×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
طنین زندگی سعدی در کوچه‌ پس‌کوچه‌های شیراز

طنین زندگی سعدی در کوچه‌پس‌کوچه‌های شیراز، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، به گزارش خبرنگار فارس اگاه مراسم آیین «مُلک ملاحت» بازخوانی مسیر گردشگری ادبی سعدی و پیاده‌روی در مسیر شیراز روزگار سعدی در روز چهارشنبه سه اردیبهشت‌ماه در مکان خانه زینت الملک با حضور مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد.

در این مراسم تعدادی از علاقه‌مندان از مسیری که سعدی در روزگاران قدیم برای رفتن به مکان‌های مثل حمام و… طی می‌کرده بازدید کردند. در حاشیه این مراسم گفتگویی با مدیرکل ارشاد اسلامی استان فارس داشته‌ایم.

*هدف طراحی مسیر گردشگری ادبی بازشناسایی سعدی به مردم جهان است

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در گفتگو با خبرنگار فارس اگاه هدف از برگزاری این رویداد را آشنایی بیشتر مردم با سعدی شیرازی دانست و گفت: برگزاری هفته سعدی هم در شیراز و هم در ۴۰ کشور دنیا با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد کشور و معاونت فرهنگی و مطبوعاتی و بنیاد سعدی برگزار می کنند. این اتفاق افتاده است که ما یک بار دیگر سعدی را برای مردم دنیا بازشناسی کنیم. یکی از کارهایی که به این امر کمک می کند و برای مردم دنیا و شیراز جذابیت دارد مسیری است که سعدی در زمان خودش در بین کوچه بازارهای شیراز آن زمان طی می کرده است. سعدی کجا زندگی می کرده، کجاها می رفته و بررسی مسیر زندگی تا بازار و چرخشی که در معابر و کوچه ها داشته مورد توجه مردم است. این مسیر به عنوان یک گردشگری ادبی تعریف شده است که هم مسیر گردشگران ایرانی و خارجی است و کمک می کند که مردم با مسیر رفت و آمد سعدی آشنایی بیشتری داشته باشند.

مهدی رنجبر در مورد روز بزرگداشت سعدی بیان کرد: ما قائل بر این هستیم که بزرگداشت سعدی، حافظ و دیگر مشاهیر نباید مختص یک روز باشد؛ بلکه ما باید هر روز را روز سعدی و حافظ و دیگر مشاهیر بدانیم و برای معرفی آنها تلاشی دائم داشته باشیم و باید هر روز به خودمان یادآوری کنیم که این افراد تا چه حد به هویت ایرانی‌اسلامی ما کمک کردند.

رنجبر درباره مردم شیراز هم اظهار کرد: شیرازی‌ها عادی صحبت نمی‌کنند و گفتمانشان شعرگونه است و همه این بازشناسی‌ها به مردم شیراز و جهان می‌تواند کمک کند به اینکه بهتر حرف بزنند و بهتر با هم گفتمان کنند و مدارا در گفتمان و صلح در گفتمان باید رقم بخورد و هدف ما باز نشر این گفتمان در بین مردم است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس درباره برنامه‌های بعد از هفته سعدی خبر داد: برنامه‌های که در این هفته برگزاری شد با این هدف طراحی شدند که ادامه‌دار باشند. وقتی یک مسیر گردشگری ادبی تعریف می‌شود، می‌تواند در ادامه همین مسیر تکرار شود. در حال حاضر راهنمایان گردشگری در حال قدم‌زدن این مسیر هستند و هر کدام از آنها یک سفیر در آینده خواهند بود که بتوانند این مسیر را به مردم ایران و دنیا در طول سال نشان دهند.

مهدی رنجبر اتفاق دیگر در حوزه سعدی‌شناسی را منتشرشدن کتاب سعدی به زبان انگلیسی دانست و افزود: این کتاب با طرح در گردش منتشر شده است و قرار است در اختیار راهنمایان گردشگری قرار بگیرد تا آنها این کتاب را در اختیار انگلیسی‌زبان قرار دهند تا در کل دنیا این فرایند تکرار شود.

رنجبر در ادامه با تأکید بر برگزاری گعده‌های سعدی‌شناسی اظهار کرد: گعده‌های سعدی‌شناسی و پویش سعدی خوانی که در این هفته شکل گرفت، با هدایت و حمایت دبیرخانه کل ارشاد اسلامی استان فارس  ادامه‌دار خواهد بود. پویش سعدی خوانی به طور مداوم رصد می‌شود و به پست‌های برگزیده و ریلزهای برگزیده جوایزی اهدا خواهد شد.

وی درباره بخش بین‌المللی هم بیان کرد: از طریق بنیاد سعدی قرار است مکاتباتی با دیگر کشورهای جهان انجام دهیم که بتوانیم در طول سال محافل بین‌المللی ادبی به‌صورت مجازی با محوریت شیراز و در کشورهای مختلف برای کسانی که علاقه‌مند به زبان فارسی هستند برگزار کنیم. اینها یک بخش‌های از کارهای است که در زمینه سعدی‌شناسی قرار است انجام شود.

در پایان هم از موزه مشاهیر بازدید شد. در این موزه مجسمه مشاهیر شیرازی در حوزه ادبی، علمی، مذهبی، سیاسی و … از قرن دوم و سوم هجری تا به امروز به چشم می‌خورد. ولی مسئله مهم این است که لازم است سبک موزه داری باز طراحی شود و با استفاده از تکنولوژی روز و هوش مصنوعی موزه ها به معرفی هرچه بهتر مشاهیر ایران کمک کنند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true