×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
موسسه رازی ظرفیت تبدیل شدن به‌ هاب انتقال تکنولوژی و تولید واکسن را دارد

رئیس اداره ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: حضور در کمیسیون‌های تخصصی می‌‌تواند ظرفیتی برای تبدیل موسسه رازی به عنوان‌هاب ارتباط و انتقال تکنولوژی و تولید واکسن باشد.

به گزارش فارس آگاه به نقل از موسسه رازی، رایناک قادری در گردهمایی روسای دفاتر بین‌الملل موسسات تابعه سازمان تات که به میزبانی موسسه رازی برگزار شد، اظهار کرد: قلب ارتباط بین‌المللی و دفاتر بین‌الملل نحوه ارتباط با این سازمان‌هاست و در شرایط کنونی حرکت در این مسیر به واسطه شرایط ژئوپلیتیک، سیاسی، اقتصادی و وضعیت بین‌المللی، کاری بسیار مشکل است.

وی با اشاره به صدمین سالروز تاسیس موسسه رازی، افزود: موسسه رازی با یک قرن فعالیت و افتخار به سه نسل متوالی هموطنان کشورمان خدمات موفق ارائه کرده و در توسعه سلامت و بهداشت کشور نقش کلیدی داشته است.

رئیس اداره ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی موسسه رازی با تاکید بر ارتباط دیرینه رازی با سازمان‌های بین‌المللی گفت: دکتر رفیعی (رئیس اسبق موسسه رازی) علاوه بر حضور در راس این مجامع، میزبان مقامات بین‌المللی بزرگی در بازدید از موسسه رازی نیز بود.

وی با اشاره به اینکه موسسه رازی با سازمان‌هایی نظیر WHO, WOAH, UNICEF, FAO, UN بیشترین ارتباط را دارد، گفت: تامین سویه‌ها و سوش‌ها، دریافت مجوزها، ارتباط با پروژه‌های مختلف، رفرانس شدن آزمایشگاه‌ها، پروژه‌های مشترک و مواردی از این دست از جمله این موارد است.

قادری خاطرنشان کرد: در حوزه یونیسف موسسه رازی بارها آمادگی خود را برای اینکه محصولات خود را در قالب دونیشن در اختیار سایر کشورها قرار دهد، اعلام کرده که آخرین مورد آن افغانستان است.

وی گفت: در حوزه UN موسسه رازی به نمایندگی از سازمان تحقیقات کشاورزی، صندلی مشخص و عضویت ثابت در کنوانسیون منع سلاح‌های بیولوژیک به همراه انیستتو پاستور و پژوهشگاه ژنتیک دارد که در نشست‌های سازمان ملل و مقرهای اروپایی حاضر می‌‌شوند.

رئیس اداره ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی موسسه رازی با اشاره به ارتباط مستقیم با سازمان WHO خاطرنشان کرد: از پروژه‌های آموزشی تا مجوز نگهداری سویه‌های خطرناک از جمله تیپ ۲ پولیو با همکاری این سازمان انجام می‌شود و بر این اساس موسسه رازی به عنوان معدود کشورهایی است که اجازه نگهداری این سویه را دارند.

وی با بیان اینکه ارتباط گیری در سازمان‌های تخصصی و موفقیت در این حوزه منوط به ارتباط گیری با دفاتر کشوری و منطقه‌ای است، افزود: پروژه ای دو ساله با فرایند پیچیده برای خرید نوارهای VVN حرارتی با حمایت سازمان جهانی بهداشت انجام شد که در شرایط تحریمی نیازمند هوشمندی و پیگیری ویژه‌ای است و نتیجه آن ۱۹ میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی بود.

قادری به تامین سوش‌های استاندارد فلج اطفال که از طریق سازمان بهداشت جهانی دریافت شد، اشاره کرد و افزود: در این فرایند برای نگهداری سویه پولیو و تیپ ۲ که در دنیا ریشه کن شده و ایران ادعای نگهداری آن را دارد، سختی‌های زیادی متحمل شدیم و پروژه بزرگی در بالا دست موسسه در مراحل نهایی و اخذ مجوز از سازمان جهانی بهداشت است  و در روزهای پیش رو نیز هیئتی را برای انجام اقدامات نهایی اعزام خواهیم کرد.

وی با اشاره به وجود ارتباط پیوسته با سازمان بهداشت جهانی، گفت: برگزاری دوره‌های ورکشاپ بین‌المللی نیز کمک می‌کند بدون نیاز به اعزام همکاران در دوره‌های جامع شرکت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ارتباط مراکز رفرانس موسسه رازی و همکاری با سایر مراکز بین‌المللی می‌تواند راه حلی باشد تا از این انزوا خارج شویم، اضافه کرد: در همین راستا با مرکز زیر مجموعه سازمان بهداشت جهانی در تایلند ارتباط برقرار کردیم و نتیجه آن ایجاد شبکه‌ای برای برگزاری کنفرانس آنلاین بین‌المللی در بهمن ماه امسال است.

رئیس اداره ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی موسسه رازی تاکید کرد: با حضور در مقر اروپایی سازمان ملل تلاش میکنیم تمام موارد تحریمی و اثبات فعالیت‌های صلح‌آمیز تولید فرآورده‌های بیولوژیک در موسسه رازی را ارائه کنیم، چرا که همیشه احتمال تولید سلاح‌های بیولوژیک وجود دارد.

وی به کنفرانسی که ماه گذشته در مقر اروپایی سازمان ملل با همکاری کوبا برگزار شد اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس تلاش موسسه رازی در برگزاری دوره‌های بین‌المللی برای کشورهای آفریقایی نشان داده شد.

قادری با اشاره به آزمایشگاه رفرانس آبله گوسفند و بز موسسه رازی خاطرنشان کرد: این مرکز به عنوان یکی از سه آزمایشگاه رفرانس بین‌المللی دنیا در این حوزه محسوب می‌‌شود.

وی خاطرنشان کرد: حضور در کمیسیون‌های تخصصی می‌‌تواند ظرفیتی برای تبدیل موسسه رازی به عنوان‌هاب ارتباط و انتقال تکنولوژی و تولید واکسن باشد که این موضوع از طریق دفتر حقوقی ریاست جمهوری در حال پیگیری است.

رئیس اداره ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی موسسه رازی با تاکید بر ضرورت افزایش پاسخگویی دفتر فائو در سازمان تحقیقات، گفت: در حال حاضر متاسفانه مجبوریم برای دستیابی به امکانات، با رده‌های بالای فائو ارتباط برقرار کنیم.

وی به عضویت موسسه رازی در اتحادیه کشورهای در حال توسعه تولید کننده واکسن اشاره کرد و گفت: مباحث مربوط به انتقال تکنولوژی از این محل می‌تواند صورت گیرد.

قادر افزود: کامستک که زیر مجموعه سازمان کنفرانس اسلامی است، ظرفیتی است که به واسطه تبادلات سیاسی کنونی ایران و عربستان، می‌توانیم از آن استفاده کنیم که متاسفانه وزارت امور خارجه ملاحظاتی در این زمینه دارد اما با همکاری و سازمان OIC (سازمان همکاری‌ اسلامی) می‌‌توانیم از طریق عربستان این ارتباط را برقرار کنیم.

وی اضافه کرد: با توجه به اقبالی که دولت به مجموعه بریکس دارد می‌توان با بهره گیری از این ظرفیت،  تشکیل گروه‌های تخصصی زیر مجموعه بریکس و آیورا را در دستور کار قرار داد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد