true
«مسکن در فارس»؛ رویایی که میتواند واقعی شود،خانهدار شدن در فارس شاید این روزها به دلیل شرایط اقتصادی به یک رویا تبدیل شده باشد اما میشود با در نظر گرفتن فاکتورهایی این رویا را به واقعیت نزدیک کرد.
به گزارش فارس آگاه،تأمین مسکن به عنوان یکی از نیازهای ضروری هر فرد، یکی از چالشهایی است که سالهاست مردم در نقاط مختلف کشور به ویژه در کلانشهرها با آن دست و پنجه نرم میکنند.
سرپناهی که برای تأمین آن باید از خیلی چیزهایت بگذری تا در شرایط اقتصادی امروز شاید بتوانی آن را در متراژ پایین برای تداوم زندگیات دست و پا کنی.
افزایش لجامگسیخته رهن و اجارهبها و دردسرهای اسبابکشی از یک سو و قدرت خرید پایین از دیگر سوی، جوانان را با یک چالش بزرگ رو به رو کرده، چالشی که به مانعی برای ازدواج و فرزندآوری هم تبدیل شده است.
ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در فارس ادامه دارد
محمود رضایی کوچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت مسکن در استان گفت: حوزه مسکن در استان فارس مربوط به چهار بخش اداره کل راه و شهرسازی فارس، راه و شهرسازی لارستان، اداره کل بنیاد مسکن و شرکت عمران و توسعه صدرا است، یعنی این چهار اداره از طرف دولت مأمور به ساخت مسکن برای گروههای نیازمند به مسکن هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در شهرهای ما عملیات اجرایی ساخت ۹۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در حال انجام است، ادامه داد: ۸۰ هزار واحد در حیطه راه و شهرسازی استان فارس و ۱۰ هزار واحد مربوط به لارستان است، همچنین از ۸۰ هزار واحد استان فارس حدود ۲۰ تا ۲۴ هزار واحد مربوط به شهر صدرا میشود.
رضایی کوچی با اشاره به اینکه میزان پیشرفت هر یک از پروژههای تعریف شده متفاوت است، افزود: بسته به آورده مردم و تزریق تسهیلات بانکی، پیشرفت پروژهها متفاوت است.
وی افزود: در کنار این ۹۰ هزار واحد، بخش خصوصی هم بر اساس شرایط خودش واحدهایی را تعریف میکند، همچنین در مورد واحدهای نیازمند به نوسازی نیز از ۳۲۰ هزار واحد در استان ۷۰ درصد نوسازی شده است و مابقی نیست طی دو سه سال آینده به اتمام خواهد رسید.
معاون عمرانی استانداری فارس در پاسخ به این سوال که این واحدها عمدتاً برای اقشار ضعیف جامعه هستند که طبیعتاً در پرداخت اقساط تسهیلات یا تأمین آورده به مشکل برمیخورند، گفت: بخشهایی از تأمین مسکن مانند زیرساختها همچون انشعابات آب، برق، گاز و تأمین زمین توسط دولت تأمین میشود، همچنین تسهیلاتی نیز در اختیار مردم قرار میگیرد تا از این طریق بتوانند صاحبخانه شوند اما در مورد دهکهای پایین شامل دهک یک تا چهار که درآمد مالی چندانی ندارند و در واقع تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد هستند، وزارت راه و شهرسازی شرایط خاصتری در نظر گرفته است تا تسهیلات با سود کمتری به آنها اعطا شود.
وی میزان تسهیلات بانکی به ساخت مسکن را حدود ۶۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: سال گذشته این مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان بود اما امسال مبلغی به آن اضافه شده است.
رضایی کوچی با بیان اینکه ۹۰ هزار واحد قدرالسهم بالایی است، گفت: در برخی شهرها زمین را در اختیار متقاضیان قرار دادهایم تا خود به صورت فردی یا گروهی اقدام به ساخت کنند.
کوچی در مورد تعیین قیمتهای افسارگسیخته در حوزه رهن و اجاره بها که مردم شهرنشین را مجبور به حاشیهنشین نیز کرده است هم گفت: بحث اجاره بها از طریق سامانهای که در وزارت راه و شهرسازی تعریف شده باید انجام شود تا میزان تخلفات را کاهش دهد، همچنین سامانهای بین موجر و مستأجر وجود دارد که میتوان از آن طریق اقدام کرد تا تخلف کمتر صورت گیرد.
وی تاکید کرد: افزایش نرخ رهن و اجاره هر سال به صورت رسمی صورت میگیرد اما طبیعتاً گاهی هماهنگیهایی هم بین موجر و مستأجر صورت میگیرد که گاهی مشکلساز میشود، اما همین هم باید در چارچوب قانون باشد اما میپذیرم که تخلفاتی نیز در این حوزه وجود دارد.
