
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس :تئاتر، درمانگر زخمهای جامعه است ، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، مراسم نکوداشت داریوش مودبیان، بازیگر سینما و تئاتر، کارگردان، فیلمنامهنویس و مترجم آثار نمایشی با حضور علی نصیریان، بازیگر، نمایشنامهنویس و کارگردان سینما و تئاتر و تلویزیون ، برگزار شد. این مراسم تحت عنوان «شب ادبیات نمایشی» برگزار گردید.
در این مراسم که تعدادی از هنرمندان پیشکسوت و مطرح شیرازی از جمله مهدی فقیه، محمد فیلی، عباس سجادیان، رحیم هودی و … حضور داشتند ، علیرضا عیسوی به تأثیر آثار داریوش مودبیان بر هنر تئاتر و نمایشنامهنویسی پرداخت و همچنین مهدی فقیه بر اهمیت نقشآفرینی علی نصیریان در احیای تئاتر شیراز خاطراتی را بیان کردند.
ستارگان هنر با صبوری و تلاش، صحنه را روشن نگاه داشتهاند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این مراسم گفت: اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان فارس در کنار علی نصیریان و دیگر اساتید برجسته گرد هم آمدند تا از خدمات داریوش مودبیان قدردانی کنند. ستارگان هنر با صبوری و تلاش، صحنه را روشن نگاه داشتهاند و این بزرگان نهتنها یادگاران دیروز، بلکه چراغ هدایت فردای هنر هستند.
مهدی رنجبر، بازیگران پیشکسوت را گنجینههایی معرفی کرد که نقشهایشان بر جان مردم نشسته است و در ادامه به اهمیت نمایش در طول ادوار مختلف اشاره کرد و اندیشههای نمایشنامهنویسان از نمایشنامهنویسان کلاسیک تا به امروز را در بیانی کوتاه و موجز بیان کرد و افزود: اریستوفان با کمدی سیاسی و سوفوکل با تراژدیهایش، زخمهای روانی جامعه را التیام بخشیدند؛ شکسپیر نیز نمایش را به محلی برای اندیشهورزی زمانه خویش تبدیل کرد. اما تئاتر در قرن بیستم با خلق آثار ابزورد، فریادی علیه بیعدالتی جهان شد؛ امروز نمایش بهعنوان درمانگر روان اجتماع، شکافهای اجتماعی را ترمیم و گفتمان میان ملتها را ایجاد میکند.
**آثار ترجمهای مودبیان، خدمتی بزرگ به درامنویسی ایران است
در ادامه بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما در این مراسم بیان کرد: هنر زیبایی است که باید از آن لذت برد؛ باید امکاناتی فراهم شود تا سلیقه هنری جامعه ارتقا یابد؛ هنر بدون محتوا به سرگرمی پیشپاافتاده تبدیل میشود.
علی نصیریان جذابیت را در ذات هنر دانست و بیان کرد: اما هنر صرفاً سرگرمی نیست؛ متأسفانه سینمای امروز به سمت سرگرمیسازی صرف حرکت کرده است. مردم هنر را دوست دارند و برای من افتخار است که شیرازیها مرا همشهری خود میدانند.
نصیریان با اشاره به نقش مردم در شکلگیری هنر گفت: مردم سازندگان واقعی هنر هستند؛ حیثیت شهر شیراز به وجود حافظ و سعدی وابسته است و این شاعران با خلاقیت خود، انسان را مبهوت میکنند.
وی درباره تأثیر داریوش مودبیان اظهار کرد: خدمات استاد مودبیان حاصل عشق به فرهنگ است؛ نمایشنامهخوانی در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته و تلاش او در این زمینه قابلتقدیر است؛ این اقدامات به تقویت درامنویسی کشور کمک میکند. او کار بسیار بزرگی کرده است که سالهای عمر خود را صرف ترجمه نمایشنامههایی کرده که بسیار کم در ایران خوانده میشوند و در این مسیر وامدار اساتیدی چون معین، دهخدا و امثال آنها بوده است که عمر خود را صرف شناخت کلمه کرده بودند.
همچنین در پایان علی نصیریان از مدیریت خوب مهدی رنجبر تشکر کرد و گفت: فرهنگ و هنر نیازمند مدیری از جنس خود فرهنگ و هنر است و باید مدیران فرهنگی ما نه تنها خود درک بسیار بالایی از فرهنگ و هنر داشته باشند، بلکه بتوانند رابطه خوبی با هنرمند برقرار کنند.
پیش از این مراسم، از کتاب ۴۱ جلدی «طنزآوران جهان» اثر کارل فالنتین با ترجمه داریوش مودبیان در مؤسسه فرهنگی آبی رونمایی شد. این کتب گنجینه ارزشمندی هستند که میتوانند به رشد نمایشنامهنویسی طنز در ایران بسیار کمک کنند. این مجموعه شامل نمایشنامههای طنز از برترین نمایشنامهنویسان جهان است که از سال ۴۸ ترجمه آن توسط داریوش مودبیان آغاز شده است.