×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۲۴ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
شب لبخند، شب قدر قلم 

یک پاسخ جانانه به  توهمات ذهنی و بی سر و ته خبرنگار تسنیم  که از یک دورهمی ساده و خودمانی مهملات بافت ،به گزارش عباس امیری خبرنگار فارس اگاه، در ابتکاری نو حاصل خوش فکری مدیران نواندیش فارس دورهمی صمیمانه اصحاب رسانه با مدیریت ارشد استان فارس، دکتر حسینعلی امیری برگزار شد، تا در ابتدای سال جدید استاندار هم دیداری عیدانه و صمیمانه با آنان داشته باشد و هم برای تقرب بیشتر مدیریت ارشد استان با خبرنگاران در جهت تلاش برای آبادانی و رشد و توسعه استان همگامی بهتری برنامه ریزی شود.

در ابتدای این دیدار، استاندار فارس با همراهی سید احمد احمدی زاده مشاور عالی و مدیر کل حوزه استاندار فارس، مهدی پارسایی سرپرست معاونت گردشگری استانداری، محمدجواد برزگر مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، مهدی رنجبر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و معاونان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور بر سر میز میهمانان ضمن خوش‌آمدگویی آغاز سال نو را به آنان تبریک گفت.

امیری سپس در دیدارهای چهره به چهره با خبرنگاران به گفتگو پرداخت و برای حل برخی از مشکلات آنان دستوراتی را صادر کرد.

حسن دهقان؛ روزنامه نگار و معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در یادداشتی آورده است: «دیدار استاندار فارس با خبرنگاران شیراز کمی پس از عیدانه‌های پیشین، نه یک مناسبت نمادین بلکه نشانه‌ای از یک تفکر تازه در حکمرانی استانی بود؛ تفکری که می‌داند توسعه واقعی، نه فقط در آمار و پروژه‌ها بلکه در اعتمادسازی، ارتباط و گفت‌وگو شکل می‌گیرد؛ اگر این مسیر ادامه یابد و به یک گفتمان فراگیر بدل شود، می‌توان امیدوار بود که آینده استان، نه فقط آبادتر بلکه انسانی‌تر، فرهنگی‌تر و اخلاقی‌تر خواهد بود. چنین نشست‌هایی، اگر با صداقت، استمرار و شنیدن واقعی همراه باشند، می‌توانند کاتالیزوری برای بازسازی اعتماد، ترمیم شکاف‌های ژورنالیستی و هم‌افزایی نخبگانِ رسانه‌ای باشند. اکنون که جامعه بیش از همیشه به همدلی و گفت‌وگو نیاز دارد، چنین الگوهایی باید برجسته، تکرار و به زبان رسانه و فرهنگ ترجمه شوند.»

*دیدار صمیمانه با مسئولان برای بیان مشکلات مردم در فضایی دوستانه

علیرضا پرنیان خبرنگار پرتلاش عرصه رسانه و مجری توانمند صدا و سیمای مرکز فارس در این باره گفت: این دور همی ها و دیدارهای صمیمانه با مسئولین برنامه های بسیار خوب و فرصت مناسبی برای خبرنگاران است تا مطالبات مردم را در جوی آرام و دوستانه با مدیران مطرح کنند.

پرنیان در خصوص این برنامه نیز گفت: این برنامه دیداری دوستانه و خودمانی بود و اکثر افراد حاضر در برنامه از خبرنگاران و عکاسان خبری فعال بودند و افراد اضافه در جمع حضور نداشتند. همچنین نوع غذا و پذیرایی هم مناسب و اقتصادی و به دور از بریز و بپاش بود که این امر پسندیده است.

وی پیشنهاد کرد: ضمن افزایش اینگونه برنامه ها، برای آن اهداف و چشم انداز هم تعریف شود.

*اینگونه مراسم به این شکل صمیمی تداوم داشته باشد

رییس انجمن ورزش‌نویسان استان فارس نیز در خصوص این برنامه گفت: این دیدار بسیار عالی، در فضایی مناسب و در خور شان همکاران برگزار شد.

قاسم محمدی البته گلایه‌ای به همکاران خود داشت و گفت: ای کاش همکاران به موقع در اینگونه برنامه ها حضور پیدا کنند تا بتوان از کل برنامه های در نظر گرفته به نحو احسن بهره برد.

