true
طعم گُوارای آب به کام مردم فارس؛ ظرفیت ۸۷هزارمترمکعبی آبشیرینکنها ، هماکنون ۵۷دستگاه آب شیرینکن در سراسر استان فارس فعال است و ظرفیت تولید آب شیرین و گُوارا از طریق این آبشیرینکنها، ماهانه بیش از ۸۷ هزار و ۲۰۰مترمکعب است.
به گزارش خبرنگار فارس اگاه ، یکی از مهمترین دغدغههایی که امروزه بشر با آن مواجه است، کمبود آب شیرین و قابلآشامیدن است؛ دغدغهای که رفع آن در گرو مدیریت منابعآب و تصفیه آب شور توسط دستگاه آبشیرینکن است.
هیأت علمی مؤسسه تحقیقات آب امسال در خصوص برنامهریزی برای مدیریت منابع آب در کشور اعلام کرد: بر اساس گزارش دفتر برنامهریزیهای کلان منابع آب مقرر شده که در سال ۱۴۲۵ میزان ۶۰۰ هزار متر مکعب آب نمک زدایی شده در بخش شرب به ۱.۷ میلیون مترمکعب برسد، همچنین در صنعت هم از یک تا یک و نیم میلیون متر مکعب به هشت تا ۹ میلیون متر مکعب برسد.
این در حالی بود که مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم آذرماه در این باره گفت: اکنون تعداد ۱۰۱ پروژه آبشیرینکن با ظرفیت ۶۷۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب در شبانهروز در کشور در حال ساخت و بهرهبرداری است که از این تعداد، ۸۰ پروژه با ظرفیت ۵۳۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانهروز در حال بهرهبرداری و تعداد ۲۱ پروژه با ظرفیت ۱۴۸ هزار و ۹۰۰ مترمکعب در شبانهروز در حال ساخت است.
اجرای این پروژهها در استان فارس نیز با جدیت در حال پیگیری است. مدیرعامل شرکت آبفا استان فارس در این خصوص گفت: ۵۷دستگاه آب شیرین کن در سراسر استان فعال است که ظرفیت تولید آبشیرین از طریق این آب شیرینکنها، ماهانه بالغ بر ۸۷ هزار و ۲۰۰ مترمکعب است.
علیجان صادق پور افزود: در شهرها و روستاهایی که منابع آب محلی آنها بر اساس بررسی آزمایشگاههای مجهز باکترولیوژی، فیزیکوشیمیایی، ریزآلاینده معدنی و بیولوژی، کیفیت لازم به منظور شرب را نداشته و صرفا قابلیت مصارف بهداشتی را دارا هستند.
وی اضافه کرد: همچنین انتقال آب از مناطق همجوار نیز مقدور نیست، ناگزیر به استفاده از آب شیرینکن به منظور تأمین آب شرب مشترکین هستیم.
به گفته مدیر عامل شرکت آبفا فارس در حال حاضر ۵۷دستگاه آب شیرین کن در سراسر استان در حال ارائه خدمت به مردم هستند که از این تعداد ۱۲ دستگاه در شهرها و ۴۵ دستگاه دیگر در روستاهای استان فعالیت دارند.
صادق پور در خصوص مدیریت این تأسیسات نیز گفت: راهبری ۱۳ دستگاه از این آب شیرینکنها توسط امور آبفا شهرستانها و ۴۴ دستگاه نیز توسط دهیاریها یا بخشهای خصوصی انجام میشود.
وی ظرفیت تولید روزانه آب شیرینکنهای فعال در استان را بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ متر مکعب در شبانه روز دانست و گفت: مجموع ظرفیت تولید ماهانه این تأسیسات بالغ بر ۸۷ هزار و ۲۰۰مترمکعب است.
برآوردها از چگونگی توزیع مصارف نمکزدایی در جهان نشان میدهد ۶۳ درصد این منابع در شرب، ۳۱ درصد در صنعت، ۲درصد در کشاورزی،۲ درصد در توریسم، یک درصد در بخش نظامی و یک درصد در سایر مصارف نمکزدایی مصرف میشود.
پروژههای آب شیرینکن در کل کشور هم جمعیتی افزون بر سه میلیون و ۷۴۷ هزار نفر را پوشش میدهند و تاکنون مبلغ چهار هزار و ۷۴۲ میلیارد تومان در این زمینه سرمایهگذاری شده است.
true
true
https://farsagah.ir/?p=30417
true
true