×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
نرگس از شیراز دل می کند 

نرگس از شیراز دل می کند ، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، گرچه امسال شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا انتخاب شد اما هنوز مشکل حضور چند کارخانه آلاینده در این شهر حل نشده است. کارخانه‌هایی که شاید زمانی خارج از شهر بودند اما با توجه به گسترش شهر، امروزه برخی از آنها در مرکز شهر قرار گرفتند. نمونه آن کارخانه روغن نرگس شیراز است که معلوم نیست چرا حتی در همان سال‌های دور توانسته در جوار مجموعه حافظیه مجوز فعالیت بگیرد. حال نیز گرچه حتی محل احداث کارخانه جدید مشخص و کار ساخت آن آغاز شده اما با توجه به کندی روند انتقال گویا نرگس حداقل به این زودی‌ها، قصد دل کندن از شهر گل و بلبل را ندارد. موضوعی که خبرنگار ما در گفت و گو با رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز نیز مطرح کرد و وی در پاسخ گفت: این کارخانه با پیگیری‌ها و جلسات متوالی کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و با همت مدیران قرار است  تا پایان سال ۱۴۰۴ به خارج از شهر منتقل می‌شود‌.

شفیعی افزود: در طول یک‌سال گذشته جلسات و بازدیدهای میدانی متعددی در خصوص انتقال کارخانه داشتیم و امیدواریم با پیگیری‌های لازم شاهد انتقال این کارخانه به خارج از شهر باشیم .

پژمان شفیعی افزود: یکی از مواردی که در کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها به آن اشاره و تاکید شده  کاهش مشکل آلایندگی این کارخانه به‌ویژه بو و پساب آن تا مدت زمان انتقال کامل این کارخانه است.

وی با اشاره به اینکه کارشناسان محیط زیست، بهداشت، آب و فاضلاب و آتش‌نشانی در طول یکسال گذشته بازدید و نظارت متعددی بر فعالیت کارخانه روغن نرگس داشتند از برطرف شدن برخی از این مشکلات خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این کارخانه تا سال آینده از شهر خارج شود .

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز از پیگیری  پرونده چند مورد از صنایع و کارخانجات بزرگ آلاینده دیگر شهر از جمله کارخانه‌های سیمان، نشاسته‌سازی‌ها، پشم شیشه، لاستیک دنا، یخ سازی و زمزم خبر داد و با اشاره به تعطیلی یک کارخانه یخ سازی و نیز تجهیز کارخانه‌های نشاسته سازی حاشیه رودخانه چنارراهدار به تصفیه خانه در راستای حفظ محیط زیست، به انتقال کارخانه سیمان به عنوان یک دغدغه دیگر در این حوزه اشاره  کرد  و اظهار داشت:در خصوص کارخانه سیمان و‌انتقال آن تا کنون جلسات متعددی برگزار شده و برطبق زمان بندی این کارخانه هم باید تا پایان سال آینده به طور کامل از شهر خارج شود .

شفیعی تصریح کرد: هدف اصلی ما ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده و رفع  عواملی است که بهداشت عمومی و محیط زیست را تهدید می‌کند و البته در کنار آن حفظ  آرامش و آسایش مردم مهمترین هدف ماست .

وی ادامه داد: در همین راستا پیگیری‌های مستمر در کمیسیون بند۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها با حضور سه نفر از اعضای شورای اسلامی شهر و نماینده دادگستری در خصوص بررسی پرونده فعالیت کارخانجات و صنایع آلاینده در کلان‌شهر شیراز براساس یک زمان‌بندی دقیق در حال انجام است.

شفیعی تصریح کرد: مکان جدید کارخانه سیمان در محور جاده شیراز خرامه و در زمینی با ۱۲۲ هکتار وسعت است که پیشرفت فیزیکی آن بیش از۲۰ درصد است.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز با تاکید بر عزم جزم شهرداری در انتقال صنایع آلاینده گفت: مردم ما باید بدانند که انتقال این کارخانه ها بسیار  دشوار است و گاه به سبب قدیمی بودن تجهیزات این کارخانه‌ها و اصلا قابل انتقال نیست و با توجه به شرایط تحریم امکان ورود این تکنولوژی‌ها نیز کاری سخت است و حتی بسیاری از آنها باید مجددا با استفاده از نیروهای داخلی ساخته  شود، اما همه مسؤولین به همراه مدیران این کارخانه ها عزم خود را جزم کرده اند تا این انتقال در سریع ترین زمان ممکن انجام شود اما به شخصه معتقدم انتقال این کارخانه ها در این شرایط معجزه است.

کارخانه پشم شیشه سومین کارخانه صنعتی بود که وی از انتقال آن به خارج شهر و منطقه ویژه اقتصادی خبر داد و گفت: در خصوص پرونده شرکت پشم شیشه هم بارها در جلسات کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها به گفت و گو نشستیم و اقدامات لازم برای انتقال انجام شده و امیدواریم تا نیمه سال ۱۴۰۴ شاهد انتقال این کارخانه هم باشیم و مدیرعامل شرکت پشم شیشه، قول داده  تا پایان شهریور ماه سال آینده، این کارخانه هم به خارج از شهر انتقال یابد و ما نیز تمامی تلاش خود را برای تسهیل در خروج این کارخانه  به کار خواهیم بست. یکی از مشکلات سازمان این است که باید مصالح اجتماعی را نیز ببیند.

