true

خبرگزاری فارس آگاه- نشست خبری هفتگی ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه با حضور خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی و شماری از معاونان وزارت امور خارجه درحال برگزاری است.
زندانیان ایرانی خارج کشور از موضوعهای دارای اولویت وزارت امور خارجه
علیرضا بیکدلی، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه در ابتدای این نشست ضمن ارائه توضیحاتی درباره وظایف معاونت مورد نظر، گفت: همه فعالیتهایی که ما در بخش کنسولی انجام میدهیم، مرتبط با نیازهای اتباع کشورمان در خارج از کشور است.
بیکدلی با اشاره به اینکه ایران دارای ۱۴۰ نمایندگی در ۱۰۳ کشور است، اظهار کرد: امور کنسولی ابعاد مختلف حقوقی، اقتصادی، سیاسی و … دارد.
وی با بیان اینکه ما بخشی از دیپلماسی هستیم که با ابزار کنسولی در روابط با کشورها تاثیرگذاری داریم، از موضوع لغو رویداد با شماری از کشورها در سال گذشته بهعنوان اقدامی مهم با آثاری در دیپلماسی اقتصادی و روابط سیاسی یاد کرد.
بیکدلی در ادامه گزارشی از فعالیتهای معاونت کنسولی وزارت امور خارجه در سال ۱۴۰۲ ارائه کرد و گفت: صدور و تحدید ۲۰۰ هزار گذرنامه برای ایرانیان خارج از کشور، صدور یک میلیون و ۶۶۰ هزار روادید برای اتباع خارجی جهت سفر به ایران، ۱۲ هزار برگه عبور برای ایرانیانی که گذرنامه آنها مفقود شد، ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ مورد سند احوالیه، ۶۳۰ هزار مورد کسب خبر از اتباع ایرانی برای خانوادههایشان؛ تایید مدارک تحصیلی دانشجویی و دانشآموز و ۲۸۰ هزار مورد خدمت ارائه شده از جمله موارد هستند.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه همچنین از دیپلماسی زیارت، دیپلماسی ورزش و دیپلماسی هنر و فرهنگ، دیپلماسی علم و فناوری و توجه ویژه به موضوع گردشگری بهویژه در زمینه گردشگری سلامت بهعنوان دستاوردهای مهم این معاونت در دوره فعالیت سه ساله یاد کرد و اظهار کرد: وزارت امور خارجه از سوی مجلس بهعنوان پنجمین دستگاه مورد تقدیر قرار گرفت.
بیکدلی در ادامه با اشاره به برگزاری دو نشست شورای عالی امور ایرانیان و یک نشست با حضور ایرانیان خارج از کشور، عنوان کرد: ما در بخش ایرانیان خارج از کشور به هدفگذاری خود رسیدیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ارائه خدمات الکترونیک به ایرانیان خارج از کشور، گفت: در این زمینه دستاوردهای مهمی داشتیم که از جمله آنها پایش درخواست خدمت و ارائه خدمترسانی و خدمات کنسولی دیجیتال بهعنوان مثال برای اتباع ایرانی در کانادا است؛ ما در وزارت امور خارجه اتاقی برای واشنگتن داریم که کارشناسان در آن به امور ایرانیان در آمریکا پاسخ میدهند.
بیکدلی با اشاره به اینکه موضوع زندانیان ایرانی خارج کشور از موضوعهای دارای اولویت وزارت امور خارجه است، اظهار کرد: ۳ هزار ایرانی در ترکیه زندانی هستند.
نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
مقام وزارت امور خارجه با اعلام اینکه غیر از زندانیان ایرانی در ترکیه، ۷۰۰ ایرانی در دیگر کشورها بازداشت و زندانی هستند، اضافه کرد: با ۵۳ کشور جهان موافقتنامه انتقال محکومان داریم و تلاش داریم تعداد را افزایش دهیم.