محمدی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، استانداری فارس و دست اندرکاران مراسم به جهت انتخاب محلی در خور شان خبرنگاران تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد: اینگونه مراسم ها با این شکل صمیمی تداوم داشته باشد چرا که بعد از مدت‌ها چشم ما به جمال همکاران عزیز و خصوصا پیشکسوتان روشن شد.

* نقد تسنیم برمراسم

خبرگزاری تسنیم اما در یادداشتی با عنوان «چالش‌های تکریم خبرنگاران توسط اداره ارشاد فارس» به انتقاد از این مراسم پرداخت.

در این یادداشت آمده است: مراسم تکریم اصحاب رسانه استان فارس که در یکی از مجتمع‌های شیراز برگزار شد، با انتقاداتی پیرامون محل برگزاری و هزینه‌های آن همراه بود.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، از اهالی رسانه استان به نشستی به صرف شام در رستوران مجتمع تجاری تفریحی نگین شیراز (سه‌شنبه ۱۹ فروردین)، دعوت کرد و فردای آن روز چهارشنبه بیستم فروردین‌ماه با لغو برنامه به دلیل عدم حضور نماینده عالی دولت، این نشست را به پنجشنبه شب موکول کرد، اما این تصمیم با انتقادات فراوانی رو‌به‌رو شده است.

انتخاب محل برگزاری در مجتمع تجاری نگین شیراز که در منطقه معالی‌آباد و با مشکلات حجاب و فروش کالا‌های خارجی مواجه است، با توجه به مسئولیت ذاتی فرهنگی این اداره کل، قابل توجیه نیست.

علاوه بر این سابقه ناایمنی ساختمان مذکور (دو مورد خودکشی با پرتاب از طبقات بالا) و مشکلات ترافیکی محل نیز بر این انتقادات می‌افزاید.

پذیرایی شام در رستورانی که شنیده‌ها حاکی از عدم مجوز و بدون نظارت کافی از سوی اصناف بوده و از سوی دیگر هزینه برآورد شده‌ ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای هر پرس غذا برای هر خبرنگار، سوالات جدی در مورد منبع تامین هزینه‌ها و استفاده از بیت‌المال مطرح می‌کند.

آیا برگزاری این نشست و اصرار بر حضور استاندار و در چنین مکانی، با وظایف فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل روابط عمومی استانداری همخوانی دارد؟

اصرار بر حضور نماینده عالی دولت در این مکان پرچالش، جای سؤال دارد؟  آیا امکان برگزاری این نشست در محلی اداری و با شرایط مناسب‌تر وجود نداشت که خدای نکرده در بین مدیران ناخواسته گوی سبقت در این مراسمات ربوده شود؟

خبرگزاری تسنیم ضمن قدردانی از تلاش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تکریم اهالی رسانه، به فشار‌های اقتصادی موجود بر خبرنگاران اشاره می‌کند و  بر این نکته تأکید دارد که شاید انتخاب چنین محلی برای برگزاری دورهمی،  با نظر خبرنگاران همخوانی نداشته باشد.

در دولتی که رئیس‌ جمهور به دلیل عدم همراهی با سیاست حاکم بر دولت یک مدیر ارشد در سفر خارجی، وی را برکنار می‌کند، انتظار می‌رود مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی که وظیفه پاسداشت فرهنگ و توسعه ارشاد اسلامی را بر عهده دارد،  نشستی با رعایت کامل ضوابط و در محیطی مناسب برگزار کند. انتخاب محل برگزاری نشست با اهالی رسانه در مجتمع تجاری نگین شیراز، با توجه به مشکلات حجاب، فروش کالا‌های خارجی، ناایمنی و مشکلات ترافیکی و همچنین هزینه بالای پذیرایی، سوالات جدی در مورد عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد می‌کند.

به نظر می‌رسد، پشت پرده عوامل دیگری در انتخاب این محل دخیل بوده است، زیرا مکان‌های اداری مناسب‌تری در استان برای برگزاری چنین نشستی با حضور مدیران رسانه و خبرنگاران پرتلاش بوده است.

