×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
  ما گروگان نگاهی هستیم که به کارخانه دار می گفت زالو و  تاجر را مستکبر می دید

قوانین دست و پاگیر و بروکراسی اداری کمر صادرات را شکسته است، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه،  بیست و هشتمین آئین نکوداشت روز ملی صادرات و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان فارس در حالی برگزار شد که فعالان این حوزه خواستار رفع موانع صادرات و تسهیل بیشتر در فعالیت‌های این حوزه شدند. در این بین، با توجه به تجربه نامیمون اقتصاد تک‌محصولی نفت‌پایه و نیز تحریم‌های ظالمانه، نیاز این بخش از اقتصاد بیش از گذشته مشخص می‌شود تا با خروج از اقتصاد تک‌محصولی، کمی از موانع و مشکلات اقتصادی کشور کاسته شود. موضوعی که دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام نیز در این مراسم به آن اشاره کرد و گفت: اقتصاد باید از تک‌پایه بودن خارج شود و به سمت به‌دست آوردن بازارهای جدید و حفظ بازارها حرکت کند. اگر دست به دست هم دهیم و اقتصاد را آسیب‌زدایی کنیم، دیگر عواملی مثل تحریم نمی‌تواند به کشور ما آسیب بزند.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی تصریح کرد:معتقدیم  اگر کشور ما نفت نداشت و کار اقتصاد این کشور بر محور تولید، خدمات و بازرگانی می‌چرخید وضعیت اقتصادی بهتر و آسیب‌ناپذیرتری پیدا می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها از آسیب‌پذیری اقتصاد ایران به دلیل تک‌پایه بودن سوءاستفاده می‌کنند، اظهار داشت: برخی کشورهایی که در امر بازرگانی و تجارت موفق هستند، شاخص‌هایی را رعایت می‌کنند که یکی از این شاخص‌ها عرضه محصولات در بسته‌بندی جذاب و باکیفیت است؛ چرا که محصولی هم که در بسته‌بندی باکیفیت عرضه می‌شود، جذاب‌تر است.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام ادامه داد: این در حالی است که آن‌ها از نظر زمانی هم کالا را در تاریخ مشخص شده به دست مشتریان می‌رسانند و از سویی کالای ارسالی با نمونه‌ای که در کاتالوگ ارائه کرده‌اند نیز قابل انطباق است؛ اما بسیاری از واردکنندگان کالای ایران معتقدند که ایران از نظر کیفیت محصولات، بسته‌بندی و تولیدات پایین و زمان‌بندی ارسال محصول نیز ضعیف است و گاه ۶ ماه طول می‌کشد تا محصول به دست مشتری برسد.

علوی گفت: البته بسیاری از صادرکنندگان نیز کالا را به صورت فله از تولیدکننده تحویل و خودشان آن را بسته‌بندی و ارسال می‌کنند و برخی از هم‌میهنان هم کالای بومی ایران را در بسته‌بندی سنتی تحویل می‌گیرند و در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مثل دبی با بسته‌بندی مدرن و جذاب به پنج یا ۶ برابر قیمتی که در ایران خریده‌اند به فروش می‌رسانند.

* وجود این همه صندوق‌ صدقه برای ما فخر نیست

استاندار فارس به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: مهم‌ترین بازنگری در سیاست‌های اقتصادی کشور اجرای اصل ۴۴ بود اما خوب اجرا نشد، معتقدم نقش دولت در حوزه اقتصاد تنظیم‌گری است، دولت هیچگاه بازرگان یا معدن‌دار خوبی نیست و نباید با بخش خصوصی رقابت کند، موضوعی که در آموزه‌های اسلامی هم بر آن تأکید شده است.

حسینعلی امیری ادامه داد: بهترین کارشناس برای حل و فصل موضوعات مربوط به تسهیل صادرات بخش خصوصی است؛ بهترین بخشی که می‌تواند اصلاح فرآیندها و گیرو گورهای قانونی را مطرح کند و راهکار ارائه دهد بخش خصوصی است.

استاندار فارس گفت: برای مدیریت فارس موضوعات اقتصادی در اولویت اول است‌، این زیبنده استان فارس نیست که در این استان ۳۴۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد داشته باشیم که ۱۲۶ هزار نفر از این تعداد را بانوان سرپرست خانوار تشکیل میدهند، وجود این صندوق های صدقه برای ما فخر نیست.

وی اظهار داشت: اقتصاد فارس اقتصاد بزرگی است ، این استان از امکانات بسیاری بهره می‌برد که این امکانات در تولید ثروت و ارتقا سطح معیشت مردم نقش مهم و اساسی دارد.

*صادرات فارس در ۱۰ ماه اول سال به ۲٫۳ میلیارد دلار رسید

رئیس اتاق بازرگانی فارس، نیز در این مراسم با اشاره به انتخاب صادرکنندگان نمونه ملی و استانی، از مشکلات پیمان‌سپاری ارزی و بروکراسی اداری به عنوان مهم‌ترین موانع صادرات یاد کرد. او با ارائه گزارشی از صادرات ۱۰ ماهه استان فارس، اعلام کرد که میزان صادرات به ۲٫۳ میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۲ درصد از نظر ارزشی و ۹ درصد از نظر وزنی افزایش داشته است.

محمد صادق حمیدیان، افزود: صادرات بخش صنعت با ۹۱۰ میلیون دلار، ۱۴ درصد افزایش داشته است. صادرات بخش معدن با ۱۴۲ میلیون دلار، ۴۶ درصد کاهش داشته که ناشی از مقررات خاص و مشکلات حمل و نقل بین‌المللی است.صادرات بخش کشاورزی نیز با ۸۴ میلیون دلار، ۲۰ درصد کاهش داشته است.

  • مشکلات فراوان پیش روی صادرکنندگان

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس، با انتقاد از مشکلات فراوان پیش روی صادرکنندگان، گفت: بخش اعظم گمرکات استان‌های جنوبی مدیون فارس است، اما صادرات فارس به نام آنها ثبت می‌شود. وی به مشکلات اساسی در بازرگانی، تحریم‌ها و گرفتاری تجار در کشورهای دیگر اشاره کرد.

سهراب شرفی، با بیان اینکه ایران ۲۱ هزار قانون دارد، در حالی که کشورهای دیگر حدود ۷ هزار قانون دارند، افزود: همین قوانین دست و پاگیر و بروکراسی اداری کمر صادرات را شکسته است.

وی با اشاره به درآمد ۹۵۳ میلیارد دلاری امارات از حوزه تجارت، تاکید کرد: خودتحریمی باعث می‌شود از بازار جهانی حذف شویم.

وی با انتقاد از عدم حضور اقتصاددانان در کمیسیون اقتصاد مجلس، از فرسودگی ناوگان حمل و نقل و تبدیل شدن ۳۵ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات به دلیل نبود امکانات صادراتی مناسب انتقاد کرد و افزود: در این مورد فقط سوءمدیریت نیست، بلکه اصلاً مدیریتی وجود ندارد.

شرفی با اشاره به نقش فعالان اقتصادی در امور خیر، از هجمه به آن‌ها انتقاد کرد و گفت: اقتصاد ما از سالیان دور درگیر نگاه چپ حزب توده است و ما گروگان این نگاه هستیم و در این بین به کارخانه دار گفتیم زالو به تاجر گفتیم مستکبر و مشکلات هنوز پابرجاست.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true