true
فکری به حال رفع معضل اساسی مشکل آلودگی هوا بکنیم، به گزارش سید محی الدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه، آلودگی هوا در ایران سالانه هزاران نفر و در دنیا سالانه دهها و بلکه صدها هزار نفر از انسانها و تعداد زیادی موجودات زنده دیگر را به کام مرگ میفرستد. صنعتی شدن شهرها و افزایش استفاده از خودروها در کنار پدیدههای جوی و طبیعی و دود غلیظ کارخانجات صنعتی و آلایندهها از جمله دلایل تشدید آلودگی هوا و کاهش دید و تنفس مناسب برای زندگیهای ماست.
هم مردم و هم دولتها میتوانند در کاهش و تشدید آلودگیها نقش آفرینی کنند. بنابراین، لازم است با انجام اقداماتی شامل اصلاح رفتارها و سبک زندگی، کنترل ترافیک، و استفاده از حمل و نقل سالم و بدون دود، به همراه آموزشهای شهروندی، خروج آلایندهها از مناطق شهری و مسکونی، و دور ساختن شهرکهای صنعتی و کارخانجات دودزا از کلانشهرها، به تمیزی و بهبود هوای پاک کمک کنیم. همچنین، کاشت فراوان درخت، تلاش برای جلوگیری از آلودگی زمین از زبالهها و مواد آلوده کننده، رعایت حریم بهداشت دریا و طبیعت، و عدم انجام آزمایشهای هستهای و موشکی، به همراه کاهش تحرکات نظامی، میتواند در بهبود شرایط محیط زیست موثر باشد.
باید در محیطهای آموزشی مانند درس، دانشگاه و مدرسه، و همچنین در خانه، محیط کار و طبیعت، به ما آموزش داده شود که در هنگام تشدید آلودگی هوا چه اقداماتی انجام دهیم. به ویژه کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای مختلف، از جمله بیماریهای قلبی-عروقی، ریوی، افراد شیمیایی شده، مبتلایان به سل و کسانی که مشکلات تنفسی دارند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند و باید مراقبت بیشتری از خود داشته باشند. داشتن هوای پاک و تمیز آرزوی دیرینه مردم تهران، پایتخت ایران، و بسیاری از کلانشهرهای جهان است. اگر همگان رعایت کنند و از اقداماتی مانند تولید گازهای گلخانهای، افزایش سرب و ذرات کربن در هوا جلوگیری کنند، میتوانند مانع از تشدید این معضل بزرگ ملی و جهانی شوند. امید است دولت و مردم با همکاری و رعایت نکات زیستمحیطی و همچنین رعایت بهداشت فردی و جمعی و اصلاح سبک زندگی و رفت و آمد، از تشدید آلودگی هوا جلوگیری کرده و قدردان موهبت هوای سالم باشند و آن را به یکدیگر هدیه کنند.
فرهنگ سازی با دادن آگاهی و آموزش به تمام اقشار جامعه از دانش آموزان و دانشجویان تا کارمندان ادارات در رابطه با کاهش آلودگیها نقش زیادی در کاهش آلودگی خواهد داشت. باید با آموزش صحیح استفاده از انرژی و به ویژه انرژیهای فسیلی و استفاده کمتر از خودروهای شخصی و کاشت درخت در اطراف محیط های زندگی به همراه جلوگیری از آلوده کردن جنگل و رود و دریا و دشت و کوه و بیابان و همچنین تلاش برای حفظ گیاهان، جلوگیری از انواع آتش سوزیها و یادگیری راههای موثر و کم خطر مهار سریع آتشهمگی در کاهش آلودگی و ممانعت از گرم شدن بیرویه زمین موثر خواهد بود.
تنفس هوای پاک و تمیز، موجب عملکرد بهتر مغز، قلب و به طور کلی، بهبود وضعیت جسم و روح ما شده و در نتیجه، به اتخاذ تصمیمات درست در تمام مراحل زندگی کمک میکند. بنابراین، نباید هوای سالم را از دست بدهیم و مشکل آلودگی هوا را دست کم بگیریم. لازم است به فکر راهکارهای اساسی برای حل این مشکل بزرگ جهانی، به ویژه در کلانشهرها، یعنی معضل آلودگی هوا باشیم.
true
true
https://farsagah.ir/?p=57876
true
true