×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۷ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
نبودنِ پزشک، پسرم را کُشت!

از برگشت دکتر قاسم‌زاده، استقبال می‌کنیم، به گزارش فرخنده آشوری خبرنگار فارس اگاه، روزنامه شهر مردم در گزارشی در اول تیر ماه از مهاجرت یک جراح قلب کودکان به نام دکتر بهرام قاسم‌زاده و بلاتکلیف ماندن لیست انتظار جراحی این پزشک در یکی از بیمارستان‌های دولتی شهر شیراز خبر داد که براساس آن گزارش، علت مهاجرت دکتر قاسم‌زاده دلخوری از شرایط کاری عنوان شد، در این گزارش ما سعی کردیم تا علت این موضوع را، از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز جویا شویم، همچنین به روایت یکی از بیماران تحت نظارت این پزشک، بعد از تصمیمش به مهاجرت بپردازیم.

«ابراهیم» فقط ۱۷ بهار را دید، آن هم از پشت پنجره درد و رنج، و شاید اگر شرایط جور دیگری پیش می‌رفت، هنوز هم بین ما بود.

پدرش ماجرا اینطور تعریف می‌کند: نبودن پزشک، پسر مرا کشت. ابراهیم را یک بار سالها قبل در فسا جراحی کردیم و بار دوم دکتر قاسم‌زاده در بیمارستان شهید فقیهی شیراز او را جراحی کرد، اما از بعد از عمل، ما دیگر، دکتر را ندیدیم، دریچه قلب پسرم باید تعویض می شد اما به ما گفتند پزشک نیست و دکتر قاسم‌زاده استعفا داده است، نمی‌توانیم او را جراحی کنیم.

این پدر داغدار می‌گوید: ما شهرستانی و ساده بودیم، درست ما را راهنمایی نمی‌کردند، با هزار بدبختی شماره شخصی دکتر قاسم زاده را پیدا کردم اما گفت «من استعفا دادم و دیگر کار من نیست، بچه تان را ببرید جای دیگر.»

او ادامه می‌دهد: با پرس‌و‌جو فهمیدم یک متخصص دیگر هم در بیمارستان خصوصی این عمل را انجام می‌ دهد، حاضر بودم هر طور شده هزینه جراحی در بخش خصوصی را تامین کنم، اما منشی پزشک گفت که بیماران دکتر قاسم زاده را نمی‌پذیریم و لیست خودمان هم پر است.

پدر ابراهیم عنوان می‌کند: ما خیلی زجر کشیدیم، یک بار با ما تماس گرفتند که دریچه قلب پسرتان رسیده، بیایید، وقتی رفتیم گفتند کی به شما گفته که بیایید؟ بعد هم گفتند که دریچه قلب رسیده بوده اما گشت پلیس، در جعبه را در فرودگاه باز کرده و دریچه خراب شده است، به همین دلیل آن را به شرکت مرجوع کردیم، برو دوباره با تو تماس می‌گیریم، اما یک پرستار به من گفت؛ دریچه قلب پسرت را به یک نفر دیگر داده‌اند.

او بارها مسیر شیراز تا فسا را رفته و برگشته و حالا بعد از پسرش، طی این مسیر برایش رنج‌آور است و امیدوار است دیگر هیچ کس به خاطر نبود پزشک جانش را از دست دهد.

*کمبود پزشک جراحی قلب در شیراز نداریم

اما، مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با «فارس اگاه» با بیان اینکه ما هیچ بیمار اورژانسی قلب کودک، در لیست انتظار جراحی نداریم، گفت: ما کودکانی با نارسایی قلبی داریم که تحت درمان هستند اما جراحی آنها اورژانسی نیست.

وی با بیان اینکه ما دو جراح قلب کودکان در شیراز داریم که حرفه‌ای و با تجربه هستند اما هیچکدام از لحاظ آکادمیک در این حوزه دانش‌آموخته نیستند، افزود: اینکه علت مهاجرت دکتر قاسم‌زاده، اختلاف با بیمارستان و دانشگاه است، صحت ندارد، مهاجرت یک تصمیم شخصی است و هر زمان که ایشان بخواهند دوباره با ما همکاری کنند، استقبال می‌کنیم.

شریفی با اشاره به قوانین دانشگاه علوم پزشکی، عنوان کرد: اعضای هیئت علمی تمام وقت جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی باید شرایط ویژه‌ای داشته باشند، برای انجام جراحی هیئت علمی در بخش خصوصی، او باید دانشیار باشد، آقای دکتر قاسم زاده تا زمان همکاری با ما دانشیار نشده و استادیار بود؛ بنابراین زمانی که دانشیار شدند امکان عمل جراحی در بخش خصوصی را نیز دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: دکتر رفعت‌جو، در حال گذراندن دوره فوق تخصصی جراحی قلب است و مهرماه می‌تواند به درمان بیماران بپردازد که با افزوده شدن وی به سیستم، دیگر کمبودی در این بخش نداریم، البته ناگفته نماند که دکتر قاسم‌زاده این دوره را ندیده و به صورت تجربی در این زمینه به تبحر رسیده است، ما از جهت جراح قلب در شیراز کمبودی نداریم.

وی با بیان اینکه با اتمام دوره دکتر رفعت‌جو، کمبودی در بخش جراحی قلب نخواهیم داشت، تاکید کرد: هر سال فقط دو نفر ورودی برای این رشته انتخاب می شود که در حال حاضر یک نفر از طرف ما در حال گذراندن این دوره است که بعد از بازگشت ما می توانیم دوره تخصص جراحی قلب را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار کنیم و تربیت کننده فوق تخصص در دانشگاه باشیم.

*از برگشت دکتر قاسم زاده استقبال می‌کنیم

شریفی با تاکید بر اینکه از بازگشت دکتر قاسم‌زاده در تمام بیمارستان‌هایمان استقبال می‌کنیم، متذکر شد: دکتر قاسم زاده یک شخصیت علمی و یک ثروت ملی برای ما هستند که متقاضی کار دربخش جراحی در هر کدام از بیمارستان های ما باشند، استقبال می کنیم، که دو حالت دارد که اگر می‌خواهند به صورت هیئت علمی کار کنند، طبق قوانین باید دانشیار باشند تا بتواند مطب هم بزند، یا بدون دانشیاری به صورت درمانی با ما همکاری کند که در این صورت هیئت علمی محسوب نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: شرایط هیئت علمی استثنا ندارد و باید دانشیار باشد، بدون دانشیاری ما می توانیم فقط در بخش درمان همکاری داشته باشیم، ما جلسات متعددی با وی برگزار کردیم و گفتیم اگر به صورت قراردادی و درمانی تمایل داشته باشند می‌توانند کار کنند، بیایند در بیمارستان شهید فقیهی عمل کنند و کسی هم با این موضوع مشکل ندارد، دکتر قاسم‌زاده به راحتی می‌تواند دانشیاری خود را دریافت کند و به صورت هیئت علمی مشغول شود.

براساس برخی از شنیده‌ها، وزارت بهداشت طی تماسی با رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواستار استخدام دکتر قاسم‌زاده شده تا از این طریق از مهاجرت این سرمایه علمی کشور، جلوگیری شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true