×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  سه شنبه - ۳۱ تیر - ۱۴۰۴  
true
true
مدیر اجرایی گروه گلدیران: کمبود ارز و قطعی‌های برق باعث کاهش تولید شده است

فرزام زمانی مدیر اجرایی گروه گلدیران گفت: کمبود ارز و قطعی‌های برق باعث کاهش تولید شده است.

به گزارش فارس آگاه به نقل از روابط عمومی گلدیران، سامانه جامع تجارت با هدف شفاف‌سازی و تسهیل فرآیندهای تجاری راه‌اندازی شده است؛ اما مدیران شرکت‌های تولیدی و وارداتی از جمله گلدیران از ناکارآمدی این سامانه، پیچیدگی‌های غیرضروری، خطاهای مکرر و نبود پاسخ‌گویی مشخص انتقاد می‌کنند.

به گفته آنان، سامانه جامع تجارت به‌جای تسهیل تجارت، به مانعی جدی برای تولیدکنندگان بدل شده و نه‌تنها روند تخصیص ارز و ثبت سفارش را مختل کرده، بلکه اعتماد شرکای خارجی به شرکت‌های ایرانی را نیز خدشه‌دار کرده است.

فرزام زمانی مدیر اجرایی گروه گلدیران، درباره سامانه جامع تجارت گفت: این سامانه هم‌چنان در حال توسعه است و برخی درخواست‌های ما در آن تعریف نشده‌اند که باعث ایجاد چالش برای همکاران ما شده است. این سامانه عملا باری مضاعف بر دوش تولیدکنندگان گذاشته و از دید ما ارزش‌افزوده‌ای برای صنعت ایجاد نکرده است.

زمانی با اشاره به تغییر رفتار مشتریان در شرایط بحرانی توضیح داد: در شرایط نبود اطمینان، نیازها و رفتارهای مشتریان تغییر می‌کند. در چنین فضایی، تخصیص ارز نیز با چالش جدی مواجه شده است. این چالش طی چند ماه اخیر ایجاد شده و به دلیل اولویت‌بندی‌های جدید، تخصیص ارز به صنایع تولیدی با محدودیت روبه‌روست. اکنون سهمیه ارزی ما کاهش یافته و پرداخت‌های ارزی که برای خریدهای خارجی ضروری است، دچار مشکل شده است.

او با تاکید بر این که مساله تخصیص ارز مشکل همه تولیدکنندگان و واردکنندگان است، گفت: در شرایط بحرانی، ارز عمدتا به حوزه دارو و غذا اختصاص داده می‌شود. بسیاری از شرکت‌ها ماه‌هاست در صف دریافت ارز هستند. همچنین در این مدت، نهادهای مسوول نتوانستند به‌طور کامل به وظایف خود عمل کنند. در چنین شرایطی امنیت شغلی کارکنان در معرض تهدید قرار می‌گیرد و نقدینگی شرکت‌ها تحت فشار است.

مدیر اجرایی گروه گلدیران در خصوص وضعیت جنگی و واردات سخت‌افزار گفت: در سازمان‌ها همواره با پیش‌بینی در شرایط عدم قطعیت مواجه هستیم و ناگزیر در این چارچوب فعالیت می‌کنیم. در چنین شرایطی کل زنجیره ارزش شرکت‌ها، از تامین قطعات و ورود به انبار گرفته تا تولید، فروش و خدمات پس از فروش، تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: در دوران جنگ، موضوع مطالبات مشتریان نیز تحت تاثیر قرار گرفت. بسیاری از مشتریان که خود در زنجیره توزیع و فروش فعال هستند، به دلیل افت فروش دچار مشکل شدند و نتوانستند مطالبات خود را وصول کنند. این موضوع باعث تأخیر در پرداخت‌ها به ما شد.

فرزام زمانی با اشاره به تاثیر مسایل زیرساختی مانند برق و مواد اولیه بر روند تولید گفت: هر عاملی که ظرفیت تولید را نادیده بگیرد، از جمله تامین برق یا مواد اولیه، صنعت را با چالش جدی مواجه می‌کند. کارخانه‌های ما در برنامه زمان‌بندی قطعی برق قرار گرفته‌اند. در شهرک صنعتی، برق به‌طور میانگین یک تا دو روز قطع می‌شود. این مساله و موضوعاتی نظیر تخصیص ارز، اگر حل نشوند، هزینه‌های سنگینی به تولیدکنندگان تحمیل می‌کنند.

وی در پایان تاکید کرد که ادامه‌دار بودن این چالش‌ها منجر به کاهش سطح تولید در میان تولیدکنندگان خواهد شد؛ امری که مغایر با اهداف توسعه‌ای کشور و سیاست‌های کلان نظام است. در صورتی که چالش‌های بیرونی رفع شوند، ما توان حل مسایل داخلی را داریم.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true