* نقدی بر نقد

محمد صالح مقدسی فعال رسانه پس از انتشار مطلب تسنیم به این نقد، نقد وارد کرد و در یادداشتی نوشت: در روزهایی که جامعه، خسته از فشارها و دغدغه‌های معیشتی و روانی، به دنبال کورسویی از امید می‌گردد، لبخندها بر چهره خبرنگاران – همین راویان بی‌ادعا و شب‌زنده‌داران پنهان حقیقت – شاید تلنگری باشد به اینکه هنوز می‌توان لحظاتی را برای با هم بودن، برای دیدن، شنیدن و خندیدن، کنار گذاشت. ضیافت ساده و صمیمی اصحاب رسانه فارس، فرصتی بود تا دل‌ها نزدیک‌تر شوند و دقایقی، نقش‌ها و مسئولیت‌ها کنار گذاشته شوند.

در آن شب، نگاه که می‌چرخاندی، همگی بودند؛ خندان، صمیمی، بی‌تکلف.چشم‌ها برق می‌زد، دست‌ها در هم فشرده می‌شد و کلمات، بی‌واسطه از دل بر زبان جاری.درست همان چیزی که جامعه ما امروز سخت بدان محتاج است: «همدلی».و چه جای تأسف که این باهم‌بودن دل‌نشین، دست‌مایه قضاوت‌ها و نقدهایی شد که بعضاً از سر شتاب‌زدگی و بعضی نیز از سر ناآگاهی یا خدای ناکرده غرض‌ورزی بود.مگر این رسم نیکو، فقط در این دولت پدید آمده است؟ مگر در سالیان گذشته، همین گردهمایی‌ها با همین کیفیت و حتی با هزینه‌هایی بیشتر برگزار نمی‌شد؟ مگر تکریم خبرنگار، یک سنت ماندگار و فاخری نیست که فراتر از نگاه سیاسی و جناحی باید از آن پاسداری کرد؟

پس چه شده که امروز، برگزاری ضیافتی ساده با هدف گرامی‌داشت تلاش‌های بی‌پایان اهل رسانه، مورد هجمه قرار می‌گیرد؟

نقدهایی بر هزینه‌‌ این مراسم مطرح شده، اما انصاف نیست که بدون در نظر گرفتن نرخ تورم و قیمت‌های امروز جامعه؛ صرفاً عددی را تیتر کرد و نتیجه گرفت.

کیفیت غذا، نظم سالن، برخورد پرسنل، جایگاه رسانه‌ها و حال خوب حاضران، همه نشان از برنامه‌ریزی سنجیده‌ای داشت که نه رنگ اسراف داشت و نه بوی بریز و بپاش و برعکس، برای بسیاری از همکاران، خاطره‌ای خوش به‌جا گذاشت؛ خاطره‌ای که شاید حالشان را برای هفته‌ها و ماه‌ها بهتر کند.

در حالی‌که مدیریت رستوران، قفسه‌هایی برای ظروف یک‌بارمصرف گذاشته بود تا هرکس بتواند غذای اضافه‌اش را ببرد و به خانه‌ ببرد تا اضافه آن غذا را در زمانی بعد میل فرماید.

اما آنچه دیدیم، غذای مانده بر میزها بود؛ تلخی اسرافی واقعی، که باید از آن آموخت، نه آن را بهانه نقد میزبان کرد.

و اما کارت‌های هدیه؛ سنتی ساده و محترمانه که سال‌هاست به‌عنوان نماد کوچکی از قدردانی میان خبرنگاران توزیع می‌شود. کارت‌هایی که نه پنهانی اهدا شدند، نه از جیب شخصی مسئولان، بلکه با سازوکار شفاف و لیست مشخص از خبرنگاران فعال تقدیم گردید.

جای تعجب است اگر این حرکتِ کوچک اما دل‌گرم‌کننده، آن‌هم در این شرایط دشوار، به‌عنوان «اشرافی‌گری» معرفی شود!