وی همچنین با اعلام اینکه در عربستان ۲ حاجی زندانی داریم که یک نفر به خاطر جرایم عمومی و یک نفر به دلیل فعالیت رسانهای بازداشت شدند، اضافه کرد: ما پنج یادداشت برای آزادی این افراد ارسال کردیم.
بیکدلی در بخشی دیگر با بیان اینکه ما علاوه بر همکاری با قوه قضاییه و شعام در زمینه آزاد کردن زندانیان ایرانی خارج از کشور، خودمان هم بهصورت ویژه در این زمینه فعالیت میکنیم، اظهار کرد: درباره محمدرضا نوری نیز ملاقاتها و اقدامهای متعددی انجام شده است و ما موفق شدیم برای درمان وی پزشک به زندان بردیم و امیدواریم شاهد آزادی وی در آینده نزدیک باشیم.
دیپلماسی اقتصادی بر محور افزایش و تثبیت صادرات و چندجانبهگرایی
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر از این نشست ضمن ارائه گزارشی از عملکرد معاونت اقتصادی، گفت: مسائل اقتصادی تاثیر مستقیم بر مسائل سیاسی و امنیتی دارد و هدف ما خلق دلار و ارز، ایجاد شغل و امنیت بود.
صفری در ادامه به تشریح ابزارهای مورد نیاز برای دست یافتن و محقق کردن اهداف تعیینشده پرداخت و گفت: افزایش و تثبیت صادرات و چندجانبهگرایی از جمله موضوعهای مورد توجه ما بود.
وی با بیان اینکه ما با تنوع بخشیدن به واردات توانستیم صرفهجویی کنیم، اظهار کرد: برای خلق ارز تلاش کردیم تا وابستگی به خارج را در زمینههایی مانند غذا و دارو کاهش دهیم.
صفری با اشاره به اینکه در عراق و زیمبابوه و شماری دیگر از کشورها دست به تولید دارو زدیم تا بتوانیم بازار داروی خود را در این کشورها حفظ کنیم، افزود: اقدام در زمینه ترانزیت، انتقال تکنولوژی، انرژی، برق، دانشبنیانها و سرمایهگذاری از دیگر اقدامهای ما در زمینه صرفهجویی بود.
صفری همچنین ضمن ارائه توضیحاتی درباره اقدام ایران برای عضویت در شانگهای، به تشریح آثار و فواید عضویت در این سازمان و بریکس پرداخت و تاکید کرد که عضویت در این سازمانها میتواند فرصتهای سیاسی و اقتصادی خوبی را برای کشورهای عضو در جریان دیدارها و رایزنیهای حاشیه نشستها ایجاد کند.
نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه درباره سفر اقتصادی به عربستان، گفت: این سفر مهمی بود؛ از وزیر سرمایهگذاری عربستان برای سفر به ایران دعوت کردیم تا فناوریهای ما را ببینند؛ بهزودی (بین دو تا سه ماه آینده) کمیسیون مشترک با عربستان را از طریق بخش خصوصی برگزار میکنیم.
صفری در بخشی دیگر اظهار کرد: دولت چهاردهم میتواند از ظرفیتهای ایجاد شده در زمینه اقتصادی در دولت سیزدهم استفاده کند؛ رئیسجمهور منتخب نیز در اظهارات خود به این موضوع اشاره کرد.
وی در بخشی دیگر درباره نشست اخیر بریکس در روسیه، حضور ایران در این نشست را برای تعاملهای دوجانبه ایران و روسیه و پیگیری رویکرد چندجانبهگرایی بسیار مفید بود.
صفری همچنین درباره رویکردهای مختلف درباره پیوستن ایران به افایتیاف در کشور، گفت: پروسه پیوستن به این سازوکار دو سه سال طول میکشد؛ این خواست ما است، اما نمیتوانیم منتظر نهایی شدن این موضوع باشیم و به همین دلیل اقدامهای لازم را برای پیش بردن فعالیتهای اقتصادی انجام دادیم.
true
true
https://farsagah.ir/?p=46709
true
true