرد.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد