true

یک کارشناس مسائل بینالملل گفت که نتانیاهو هیچ طرح آتشبسی را نمیپذیرد؛ چون بقای او در ادامه جنگ است و توقف جنگ به معنای شکست نتانیاهوست.
به گزارش فارس آگاه، «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه و «آدام بوئلر»، فرستاده ویژه ترامپ در امور زندانیان و مفقودین، دوشنبه هفته جاری با خانوادههای زندانیان گفتوگو کردند. ویتکاف و بوئلر بدون ارائه جزئیات بیشتر نسبت به تحولات در دو روز آینده ابراز امیدواری کردند.
در اوایل عصر روز دوشنبه، اظهارات نتانیاهو سر و صدای زیادی در داخل اراضی اشغالی از جمله در میان خانوادههای زندانیان اسرائیلی به پا کرد، نتانیاهو در بیانیه کوتاهی که از تلویزیون پخش شد، گفت: آزادی اسرا اولویت اصلی ماست و من بسیار امیدوارم که بتوانیم در این مورد، اگر نه امروز، فردا چیزی را اعلام کنیم. اما او مدت کوتاهی پس از آن عقبنشینی کرد و در بیانیهای از سوی دفترش گفت: «قصد به طور مشخص (اشاره به امروز یا فردا) نبود، بلکه تلاشهای مداوم برای دستیابی به توافق بود.»
رویترز به نقل از یک مقام فلسطینی نزدیک به جنبش حماس گزارش داد: «پیشنهاد ویتکاف تحولی در رویکرد فرستاده آمریکا به حساب میآید و شامل آزادی ۱۰ زندانی اسرائیلی زنده در دو دسته در ازای آتشبس ۷۰ روزه، عقبنشینی نسبی تدریجی از نوار غزه و آزادی چند صد نفر از اسیران فلسطینی از جمله تعدادی از اسرای فلسطینی با احکام طولانی و حبس ابد است.»
حماس بارها اعلام کرده است که حاضر است اسرای اسرائیلی را «در یک دسته» در ازای پایان دادن به جنگ نابودی، خروج ارتش اسرائیل از غزه و آزادی اسرای فلسطینی آزاد کند. اما نتانیاهو که تحت تعقیب عدالت بینالمللی است، با پیشنهاد شرط جدید از جمله خلع سلاح گروههای فلسطینی، از این وضعیت طفره میرود و در حال حاضر بر اشغال مجدد غزه پافشاری میکند.
اپوزیسیون رژیم صهیونیستی و خانوادههای زندانیان، نتانیاهو را مقصر میدانند که جنگ را در پاسخ به افراطیترین جناح راست در دولتش برای دستیابی به منافع سیاسی شخصی خود، بهویژه تداوم حکومتش ادامه داده است.

اروپاییها توان و قدرتی برای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی ندارند
«مهدی شکیبایی» در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تحولات در غزه و فشار برخی کشورهای اروپایی به نتانیاهو برای توقف حملات و پایان دادن به محاصره غزه گفت: آنچه که دنیا و جامعه بشری در غزه مشاهده میکند، بیش از اینکه اسرائیلیها و آمریکاییها را مورد اتهام قرار دهد، اروپاییها که در همه این سالها از این رژیم حمایت کرده است و مسبب اصلی ایجاد رژیم صهیونیستی به طور مشخص بوده به ویژه انگلیس، در مظان اتهام قرار دارند. متاسفانه سالهاست که اروپاییها در حمایت بی چون و چرا از سیاستهای آمریکا در حمایت از اسرائیل سکوت کرده و با او همراهی میکنند. الان که این اتفاقات در غزه افتاده است و اسرائیل خودش را در انجام هر اقدام ضد حقوق بشری رها میبیند، اروپاییها توان و قدرتی برای مقابله با اقدامات این رژیم ندارند، چون افسارش دست آمریکاییهاست و او هم از آن حمایت بی چون و چرا میکند و شاهد هستیم که به طور روشن و علنی آرزوی دیرینه خودش که حذف فلسطین و فلسطینان بوده را در دستور کار قرار داده است.
وی گفت: اروپا با پرچم حقوق بشر و ایجاد سازمانهای حقوق بشری تصویری از خودش ارائه کرده بود که حامی موضوع انسانیت و بشریت هستند؛ مثلا اگر از دید آنها جمهوری اسلامی ایران حقوق بشر را در رعایت نمیکرد، نتیجهاش این بود که روابطشان را با ایران کم کنند یا ایران را دائم متهم کنند و همین رفتار را با کشورهای غیر همسو با سیاست آنها داشتند و این مدل رفتاری از بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت. اروپاییها خودشان را مهد حمایت از حقوق بشر میدیدند و با این مدل از رژیم حمایت میکردند. اما الان جنایت رژیم اسرائیل در حدی عمیق و فاجعه بار شده است که حتی اروپاییها هم مجبور شدند دست از حمایت از اسرائیل بکشند؛ چرا که مساله دموکراسی و حقوق بشر که به واسطه آن هویت یافتند در حال از بین رفتن است. اساسا هویت اروپا را این جنایت رژیم صهیونیستی به عنوان متحد اصلی آنها در خاورمیانه دارد از بین میبرد و تمام تصویری که تلاش کرده بودند بعد از جنگ جهانی ایجاد کنند از بین برده است و الان برای اینکه ته ماندهای از هویت و ماهیت خود را حفظ کنند، آمدند و تلاش میکنند که این جنایت را به نحوی متوقف کنند.

