نمایشگاهی برای تعمیق ارتباط صنعت و دانشگاه، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه ، معاون پژوهش و فناوری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر شیراز گفت: برای رفع مشکل ناترازی انرژی، راهحلهای بسیاری وجود دارد.
محمد رستگار، روز سهشنبه در حاشیه رویدادهای پژوهشی دانشکدههای مهندسی دانشگاه شیراز، در گفتوگو با فارس اگاه، بیان کرد: در دانشگاه مهندسی شیراز طی ۲ هفته برنامههای مختلفی در قالب نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، ارائههای علمی و پنلهای تخصصی در هر یک از دانشکدههای مهندسی برگزار میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر شیراز در ادامه درباره هدف برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد: تعمیق، افزایش و تسهیل ارتباط بین صنعت و دانشگاه، مهمترین هدف برگزاری این نمایشگاه است. همچنین تعریف فعالیتها و موضوعات پژوهشی بر اساس محور و نیاز صنعت، از دیگر اهداف نمایشگاه است و به دنبال آشنایی بیشتر دانشجویان با موضوعات تحقیقاتی صنایع هستیم.
رستگار بیان کرد: هر چه دانشگاه زیرساختهای پژوهشی مرتبط با صنعت را تقویت کند، بیش از پیش شاهد ارتقای سطح فناوری در این شرکتها خواهیم بود.
# تقدیر از پایاننامههای برتر در اختتامیه نمایشگاه
محمد رستگار درباره برنامههای نمایشگاه توضیحاتی را ارائه داد و اظهار کرد: برنامههای هفته پژوهش در قالب شش پنل تخصصی شامل صنایع دفاعی، صنایع زیربنایی، هوش مصنوعی، آب و محیط زیست، انرژی الکتریکی و ناترازی انرژی و پنل فناوری اطلاعات، به صورت وبینار توسط اساتید و صاحبان صنایع برگزار میشود. همچنین در نمایشگاه، مجموعهای از دستاوردهای استادان و دانشجویان مهندسی فعال در شرکتهای دانشبنیان شیراز در حوزه فناوری و هوش مصنوعی نیز در معرض دید گذاشته شده است.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه ما جز برگزاری پنلهای تخصصی مرتبط با صنعت، پذیرای پیشنهادات صنعتگران برای پذیرش پژوهش در حوزه نیازهای تخصصی آنها نیز بودیم.
رستگار نمایش محصولات شرکتهای دانشبنیان را از برنامههای جانبی نمایشگاه خواند و افزود: همچنین خلاصهای از هفتاد پایاننامه برتر دانشگاه در دو مقطع ارشد و دکترا با موضوعات مختلف به صورت پوستر در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است و بناست امروز در اختتامیه نمایشگاه از پایاننامههای برتر مورد تقدیر قرار گیرند.
معاون پژوهش و فناوری دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر شیراز نیز در گفت و گوی اختصاصی با فارس اگاه عنوان کرد: ناترازی برق در تابستان و زمستان دلایل متفاوتی دارد. ناترازی انرژی در تابستان سبب کمبود تولید میشود و در زمستان سبب کمبود سوخت میگردد و برای هر دو، راهحلهایی وجود دارد. دانشگاه از سالهای گذشته در این باره تحقیقاتی را انجام داده و در حال حاضر، دانشگاه راهحلهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای رفع مشکل ناترازی انرژی برای صاحبان صنایع دارد.
رستگار بر وجود راهحلهای زیادی برای رفع این مشکل تأکید کرد و به دو راهحل برای رفع مشکل کمبود سوخت در زمستان اشاره کرد و اظهار داشت: اولین راهکار دانشگاه، کاهش وابستگی تولید به سوخت است. میتوان به جای استفاده از سوختهای فسیلی، از انرژیهای تجدیدپذیر و انرژیهای پاک که وابستگی به سوخت فسیلی ندارند، در صنایع استفاده شود. دومین راهحل نیز کاهش مصرف سوختهای فسیلی است. البته این کاهش نباید از راه دستوری انجام شود، بلکه باید از راههای مشوق محور، کاهش مصرف سوخت فسیلی پیگیری شود.
رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز نیز در حاشیه نمایشگاه معرفی کوتاهی از دانشگاه ارائه کرد و گفت: مجموعه دانشگاه مهندسی شیراز از سال ۱۳۴۳ شروع به کار کرده است. در سال ۱۳۸۸ به چهار دانشکده در رشتههای مختلف مهندسی تفکیک شده است. در حال حاضر، مجموعه دانشگاههای مهندسی شیراز چهار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، نفت و گاز و دانشکده مهندسی (شامل دو زیرمجموعه عمران و مواد) را شامل میشود. مجموعاً هر چهار دانشکده، بیش از ۱۵۰ عضو هیئت علمی دارند و بیش از ۴۰۰۰ دانشجوی فعال در مجموعه دانشکدههای مهندسی مشغول به تحصیل هستند.
محمد محمدی در ادامه توضیحی درباره غرفههای مختلف نمایشگاه داد و افزود: در حوزههای مختلف، غرفهها مشغول به فعالیت هستند و همه غرفهها به دنبال معرفی محصولات شرکتهای دانشبنیان خود هستند. یکی از غرفهها در حوزه هوش مصنوعی مرتبط با نیاز روز دانشجویان فعالیت میکند. دیگری در حوزه نانو کامپوزیت و غرفه دیگر در صنایع غذایی کار میکند. این شرکتهای دانشبنیان از مجموع فارغالتحصیلان همین دانشگاه و اساتید آنها تشکیل شده است.
محمدی همچنین به معرفی کنفرانس پنجروزه هوش مصنوعی پرداخت و بیان کرد: این کنفرانس از روز یکشنبه تا پنجشنبه هفته آینده در حیطههای مختلف پزشکی، سلامت، صنایع و فناوری اطلاعات برگزار خواهد شد.
فرنوش معنوی، استاد یار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز درباره این کنفرانس هوش مصنوعی گفت: دومین دوره این همایش با نام “Ai_soft” در هفته آینده برگزار میشود. در این همایش، اساتید دانشگاه شیراز در قالب برگزاری کارگاههایی برای دانشجویان به علوم مرتبط با هوش مصنوعی میپردازند. همچنین میزگردهایی برای شکلگیری گفتگوی بین اساتید و دانشجویان برگزار خواهد شد.