سینما حقیقت هیچ چنگی به دل شیرازی ها نزد ، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: «تهران فقط اجازه اکران در یک سینما را به هر استان میدهد.»
جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران که عموماً با نام جشنواره سینما حقیقت شناخته میشود، از سال ۱۳۸۶ در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان سینمایی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خود را آغاز کرده است. این جشنواره آذرماه هر سال در تهران برگزار میشود و در نهایت آثار برگزیده آن جهت دسترسی سهلالوصول مخاطبین این نوع سینما در مراکز استانها به اکران گذاشته میشود.
نمایش آثار برگزیده هجدهمین جشنواره سینما حقیقت دیروز به کار خود در شیراز پایان داد. این جشنواره از روز شنبه، یکم دیماه کار خود را در شیراز آغاز کرد. اکران فیلمها در این سه روز از ساعت ۱۶ آغاز میشد. جلسات نقد و بررسی هم در روزهای یکشنبه و دوشنبه، یک ساعت قبل از آغاز اکران فیلمها برگزار میشد. در همین راستا، فارس اگاه با معاون سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفتگو کرده است.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و مسئول اکران فیلمهای سینما حقیقت در شیراز درباره جشنواره گفت: «سینما حقیقت جشنوارهای است که به صورت بینالمللی در بخش فیلم مستند توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود و امسال هجدهامین دوره این جشنواره را پشت سر میگذاریم. اکران بعضی از این فیلمها در مراکز استانها هم انجام میشود. این کمک میکند تا علاقهمندان بتوانند بخشی از این آثار را در مراکز استانها ببینند. مثل سالهای گذشته، ما فیلمهای برگزیده این جشنواره را در شیراز از روز شنبه تا دوشنبه به نمایش گذاشتیم. جلسات نقد فیلمها هم در روز یکشنبه و دوشنبه برگزار شد.»
سید رسول موسوینژادیان در پاسخ به این سوال که چرا فیلمها فقط در سینما فرهنگ اکران شدند و در سینماهای دیگر اکران صورت نگرفت، اظهار کرد: «این محدودیت برای اجرای فیلمها در دهه فجر هم به همین صورت است. بیشتر شهرها فقط میتوانند یک یا دو سینما را به اکران فیلمها در دهه فجر اختصاص دهند. ولی شهر شیراز، به دلیل وسعت و بزرگی که دارد، امکان اکران فیلمهای فجر را در تعداد سینماهای بیشتری نسبت به شهرهای کوچکتر دارد. ولی برای سینما حقیقت، تهران فقط اجازه اکران در یک سینما را به هر استان میدهد. سال گذشته سینما گلستان میزبان جشنواره بود و امسال طی مکاتباتی که دبیر جشنواره با شهر شیراز داشت، سینما فرهنگ را به عنوان میزبان جشنواره معرفی کردند. براساس همان نامه، ما جشنواره را در سینما فرهنگ برگزار کردیم.»
موسوی نژادیان درباره میزان استقبال مخاطبان از این جشنواره افزود: «امسال استقبال کمتری به نسبت آنچه که مورد انتظار ما بود از فیلمهای این جشنواره صورت گرفت. یکی از مهمترین دلایل آن هم این است که بخش عمدهای از مخاطبان خاص این سینما، که تولیدکنندگان و فعالان اصلی سینما مستند هستند، به دلیل علاقهمندی به سینما حقیقت و دسترسی به همه آثار اکران شده در طی جشنواره، به شهر تهران میروند تا همه آثار را همان جا تماشا کنند. این فیلمها، فیلمهایی هستند که توسط خود دبیر اجرایی جشنواره انتخاب میشوند و ما نمیتوانیم خودمان آنها را انتخاب کنیم؛ در نتیجه براساس سلیقه مخاطبان استان فارس، این فیلمها انتخاب نشدهاند و قابلیت جذب مخاطب کمتری به نسبت انتخاب آثار توسط خود ما را دارند.»
وی درباره تبلیغات این جشنواره بیان کرد: «صبح روز اکران یعنی شنبه، هارد فیلمها به دست ما رسید. حتی جدول اکران فیلمها را هم به همین شکل دیر دریافت کردیم. به دلیل تاخیر در دریافت فیلمها و جدول اکران فیلمهای سینما حقیقت توسط دبیر اجرایی جشنواره، ما فرصت زیادی برای تبلیغات نداشتیم. خبر اکران فیلمهای سینما حقیقت در شیراز از تاریخ ۱ دی تا ۳ دی قبل از برگزاری کار شده بود، ولی جزئیات آن دیر به دست ما رسید. در نتیجه، جزئیات آنطور که باید در خبرگزاریها و رسانهها به اطلاع عموم مخاطبان نرسید و تبلیغات به دلیل عدم زمان کافی آنطور که توقع ما بود شکل نگرفت.