در بخش دیگری از نقدها، به محل برگزاری ایراد وارد شده بود. مجتمع نگین، با همه ویژگی‌هایش، در این شب، میزبان اهل رسانه بود. آیا اگر جایی در گذشته، اتفاق تلخی را تجربه کرده، باید تا ابد در لیست مکان‌های مطرود باقی بماند؟

مگر نه اینکه حضور انسان‌های اخلاق‌مدار و انقلابی در فضاهای اجتماعی، خود مایه تغییر و تحول است؟

پس بهتر آن است که با نگاه سازنده‌تری به مکان‌ها و فضاها بنگریم، نه با نگاه طردگرایانه و سیاه.

و ترافیک؟ مگر می‌توان مراسمی با بیش از این حجم مهمان را بدون مقداری شلوغی برگزار کرد؟ آن هم در مکانی که اتفاقاً پارکینگ طبقاتی‌اش، از امتیازات مثبت آن بود ولیکن اگر نقدی بر ترافیک آن خیابان هست باید به مجموعه شهرداری و مجوزات بدون در نظرگرفتن نکات ترافیکی آن وارد آورد نه از میزبان یک‌شبه‌ یک ضیافت.

در نقدی دیگر، به ماجرای پرحاشیه سفر یکی از مدیران کشوری به قطب جنوبی و عزل درست و به جای وی اشاره شده بود؛ مقایسه‌ای که از اساس نادرست است. چرا که سفرهای پرهزینه‌ خارجی با ضیافت شامی ساده برای خبرنگاران خسته از یک‌سال تلاش، تفاوت از زمین تا آسمان دارد. اینجا نه ریخت‌وپاشی بود و نه نمایش اشرافی؛ اینجا جمعی بود از سربازان عرصه اطلاع‌رسانی، که تکریم شدند، به احترام قلم‌شان…

و از همه مهم‌تر، آنچه در آن شب بیشتر از هر چیز چشم‌گیر بود، رابطه بی‌واسطه استاندار و مسئولان با خبرنگاران بود. گفت‌وگوهای چهره‌به‌چهره، شنیدن دغدغه‌ها، بودن در کنار اهالی رسانه نه به‌عنوان صاحب‌منصب، بلکه به‌عنوان خادم جامعه. این‌هاست که پیام حقیقی مراسم را می‌رساند: «رسانه برای مسئولین اهمیت دارد، و همین نگاه، رسانه را نیز به شنیدن و شنیده‌شدن امیدوارتر می‌کند.»

جا دارد در پایان، از برخورد محترمانه، دقیق و اخلاق‌مدار کارکنان محترم اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس،  مدیران حاضر در مراسم و به ویژه شخص مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و روابط عمومی و امور بین المللی استانداری فارس تشکر کنیم؛ همان‌هایی که با رعایت شأن و جایگاه اهالی رسانه، تلاش کردند تا مراسمی منظم، محترمانه و درخور برگزار شود.

این شب، یک شب معمولی نبود؛ شب پاسداشت خادمان بی‌نام خبر بود.

شب لبخند، شب قدر قلم…

و ای‌کاش بیشتر از آنکه در پی زخم‌زدن باشیم، در پی مرهم باشیم؛ که جامعه ما امروز، بیش از همیشه، به مهربانی و همدلی نیاز دارد.

ما ضمن قدردانی از حساسیت‌های همکاران رسانه‌ای، باور داریم این نوع برنامه‌ها باید نه‌تنها ادامه یابد، بلکه تنوع محیطی و اجتماعی بیشتری نیز پیدا کند. چرا که اگر رسانه قرار است زبان جامعه باشد، باید صدای آن را از دل همان جامعه بشنود.

به امید آن‌که در نقدها، انصاف پیش‌شرط قلم‌ها باشد و در حمایت‌ها، قدردانی راهنمای قضاوت‌ها.

* سخن پایانی

تصمیم مدیر کل جوان فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و مدیر کل جوان روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس اگر چه به مذاق برخی خوش نیامد اما بسیاری از خبرنگاران و عکاسان این تصمیم را یک حرکت نو و ایده ای ارزشمند می دانند تا مدیران به همراه خبرنگاران در دل شهر حضور بیایند و به جای تصمیمات ناشی از تحلیل ها و گزارشات رسیده خود واقعیت جامعه را لمس کنند و برای رفع ناهنجاری ها و مشکلات چاره بیاندیشند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true