true

شعار سال ۱۴۰۴ و تحلیلی پیرامون آن، به گزارش سید محیالدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه، رهبر انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۴ را سال سرمایهگذاری برای تولید نام نهادند. این انتخاب در شرایط خاص کشور و منطقه خاورمیانه نشاندهنده اهمیت مسائل داخلی کشور برای ایشان و مردم است؛ مسائلی که در اولویت قرار دارند و مسائل خارجی در درجات بعدی اهمیت قرار میگیرند.
معظم له سال ۱۴۰۰ را سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها نام نهادند و بهطور متوالی در سالهای بعد، عناوینی مرتبط با اقتصاد و معیشت مردم را انتخاب کردند. اینکه این شعارها از سوی دولتمردان و مشارکت مردم تا چه حد تحقق یافته است، جای تأمل دارد. سال ۱۴۰۱ به عنوان سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین تعیین شد؛ سال ۱۴۰۲ به مهار تورم و رشد تولید اختصاص یافت؛ سال ۱۴۰۳ سال جهش تولید با مشارکت مردم لقب گرفت و سرانجام امسال، یعنی سال ۱۴۰۴، سال سرمایهگذاری برای تولید نامیده شده است.
به نظر میرسد که برای اطمینان خاطر از بهکارگیری صحیح سرمایهها در مسیر تولید، لازم است که مسئولان عالیرتبه کشور، به ویژه سران سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه، گزارشها و پاسخگوییهای دقیقی به مردم و رسانهها ارائه دهند. این گزارشها میتوانند درباره چگونگی تحقق یا عدم تحقق شعار سال گذشته و همچنین برنامههای جدیدشان برای سال جاری باشد. باید روشن شود که دولتمردان و کارگزاران نظام اسلامی برای پیشبرد اقتصاد ملی و حمایت از سرمایهگذاران خرد و کلان تولید چه اقداماتی انجام دادهاند. بهویژه قوه مجریه، که مهمترین قوه پاسخگو است، باید در رابطه با شعار سال گذشته برای مردم توضیحاتی ارائه دهد و اعلام کند که در راستای جهش تولید و مشارکت مردم در تولید چه اقداماتی اتخاذ کرده است.
همانطور که رهبر انقلاب فرمودهاند: «مسئولان باید مردم را در قبال یک گزارش درست و متقن، مختار به قضاوت نمایند تا بتوانند کارآمدیِ نظام را به چشم ببینند و نسبت به آن قضاوت کنند.» دولت، قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی باید به مردم پاسخ دهند که چه اقداماتی برای تحقق شعار سال و مطالبات عمدهی مردم و رهبری انجام دادهاند.
با این اوصاف، اصلیترین وظیفه دولت در واقع تسهیل در امر تولید، برداشتن موانع تولید، و حمایت جدی و واقعی از بخش تولید و تولیدکنندگان، سرمایهگذاران راستین و جدی در بخشهای مختلف اقتصاد و صنعت است. امروزه سرمایهگذاران و تولیدکنندگان از برخی بیمهریها و عدم توجههای مسئولان ناراضیاند و مردم میگویند اگر دولت نمیتواند کمک کند، بهتر است متمولین خودشان کار خود را انجام دهند. یا از طرفی، دولت باید بهطور جدی و بدون شعار، با ارائه مشوقهای لازم، معافیتهای مالی، تضمین خرید تولیدات داخلی و تأمین امنیت اصل پول و سرمایهگذاران خارجی بهدنبال حمایت از سرمایهگذاری در ایران باشد.
سال ۱۴۰۴ را باید سال عزم ملی و عمومی برای سرمایهگذاری در تولید دانست و همچنین باید بر برداشتن موانع سرمایهگذاری و تولید تأکید کرد. مدیران عامل کارگاهها و کارخانههای تولیدی، مدیران شهرکهای صنعتی و مجتمعهای اقتصادی، مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، وزارتخانههای اقتصادی، بانکها و مؤسسات مالی همگی در تحقق شعار سال ۱۴۰۴ مؤثر خواهند بود. بهویژه مناطق آزاد باید از قوانین تسهیلگر، معافیتهای مالیاتی، دسترسی به بازارهای بینالمللی و زیرساختهای مناسب بهرهبرداری کنند؛ چرا که این مناطق ظرفیتهای گستردهای برای توسعه تولید و افزایش صادرات دارند.
بههرحال، دولت اگر نتواند در جذب و بهکارگیری سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای راهاندازی واحدهای تولیدی موفق عمل کند، ناکارآمد خواهد بود. بنابراین باید تلاش کرد تا همه توان اقتصاد کشور را در مسیر پیشرفت اقتصادی بکار بگیرد و از اقتصاد تکمحصولی و نفتی دوری کند و بدنبال ایجاد درآمد دائمی برای بهبود معیشت مردم باشد.
اعمال برخی معافیتهای مالیاتی، ایجاد مشوقهای بیشتر، کاهش موانع بوروکراتیک، تأمین زیرساختهای لازم و ارائه بستههای حمایتی به تولیدکنندگان و صنعتگران، از جمله اقداماتی هستند که میتوانند در راه تحقق شعار سال مورد نظر مقام رهبری مؤثر واقع شوند. همچنین تسهیل فرآیند ثبت شرکتها، تسریع در صدور مجوزهای ایجاد مراکز صنعتی و ارائه تسهیلات مالی، شفافیتهای مالی، اصلاح و بازنگری قوانین گمرکی، برنامهمحور بودن کار تولید داخلی، توسعه صنایع دانشبنیان و فناورانه در مناطق آزاد تجاری و کلانشهرها، افزایش راندمان و بهرهوری در صادرات کالا و تولیدات کارخانجات و مراکز تولیدی، کمک به رقابتپذیری در مراکز تولید داخلی و ورود به زنجیرههای تأمین کالاهای خام و تبدیل آنها به محصولات با کیفیت و صدور آنها به خارج، حمایت از شرکتهای نوآور و استارتاپها، از جمله اقداماتیاند که میتوانند کشور و مردم را به سوی امید، ترقی و تعالی سوق دهند و در جهت تحقق کامل شعار سال ۱۴۰۴، که سرمایهگذاری در امر تولید است، کمک نمایند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=62210
true
true