true

مدافع طبیعت و محیط زیست کشور باشیم، به گزارش سید محی الدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه ، مدافع محیط زیست و حافظ منابع طبیعی استان و کشور، نه تنها وظیفهای ملی و میهنی است، بلکه تعهدی است که هر ایرانی دوستدار وطن و عاشق محیط زیست باید به آن پایبند باشد. در غیر این صورت، دود این بیتفاوتی به چشم خودمان خواهد رفت و همه متضرر خواهیم شد. اگر در راستای حفظ و صیانت از آب و هوا، کوهها، جنگلها و دشتها اقداماتی را برای نگهداری و حفاظت از زیباییهای طبیعی و زیستمحیطی انجام ندهیم، آیندگان از این مواهب الهی بیبهره خواهند ماند.
باید حساس و هوشیار باشیم و در برابر تصمیمات نادرست و مصوبات اشتباه و افرادی که به هر نحو، آگاهانه یا ناآگاهانه، به طبیعت آسیب میزنند، ایستادگی کنیم. سازمان محیط زیست مسئولیتهایی در قبال حفظ محیط زیست انسانی و جانوری دارد که باید به آنها عمل کند. متاسفانه، تعداد کم مأموران حفاظت محیط زیست و کمبود امکانات و اعتبارات برای حفظ و نگهداری منابع ملی، از جمله جنگلها و مراتع، موجب شده است تا برخی سودجویان و متخلفان به راحتی وارد حریم امن این منابع شوند و آسیبهای جبرانناپذیری به زیباییهای طبیعت ایران عزیزمان وارد کنند.
حفظ منابع طبیعی، نیازمند همت جمعی و همکاری تمام افراد جامعه است تا بتوانیم از این سرمایههای ارزشمند به بهترین نحو محافظت کنیم. بیتفاوتی در این زمینه نه تنها به طبیعت آسیب میزند، بلکه به نسلهای آینده نیز لطمه خواهد زد.
نباید به سودجویان اجازه قلع و قمع طبیعت زیبا و محیط زیست منحصر به فرد اطرافمان را بدهیم و هر طور که ممکن است مانع از تشدید و تکرار تخلفات آنان شویم. متأسفانه، طی سالهای اخیر، مشکلاتی عمدی و غیرعمدی از سوی دولتها، ارگانها، سازمانهای غیر دولتی و حتی برخی هموطنانمان برای طبیعت و محیط زیست کشور به وجود آمده که ناشی از تخریب اکوسیستمهاست و هزینههای سنگینی برای کشور به بار آورده است.
اگرچه اقدامات جدید دولت و تشکلهای زیستمحیطی، همراه با برخوردهای قاطع دستگاه قضائی با متخلفان، موجب افزایش توجه مردم به اهمیت نگهداری از محیط زیست شده است، اما در سالهای اخیر، فعالیتهای معدنیابی و بهرهبرداریهای نادرست از معادن و منابع ملی، احداث تأسیسات غیرمجاز، کوهخواری، تصرف منابع ملی، آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی، و خشکیدگی دریاچهها و تالابها، ضربات مهلکی به پیکره محیط زیست کشور وارد کرده است که جبران برخی از آنها دشوار و گاهی غیرممکن است.
چشمان تیزبین مدافعان محیط زیست و حافظان منابع طبیعی اگرچه در کاهش تخلفات تأثیرگذار بودهاند، اما کمبود قوانین محکم و شفاف در ممانعت از بروز چنین تخلفاتی مانع از آن میشود که تشکلها و دوستداران محیط زیست توانایی لازم برای مقابله با قانونشکنان را داشته باشند. اصلاح قوانین مرتبط با حفظ منابع طبیعی و اراضی ملی، همچنین نبود ضمانتهای لازم برای حمایت از فعالان واقعی عرصه محیط زیست، باعث جریتر شدن متخلفان در طی سالهای اخیر شده است.
علاوه بر این، کمبود اقدامات رسانهای و فرهنگی، ترویجی و آموزشی برای پیشگیری از تخلفات زیستمحیطی از عوامل مؤثر در بروز مشکلات در این حوزه به شمار میرود. سازمان حفاظت محیط زیست کشور میتواند با یاری از مردم، هنرمندان و اهالی رسانه، و از طریق تهیه و تولید مستندات و سریالهای جذاب، همگان را به حفظ محیط زیست پیرامون خود فراخوانده و برنامهریزی برای کاهش آلایندگیها و افزایش فضای سبز در شهرها و مناطق مختلف کشور را در اولویت قرار دهد.
true
true
https://farsagah.ir/?p=55795
true
true