وی در خصوص ساماندهی مشاغل مزاحم خرد هم گفت: این بخش با انتقال صنایع الاینده تفاوت زیادی دارد در مورد صنایع بزرگ ما با یک کارخانه داریم با یک نفر طرفیم اما زمانی که مثلا بحث‌ به انتقال یک رسته مثل ضایعات فروشی‌ها می‌رسد با  تعداد زیادی افراد مواجهیم که باید همه جوانب اقتصادی،آسیب‌های اجتماعی و سایر موارد را مد نظر قرار دهیم

شفیعی گفت:ما یک بخش ساماندهی داریم و یک بخش کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری که طبق آن شهرداری از حضور صنوف آلاینده جلوگیری کند اما در این زمینه تمرکز کمیسیون بند ۲۰ روی مسایل بزرگ مثل انتقال صنایع بزرگ است و مسایل خرد مانند ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم به مناطق شهرداری واگذار شده است .

وی با اشاره به رای پلمپ  نیروگاه گازی فضل آباد و‌قول رفع مشکلات آن از طریق شورای تامین و‌ فرصت مجدد به آن برای رفع مشکل آلایندگی گفت: طرح تفصیلی مشاغل مزاحم شهر با چشم انداز ده ساله هم اکنون با همکاری یک شرکت مشاور در حال تهیه است .

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز با اشاره به تعریف ۲۵ رسته شغلی به عنوان مشاغل مزاحم از حضور ۱۹ رسته آن در شیراز خبر داد و گفت:اما بعد از شناسایی یکی از مهمترین مسایلی که باید به آن توجه شود این است که به کجا انتقال یابند،به عنوان مثال ما یک سایت ۳۰۰ هکتاری در  پل فسا داریم آیا می‌توان همه مشاغل را به آنجا برد ،رفت و آمد آنها و ترافیک آنجا چه میشود؟این در حالی است که گاهی برخی شغل‌ها نیاز به تمهید دارند نه انتقال،مثلا با چند کار اصولی می‌شود  آلایندگی آنها را رفع کرد در طرح چشم اندازها اینها را میبینیم .

وی با اشاره به تهیه بانک اطلاعاتی از طریق سامانه رهیار و نقطه یابی این مشاغل گفت: در این صنوف اولویت انتقال باضایعات فروشی ها ،تعمیرگاه های ماشین سنگین یقطین و سنگ فروشی‌ها است که برای ضایعات فروشی‌ها دو زمین دیدیم ، یکی در ۲۸ هکتاری و یک ۱۰ هکتاری که ۲۸ هکتاری دیوارگذاری و ساماندهی چند آبراه در حال انجام است و بسته سرمایه گذاری دیده و قرار شده۲۰ ماهه باید تحویل دهند.

شفیعی  گفت: یک مشکل قدیمی ما در حوزه ساماندهی این است که  در حوزه  ساماندهی از ابتدا تا انتها مشخص نیست در خصوص انتقال این مشاغل بانک اطلاعاتی آنها تهیه می‌شود و  اول این مشاغل و صاحبان آن باید صلاحیت داشته باشد مثلا فرد از اتباع نباشد.

وی تصریح کرد :سایت ۲۸ هکتاری در کنار سایت آهن شهر آهن در کمربندی جنوبی قرار گرفته ۲۰۰ غرفه برای پیش بینی شده. در حال حاضر بسیاری از این ضایعات به اصفهان میرود اما تلاش داریم در کنار این سایت صنایع تبدیلی هم دیده شود و در کنار آن زمین ۱۰ هکتاری هم توسط صنف تهیه شده که در حال تفکیک است.

وی با اشاره به تعریف سه محدوده سبز ،زرد و قرمز برای ضایعات فروشی‌ها در شهر که در محدوده قرمز اجازه حضور هیچ ضایعات فروشی داده نمی‌شود گفت: یکی دیگر از پروژه‌های ما شهرک دیزل است که سرمایه گذار از سال ۹۰ به دنبال آن است و دارای ۸۰ هکتار زمین است که ۶۰ هکتار تعیین تکلیف و قرار است سه صنف، تعمیرکاران ماشین سنگین یقطین و صنف در و پنجره سازی آلومینیوم و آهن هم به آنجا منتقل شوند که این  سایت هم  در مرحله ساخت معابر است. خوبی این طرح‌ها این است که خود اصناف هم می‌خواهند بروند اما چند پیچیدگی مالی دارد و طول کشیده است و‌باید همه درراه رفع این مشکلات تلاش کنند.

شفیعی گفت: یکی دیگر از پروژه های ما که شهر سنگ برم شور است که  پیشرفت خوب دارد اما به دنبال محلی در شمال غرب نیز هستیم تا شهر سنگ دوم را اجرا کنیم و برای آن فراخوان هم زدیم و‌ حتی سرمایه گذاری هم برای اجرا آن در محور امیرکبیر ورودی جنوب شهر اعلام آمادگی کرده است .

وی افزود: برای سایت ۳۰۰هکتاری هم در جاده منطقه ویژه اقتصادی بسته سرمایه گذار تهیه شده و قرار است سه رسته شیمیایی، پلیمری و صنایع ساختمانی به این محل منتقل شوند همچنین با توجه به عدم همکاری صنف  تیرچه بلوک که قرار بود به کفترک بروند از طریق قضایی در حال پیگیری است.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true