بعید است اروپاییها بتوانند بدون هماهنگی با آمریکا کاری از پیش ببرند
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: اینکه رژیم اسرائیل از اروپا فرمان میبرد و حملات و اقدامات ضد بشریاش را متوقف میکند به رویکرد آمریکا در قبال اسرائیل بستگی دارد و بعید است اروپاییها بتوانند بدون هماهنگی با آمریکا کاری از پیش ببرند.
وی درباره تلاش برخی کشورهای اروپایی برای شناسایی فلسطین با تاکید بر اینکه باید دید تعریف اروپاییها از فلسطین چیست و کجاست؟ گفت: فلسطینیان معتقدند باید سرزمین تاریخیشان یعنی از دریای مدیترانه تا نهر اردن مورد شناسایی قرار گیرد اما آنچه اروپاییها میگویند که به نظر میآید بیشتر اهرم فشاری به اسرائیل برای توقف جنایاتش است نه رویکرد واقعی، بخشی از نوار غزه، بخشی از قدس و بخشی از نوار باختری است. یعنی سه جغرافیای منفک از هم را دارند به عنوان سرزمین فلسطین مطرح میکنند؛ البته اسرائیل همین را هم نمیپذیرد.
شکیبایی ادامه داد: رژیم صهیونیستی همین مساله را از اروپاییها برنمیتابد و بعید است کوتاه بیاید. در عین حال این اهرم فشار بعید است اثر کند.

شخص نتانیاهو هیچ چیزی را نمیپذیرد چون بقای او در ادامه جنگ است
این کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به این پرسش که اسرائیل با موضوع آتش بس ۷۰ روزه موافقت خواهد کرد؟ گفت: ما الان یک اسرائیل داریم و یک نتانیاهو. کلیت اسرائیل در رنج است و دنبال راهی است تا از وضعیتی که در آن گرفتار شده، رها شود. آنها میدانند که ادامه کشتار موفقیت و دستاوردی برای آنها در برندارد و مساله غزه از مرحله نظامی عبور کرده و هر چه بیشتر اصرار به ادامه این وضعیت داشته باشند، انگار دارند در باتلاق فرو میروند. اما شخص نتانیاهو هیچ چیزی را نمیپذیرد چون بقای او در ادامه جنگ است و اگر جنگ را رها کند، سه هدف نابودی حماس، آزادی اسرا و خارج کردن مدیریت نوار غزه از دست حماس، محقق نمیشود بنابراین توقف جنگ به معنای شکست نتانیاهوست.
وی ادامه داد: شاید حاکمیت اسرائیل بخواهد آتشبس شود، اما نتانیاهو با هیچ طرحی موافقت نمیکند و اصرارش به این روند هم باعث شده روابط او با ترامپ هم بدتر شود و فشارهای زیادی به نتانیاهو وارد شود. در عین حال معتقدم با وجود نتانیاهو هیچ توافقی دائمی صورت نمیگیرد و اگر توافقی هم بشود با فشار آمریکا و غرب است و قطعا به سقوط دولت نتانیاهو منجر میشود.
true
true
https://farsagah.ir/?p=65526
true
true