
ضرورت رعایت اصول بهداشتی در مراسم عزاداری امام حسین (ع)، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر رعایت موازین بهداشتی هنگام برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان (ع) تاکید کرد.
به گزارش فارس آگاه، عباس رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان (ع) در ایام محرم و صفر در جای جای ایران اسلامی و اهمیت سلامت عزاداران، رعایت شیوه نامههای بهداشتی توسط مردم و هیاتهای مذهبی از اهمیت خاصی برخوردار است.
او افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده، کارشناسان بهداشت محیط بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی، تهیه و توزیع نذورات و وسایل و تجهیزات بهداشتی در مساجد، تکایا، هیاتها و موکبها نظارت مستمر دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: هیاتهای مذهبی، تکایا، مساجد و موکبها در انجام نذورات و اطعام در مراسم عزاداری سوگواران، هرگونه پخت و پز را در مکانهایی با شرایط بهداشتی انجام دهند و همه افراد درگیر در توزیع آب و غذا، باید دارای کارت بهداشت بوده و بهداشت فردی را در هنگام خدمت دهی رعایت کنند.
رضائیان زاده ضمن بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، توصیه کرد: از مواد غذایی دارای بسته بندی بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت، استفاده شود.
او ضمن تاکید بر انجام ندادن ذبح و قربانی در جلوی هیات، از مدیران برنامههای مذهبی خواست از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است، استفاده کنند.
این مقام مسئول گفت: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر ۲ ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
معاون بهداشت دانشگاه توصیه کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده و از بسته بندی غذا بیش از ۲ ساعت قبل از مصرف، خودداری شود.
رضائیان زاده از همه دست اندرکاران و سوگواران شهادت سالار شهیدان (ع) خواست تا پسماندهای تولید شده را به صورت بهداشتی در سطلها یا کیسههای زباله، جمع آوری کنند.
به نقل از واحد مرکزی خبر، نگهداری نکردن مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه و توزیع نکردن آب، شربت و یا شیر بدون بسته بندی در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم سوگواری، دیگر توصیههای معاون بهداشت دانشگاه بود.