true

مشاور رهبر معظم انقلاب گفت: مذاکره به زمان و شرایط بستگی دارد. حالا چرا ما با این چالش در مسئله هستهای مواجه شدیم؟ حقیقتاً این یک مسئله حقوقی نیست، زیرا اگر آژانس نظر میداد، دیگر دلیلی برای مذاکره وجود نداشت. ذات این مسئله سیاسی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی فارس آگاه ، علی لاریحانی روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مراسم گرامیداشت روز معلم که در دانشگاه شاهد برگزار شد درباره مذاکرات ایران با آمریکا با بیان اینکه در این مورد باید از وزیر خارجه سؤال کنید.، گفت: من نظر خود را بیان میکنم که مسئله مذاکره یا عدم مذاکره و این امور، مدار منافع ملی کشور است. نه حسن ذاتی دارد و نه قبح ذاتی. زمانی که شما فکر میکنید منافع کشور باید از طریق مذاکره تأمین شود، باید توجه داشته باشید که اگر مذاکره به منافعش نرسد، دلیلی برای ادامه آن وجود ندارد. بنابراین، این موارد هیچکدام ابزار مذاکره نیستند.
مشاور رهبر معظم انقلاب افزود: فرض کنید شما میخواهید بگویید که می خواهیم مسئله هستهای را از این وضعیت نجات دهیم و دچار تحریمها شدهایم. آیا فکر میکنید اگر مذاکره شود، مفید است؟ مذاکره به زمان و شرایط بستگی دارد. اینکه چرا ما با این چالش در مسئله هستهای مواجه شدیم؟ حقیقتاً این یک مسئله حقوقی نیست، زیرا اگر آژانس نظر میداد، دیگر دلیلی برای مذاکره وجود نداشت. ذات این مسئله سیاسی است.
لاریجانی با طرح این سوال که چرا اینگونه است؟، ادامه داد: دنیای امروز قلدرمآبی دارد و زور میگویند. ایران میگوید من دانش هستهای لازم دارم و چارچوبهای پذیرفتهشده را قبول دارم و رعایت میکنم. اما آنها میگویند نظر ما این نیست و زور میگویند. حالا اینکه با این زور، باید چگونه عمل کرد؟ بحث دیگری است. ممکن است شما بگویید در این مقطع، آنها نامه داده و گفتهاند که ما میخواهیم از طریق مذاکره حل کنیم. آیا مذاکره جواب میدهد یا نه؟ یکی از ابتداییترین نکات این است که ما از ابتدا بگویم مذاکره نمیکنیم.
وی با اشاره به موضوع تحریم های غرب و آمریکا علیه ایران، افزود: تحریم ها فقط به مسئله هستهای مربوط نمیشود. تحریمهایی که آمریکاییها علیه ایران اعمال کردهاند، تنها به موضوع هستهای مربوط نیست و جنبههای مختلفی دارد. این تحریمها ریشه در دورهای دارد که ایران جزو اقمارآمریکا بود و آنها نمیخواستند این موقعیت را از دست بدهند. انقلاب اسلامی شد و ایران گفت من مستقل هستم، نه زیر بار شوروی میروم و نه زیر بار آمریکا. به همین دلیل، آنها مسئلهآفرینی کردند.
لاریجانی گفت: چند روز پیش وزیر دفاع آمریکا در باره یمن گفته بود که ما این موضوع را در موقع مناسب بررسی خواهیم کرد. آنها ۸۰۰ بار به یمنی ها حمله کردند. این مشکلات به ایران مربوط نیست، بلکه ما در کل منطقه با این مسائل مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که ایرانیها تمدن عمیق و سابقهای بزرگ دارند و به همین دلیل مانند برخی کشورها نیستند که از طریق تاریخی تسلیم شوند. آنها زیر بار هر چیزی نمیروند. ممکن است مذاکرهای که درحال حاضر انجام میشود به نتیجه برسد یا نرسد، بستگی دارد به اینکه چقدر انصاف و عقلانیت در اداره وضعیت جهانی وجود داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: مشکلاتی وجود دارد و بسیاری از ضوابط و مقرراتی که در دنیا وضع میشود، ظاهرش این است که نظامات بینالمللی نشستهاند و تصمیم می گیرند، ولی در واقع پشت این قضایا قدرت است. اکنون آمریکاییها تصوری پیدا کردهاند که زمان تحقق قدرت خودشان است. با ما اینگونه رفتار میکنند چرا با چین اینگونه رفتار کردند ، رابطه این کشور که با چین خوب بود. خودشان می گویند آقای کسینجر از آنجا آمده و ما به توافق درازمدت با چین رسیدهایم.
مبنای شهید مطهری برای مذاکره عقل گرایی و سعادت جامعه بود
لاریجانی در پاسخ به سوالی درخصوص دیدگاه شهید مطهری درخصوص مذاکرات، گفت: سؤال شما این است که آقای مطهری اگر زنده بودند نظرشان درباره مذاکره چه بود، من نمیدانم ، چرا که ایشان در قید حیات نیستند. اما آیا مذاکره خوب است یا بد؟ به نظر میرسد که مبنای ایشان، عقلگرایی و سعادت جامعه بوده است. من نمیتوانم از جانب ایشان صحبت کنم، اما اگر مذاکرات جنبه ابزاری دارد و هدف نیست، باید گفت که مذاکرات باید بر مدار منافع ما باشد. ممکن است در یک زمان حکومت یا نخبگان و دانشجویان این مذاکرات را بپذیرند یا نپذیرند. این بستگی دارد به اینکه آیا از این مذاکرات نفعی برای جامعه حاصل میشود یا خیر.
true
true
https://farsagah.ir/?p=64292
true
true