مدیریت شهری برای حفظ نگین سبز شیراز آستین بالا زد، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، باغات قصردشت و فرصتها ،چالشها و تهدیدهای آن موضوع نشست خبری مشترک رییس شورای شهر ،رییس کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری و رییس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز بود نشستی که عنوان( برای باغات قصردشت ) را بر خود داشت. رییس شورای شهر شیراز در این نشست با اشاره به رونمایی از اصلاحیه سند چشم انداز ۲۰ساله شهر شیراز و ارایه آن جهت تصویب در صحن علنی هفته آینده شورای شهر و راه اندازی دبیرخانه دائمی «برای باغات شیراز» خبر داد و گفت: در حوزه برنامه ریزی، در شهر هر اتفاقی که میافتد بر پایه برنامه است و ما برنامه محور پیش میرویم مانند برنامه ۱۴۰۴ که در دستور کار شورای ششم است و یا برنامه چشم انداز ۲۰ ساله که شورای پنجم تصویب شد و در شورای ششم این لایحه اصلاح شد و هفته آینده برای تصویب و رونمایی در شورا ارایه میشود.
سید ابراهیم حسینی اظهار داشت : در این سند میگوییم شیراز ،شیراز است و با هیچ شهری مثل تهران، اصفهان و… آن را مقایسه نکردیم بلکه گفتیم شیراز سرمایه و ظرفیتهایی دارد که بی نظیر است .
وی ادامه داد: علما میگویند انسان عاقل اول حفظ سرمایه گذاری میکند و بعد آن را تقویت میکند، و شیراز یک سرمایه ویژه دارد که آن باغها هستند. امروز همه میگوییم ما مقصریم که بخشی از سرمایه ما در این حوزه از بین رفته اما برای حفظ آنچه باقیمانده مانده با تمامی توان خود به صحنه میآییم و در همین راستا نیز محدودیت و جرایم سنگینی را اتخاذ کردیم .
رییس شورای شهر شیراز گفت: از طرفی شهرداری گفته اجازه داده از محل درآمد حاصل از تغییر کاربری گروه۴و۵ بخشهایی از گروه یک تملک شود و دومین اقدام انجام کار اقتصادی است و در کنار آن ایجاد مزیت گردشگری این ظرفیت را نیز به کار گرفتیم و برای حساس کردن مسؤلین گفتیم بیاییم پای کار تا این باغ ها حفظ شود .
وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی با عنوان برای باغات قصردشت ادامه داد: این دبیرخانه در راستای حفظ و صیانت از باغات شیراز فعالیت میکند.
سید ابراهیم حسینی افزود: برای اینکه مسئولان حساسیت به خرج دهند و مردم برای حفظ سرمایههای شیراز پای کار بیایند، نیازمند به تعریف یک سلسله فعالیت فرهنگی بودیم، اما ساماندهی و به میدان آوردن شخصیتهای فرهنگی – هنری نیاز به دبیرخانه ویژه و دائمی داشت و باغات شیراز فرصت خوبی برای ارائه برنامههای فرهنگی – هنری و حساسیت مردم ایجاد میکند.
وی اظهار داشت: با ایجاد دبیرخانه دائمی و اجرای رویدادهای فرهنگی و هنری با محوریت باغات قصردشت، اصل موضوع باغات را پیش چشم مردم میآوریم و حفظ و نگهداری این سرمایه برای مردم مهم میشود.
*وزش نسیم خنکای شیراز از دل باغات
معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز گفت: در حوزه گردشگری باغات شیراز از سال گذشته کلان برنامهای با عنوان «خنکای شیراز» شروع شد و با توجه به ظرفیت گردشگری بینظیر باغات و کوچه باغهای شیراز بر آن شدیم که از این ظرفیت استفاده شده و در و دیوارهای باغها بازآفرینی شود. معتقدیم کوچه باغهای قصردشت ظرفیت زیادی داشته باشد و ما حتی برای رفت و آمد آنجاحذف خودرو و استفاده ازحمل و نقل سبز و دوچرخه را هم دیدهایم و در کنار آن سایتهای مختلف برای فعاليتهاي فرهنگی نیز دیده شده است.
