true

سلامتی؛ نیاز موجودات انسانی و غیر انسان، به گزارش سيد محی الدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه، سلامتی، این نعمت بزرگ الهی، اغلب زمانی قدر دانسته میشود که در معرض خطر قرار گیرد. هجدهم فروردین، روز سلامتی در ایران و روز جهانی بهداشت، فرصتی است برای یادآوری اهمیت این موهبت در سراسر جهان. سلامتی، فراتر از سلامت جسم، شامل سلامت روح و روان، سلامت آب و غذا، و حتی سلامت گیاهان و جانوران میشود. تهدید هر یک از این موارد، تهدیدی برای سلامت کلی ماست.
بهداشت محیط و بهداشت فردی و اجتماعی و در همه معانی آن در واقع زیر بنای فعالیت های اقتصادی و پیشرفت های اجتماعی یک ملت است و سلامت جامعه در گرو رعایت اصول بهداشتی می باشد ,جامعه سالم و تندرست می تواند از منافع خود دفاع و حقوق خود را کسب کند.
بهداشت و سلامتی عبارت است از علم و هنر پیشگیری از بیماری ها، طولانی کردن عمر و بالا بردن سطح سلامت و توانایی بشر که اگر تک تک افراد جامعه سالم باشند، می توان در مجموع، یک جامعه سالم و توانا به وجود آورد.در قانون اساسی ما بر مسأله بهداشت تاکید زیادی شده است اما نظارت ها بر اماکن تهیه و تولید مواد غذایی کم و ناچیز و یا غیر جدی است که به این مساله باید توجه و اهتمام بیشتری صورت گیرد. در اصول سوم، بیست و نهم و چهل و سوم قانون اساسی بر ضرورت تأمین بهداشت و فراهم نمودن امکانات بهداشتی و درمان بیماریها و گسترش خدمات درمانی تأکید شده است.سالم سازی محیط زیست، کنترل بیماریهای واگیردار،آموزش بهداشت عمومی. ایجاد خدمات پزشکی و پرستاری برای تشخیص و درمان بیماریها و ایجاد و توسعه،یک سیستم اجتماعی که در آن هر فرد از وسایل و امکانات لازم برای سالم ماندن برخوردار باشد تا افراد از حق مسلم خود یعنی سلامت و زندگی طولانی بهره مند و در مواقع بیماری بتوانند از آن خدمات بهره مند شوند، از جمله اهداف بهداشتی وزارت بهداشت و درمان است که اگر این اهداف به درستی به اجرا در آیند میتوانند جامعه را به سمت و سوی بهداشت عمومی رهنمون سازند. بهداشت و سلامتی عمومی هم زمانی مطلوب و مورد تایید و قابل قبول همگان است که هر فرد نسبت به سلامتی خود و همنوعان و حتی سلامتی محل کار و سلامتی گیاه و جانور و سلامتی تمام جانداران که همانا سلامتی مجموعه محیط های زیست فردی و اجتماعی است توجه و دقت لازم را داشته باشد.
یکی از مهمترین نیازهای سلامتی انسانها، سلامت بدن و بهداشت مواد خوراکی و مراکز تهیه و تولید آنهاست. نظارت دقیق بر تهیه و توزیع مواد غذایی، از اهمیت حیاتی برخوردار است. بهداشت محیط کار، منزل، محل زندگی و مراکز درمانی نیز برای تأمین سلامت همه جانبه بشر ضروری است.
سلامتی آب شرب، سبزیجات و میوهجات نیز بسیار مهم است و نباید در معرض آلودگیهای مختلف قرار گیرند. در این راستا، همکاری میان نهادهای دولتی و غیر دولتی ضروری است تا مطمئن شویم که منابع طبیعی و بهداشتی به درستی حفظ و مدیریت میشوند. در نهایت، همگان باید نسبت به ارتقای بهداشت عمومی احساس مسئولیت کنند تا نسلهای آینده نیز از این نعمت بزرگ برخوردار باشند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=62522
true
true