true
فرهنگ و آداب مطالبه گری را بیاموزیم، به گزارش سيد محی الدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه، پرسشگری از امتیازات عالی بشر است و مطالبه گری هم روشی برای بهبود همه جانبه کشور و رضایتمندی عموم و ایجاد تغییر و تحولات در جامعه است. اما گویا قرار است برخی ها با فهم غلط و درک اشتباه از مطالبه گری و پرسشگری به نام مطالبه گر و دلسوز جامعه مطالبات را با تندی، یا اذیت و آزار و تهمت و افترا همراه سازند.در حالی که مطالبه گری که همانا به نوعی امر به معروف و نهی از منکر و پیشگیری از بروز فساد و خطر و ضرر بیشتر به جامعه است اقدامی در راستای بهبود زندگی و اوضاع پیرامونی خود و مردم باید باشد.
نقد و نقادی و پاسخگویی مسئولان به پرسش مردم و مطالبه گران وظیفهای ملی و همگانی است و اگر در جامعه رواج یابد بدون آنکه توهینی به افراد و مقدسات شود یا حرمت شخصیتها شکسته شود جامعه راه رو به صلاح و فلاح خواهد برد و امید به کار و سازندگی در جامعه افزایش خواهد یافت.
به شرط آنکه این کار با طیب خاطر و خلوص نیت و به قصد اصلاح امور مُلک و مملکت انجام گیرد و در مسیر مطالبه گری از هیچ چیز و هیچ کس جز خدا ترس و واهمه ای نداشت و پیوسته برای رضایت او گام برداشته و سخن گفت یا قلم زد. مطالبه گران واقعی نه به دنبال زر و زور هستند و نه اهل تزویر و ریا اما پیوسته دغدغه مردم و بشریت دارند. همه مشکلات و پیامدهای مطالبه گری راستین و واقعی رابه جان میخرند و تا پای جان در مسیر و راهی که در پیش گرفتهاند می ایستند اما هرگز خم به ابرونیاورده و از طعنهها و بدگوییهای مردم و دوست و آشنا هراس ندارند تا به نتیجه دلخواهشان برسند. برخی ادای مطالبه گری را در می آورند و با عناوین دهان پرکن مسئول تشکل مطالبه گری فلان و بهمان یا دبیر کل تشکل چنین و چنان قصدشان نوعی انتقام جویی از افراد و آبروریزی افراد و نثار تهمت و افترا دارند و مخالفان ایده و نظر خود را محدود میدارند حال آنکه افراد مطالبه گر و منتقد، انسانی آرام و خداترس، باتقوا و اهل سعه صدر و تعامل و گفت و گوست. هم خوب میشنود و هم به درستی پاسخ میدهد و از فرافکنی و سر پوش گذاشتن بر واقعیات جامعه دوری میکند.
مطالبه گری مطالبه گران دلسوز و واقعی جامعه ایران اگر به درستی و تمام و کمال و برابر با شیوه و مرام مولایمان علی علیه السلام و سیره و روش امامانمان همچون روشهای حسین بن علی(ع) و رهروان صدیق آنان انجام گیردجواب خواهد داد و از بروز بسیاری فسادهای احتمالی در تمام ابعاد آن جلوگیری خواهد شد.
نمیتوان افرادی مریض احوالی و کینهای را در قامت افراد مطالبه گر دید و شناخت و قبولشان کرد. اگر مطالبه گری در اوج سلامت نفس و با قلب سلیم دررعایت چار چوب و روشهای درست آن انجام نگیرد تبعات جانی و مالی و حقوقی فراوان برای فرد یا افراد مطالبه گرنما به دنبال خواهد داشت و هر کس و هر ارگان یا نهاد حقیقی و حقوقی میتواند ازکسانی که به نام مطالبه گری در فضای حقیقی و مجازی مشکلات مختلف را باعث شده یا بوجود آورنده شکایت کند. دلالی و سرکیسه کردن مردم و مدیران و تهدید و سوء استفاده از مقام و موقعیت خود و دیگران در کار مقدس مطالبه گری هیچ جایی ندارد و نباید فرد به واسطه کار مطالبه گری به دنبال رسیدن به امیال و اغراض شخصی خود باشد. اینجاست که باید با ترویج اخلاقیات و گسترش آگاهی و مطالعه و مستندات و علم و اطلاع کافی از حال و روز شهر وجامعه پیرامونی به این وادی وارد شد و تا احقاق واقعی حق ملت و استیفای حقوق واقعی بیت المال مسلمین و آبرو و حیثیت بچه ها از پای ننشست. نکته پایانی اینکه مطالبه گران واقعی و راه درست رفته از راهی که در پیش گرفته اند نباید نومید و خسته شد. مطالبه گری در نهایت شیرین و لذت بخش است اگر بااصول و فرهنگ آن پیش رویم همان وقت که مردم را به رفاه و آسایش و امنیت و آرامش میخوانیم.
true
true
https://farsagah.ir/?p=55894
true
true