محمدعلی چوبینی با اشاره به اینکه فرصتهای موجود در شیراز آنقدر زیاد است که تبدیل به تهدید شده اظهار امیدواری کرد که در سالهای آینده، شیراز را به اسم شهر رویدادها بشناسند.
وی اضافه کرد: امروز اگر چشم انداز یک خانه حتی تصویر باغات باشد گرانتر است، اما باغدار از آن بهره نمیبرد و اینگونه نمیشود باغات را حفظ کرد مگر ایجاد ظرفیتهای مثل سایت گردشگری و اقتصادی کردن باغات.
*با ایجاد محدودیت باغ ها حفظ نمیشود
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز نیز به عنوان پیشنهاد دهنده والبته مجری اجرای این طرح با اشاره به اینکه شیراز شادابی، زیبایی و هوای پاک خود را مدیون باغات است با اشاره به اثر منفی ممنوعیتها و محدودیتها گذشته در باغات قصردشت گفت: قوانین سختگیرانه و ممنوعیتها وضعیت خوشایندی ایجاد نمیکند و سرمایه بزرگ و ظرفیت عظیم باغات شیراز مانند آب درون ظرف شکسته به مرور از بین میرود.
علیرضا اسکندری افزود: امروز شهرهای بزرگ را به رویدادهایش میشناسند و تا کنون شهر شیراز از آن چه که داشته استفاده میکرده و اتفاقات زیادی افتاده که یکی از این ظرفیتها باغهای شیراز بوده که شادابی به شیراز و شهروندان می داد ومناظر زیبایی خلق کرده، این خدمت باغها به شهر بوده اما ما چه کردیم یک سری محدودیت وضع کردیم، این در حالی است که هر از چند صباحی خبر میآید
فلان باغ در حال تخریب است دلیل چیست؟ اینکه فقط بگوییم شما اجازه ساخت حتی یک دیوار و یک اتاق ندارید وضعیت این میشود، این سرمایه مثل ریختن آب در یک ظرف شکسته است که به مرور آب از بین می رود.
وی اضافه کرد: معتقدیم میتوان برای حفظ و حراست از باغات شیراز و خصوصاً قصردشت رویدادهای فرهنگی و هنری را در این محور برگزار کرد، باید هنرمندان را به باغات بکشانیم تا پای مردم به واسطه علاقه به هنرمندان به باغات باز شود.
وی افزود:در همین راستاباید زیرساختهای حوزه گردشگری فراهم شود تا هم مردم از باغات استفاده کنند و مسیر گردشگری سبز ایجاد شود و هم منابع اقتصادی و محل درآمدی برای باغداران ایجاد شده و باعث ایجاد انگیزه برای صاحبان باغ شود.
اسکندری گفت: با برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در باغات حساسیت مردم نسبت به این زیستبوم زیاد شده و برای حفظ و نگهداری باغات مطالبهگری میکنند. در همین راستا برای طرح «برای باغات شیراز» هماهنگیهایی صورت گرفته و دبیرخانه دائمی ایجاد میشود.
وی ادامه داد :مثلا اگر جشنواره موسیقی بیاید در دل باغها ،یا تئاتر ،مردم هم در باغهاحضور پیدا میکنند واین زمینه ساز یک رونق اقتصادی وحساسیت نسبت به تخریب باغها میشود .
وی افزود : این دبیرخانه امروز تشکیل شود و امید که روز شیراز اختتامیه یک جشنواره را برگزار کنیم و تمام این رویدادها را در یک سامانه متمرکز کنیم .
گفتنی است در پایان از پوستر جشنواره فرهنگی شیراز رونمایی شد.