تمام تلاشمان را برای تحویل واحدهای نهضت ملی به کار بستهایم
ناصر رضایی مدیرکل راه و شهرسازی فارس در گفتگو با مهر آمار بالاتری از تعهدات ساخت مسکن در فارس ارائه و عنوان کرد: استان فارس متعهد به ساخت ۱۷۶ هزار واحد نهضت ملی مسکن است که در پنج سایت طراحی شده و متوسط پیشرفت پروژهها ۳۰ تا ۳۵ درصد است اما اگر مشکلی پیش نیاید تا شهریورماه ۱۴۰۵ همه واحدها تحویل مردم خواهد شد.
وی افزود: در دورههای مختلف دولتها سیاستهای متفاوتی در بحث مسکن تعریف و ابلاغ میشود که ما باید بر مبنای این سیاستها پیش برویم.
رضایی با بیان اینکه دولت سیزدهم بحث نهضت ملی مسکن را عنوان کرد و وعده داد طی ۴ سال ۴ میلیون مسکن در کشور احداث شود، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ که قانون جهش تولید مسکن مصوب شد بنا شد در استان فارس حدود ۲۲۰ هزار واحد احداث شود.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس با اشاره به اینکه به دلیل فراهم نبودن همه زیرساختها نتوانستیم به موقع به این عدد برسیم، گفت: به دلیل تمام نشدن اقدام ملی مسکن در دولت قبل بنا شد اقدام ملی نیز در بحث جهش ملی مسکن ادغام شود و لذا به صورت غیر رسمی و با امار تعاونی ادارات و … ۴۰۰ هزار واحد مسکن تعهد استان فارس است.
وی با بیان اینکه افراد فاقد مسکن و جوانان در سن ازدواج گروه هدف طرح ملی مسکن بودند، گفت: آنچه بر عهده استان فارس گذاشته شد ۲۲۰ هزار واحد بود که پس از باز شدن سایت ۴۸۶ هزار نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۷۶ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند.
رضایی با بیان اینکه نیاز بود برای این تعداد زمین تأمین شود گفت: مباحث زیربنایی و روبنایی نیز اهمیت زیادی داشت اما آنچه مورد توجه است این است که استان فارس با زیرساختهای موجود به طور مثال توان ساخت ۱۰ هزار واحد را داشت در حالی که عددی بسیار بزرگتر از توان به عهده اش گذاشته شد.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس افزود: لذا به هر شرایطی ساخت ۱۰۶ هزار واحد را در بحث نهضت ملی آغاز کردیم که ۷۴ هزار نفر پرداخت وجه حداقل ۴۰ میلیون تومان را داشتهاند و ۷۳ هزار پروانه ساختمانی اخذ شده است.
وی علت این کسری را ۵۱ هزار واحد در صدرا عنوان کرد و با اشاره به وجود مشکلات بسیاری که در این راه قرار داشت گفت: برای احداث این تعداد واحد به بیش از ۸۲ همت تسهیلات نیاز داریم که عدد بزرگی است.
رضایی گفت: آنچه امروز تعریف کردهایم ۱۰۶ هزار واحد است برای مابقی هم زمین تأمین شده اما از بین ۱۰۶ هزار واحد ۱۹ هزار فقره تسهیلات دریافت کردهایم یعنی حدود ۲۰ درصد.
وی با بیان اینکه مزیت مسکن ملی اعطای زمین رایگان و ارائه ۵۵۰ میلیون تسهیلات است، گفت: امروز ساخت یک متر مربع بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان بسته به نوع مصالح و مکان هزینه دارد و اندازه واحدها بین ۸۰ تا ۱۰۰ متر است و میزان تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومان است.
رضایی با تاکید بر اینکه کل آورده مردم تا به امروز ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده گفت: کل پرداختی ما به پیمانکاران ۸,۰۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه با وجود همه مشکلات نگاهمان به این پروژه یک دید منفی نیست گفت: قول میدهیم پیگیر باشیم و بابت تاخیرها از مردم عذرخواهی میکنیم.
رضایی گفت: از لحظه اقدام به ثبت نام تا زمان تحویل واحد ۱۵۰ قدم پیش روی ماست که اگر در هر قدم کار، توقفی ایجاد شود پروژه میخوابد.
وی با بیان اینکه ۵ سایت را در استان فارس طراحی کردهایم گفت: هر سایت کارشناس معین دارد که بر روی کار نظارت میکند.
این مقام مسؤول با بیان اینکه در شهرستانهای کوار، آباده ارسنجان، فیروزآباد و بخشهایی از جهرم واحدها آماده شده است گفت: تاکنون ۸۴۴ واحد به مردم تحویل شده است و ۷۰ درصد پروژهها تا اواخر سال آتی تحویل مردم میشود.
به نقل از مهر، مسکن یک نیاز ضروری است و امروز به یک کالا برای کسب درآمد عدهای ثروتمند تبدیل شده است، اجرای دقیق مالیات بر خانههای خالی، کم کردن بهره تسهیلات بانکی و قرار دادن شرایط ویژه برای صاحبخانه شدن افرادی که مسکن ندارند شاید بتواند راه چارهای برای گشودن گرهها باشد و جوانان را به آینده امیدوارتر کند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=55397
true
true