×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  چهارشنبه - ۱۷ بهمن - ۱۴۰۳  
true
true
نماینده تهران:با پشتوانه قدرت ملی و در چارچوب بازدارندگی مذاکره کنیم

نماینده تهران:با پشتوانه قدرت ملی و در چارچوب بازدارندگی مذاکره کنیم ، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درمورد مذاکره ایران و آمریکا،گفت:با توجه به ظرفیت های کشور و اتکا بر قدرت ملی، کشور را سامان می دهیم و برای مذاکره با پشتوانه قدرت و در چارچوب بازدارندگی حرکت می کنیم.

به گزارش فارس آگاه به نقل از ایرنا، ابوالفضل ظهره وند در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درمورد آمادگی ترامپ برای مذاکره و گفت و گو با ایران و از سرگیری مذاکرات،گفت: مذاکره یک امر معمول در محیط دیپلماتیک و سیاسی است، اما مهم این است که مذاکره با چه رویکردی و هدفی و در چه شرایطی انجام شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: درمورد مسائل هسته ای،مذاکره ایران با سه کشور اروپایی در ژنو درحال برگزاری است، اما در مورد مذاکره با آمریکا باید ببینیم که رییس جمهور آمریکا چه هدفی را دنبال می‌کند و از دیدگاه آنها ما در چه موقعیتی هستیم.

ترامپ فکر می کند ایران با داشتن شرایط دشوار نیاز به مذاکره دارد درحالی که اینگونه نیست

نماینده مردم تهران بیان داشت: آخرین موضع گیری که من از آقای ترامپ دیدم او بر این باور است که ایران با داشتن شرایط دشوار نیاز به مذاکره دارد درحالی که اینگونه نیست بر اساس اظهارات رییس جمهور آمریکا،ایران می‌بایستی به آنچه آنها می گویند تمکین کند و اطمینان دهد که ما به سمت تولید بمب هسته ای نمی رویم و اساسا غنی سازی را کنار خواهیم گذاشت و بازرسی‌های آژانس را خواهیم پذیرفت و برای بازدید از هر منطقه که آنها خواستند همکاری خواهیم کرد و از طریق این ایجاد اطمینان است که ایران می‌تواند مطمئن شود که آمریکا و اسرائیل اقدامی برای سرنگونی ایران انجام نمی دهند.

ظهره وندتصریح کرد: نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که طرف‌های اروپایی عنوان کردند و می‌کنند هر نوع توافق باید با حضور آمریکا باشد و نکته بعدی اینکه ما در چارچوب برجام جدید می خواهیم مذاکره کنیم و برجام قبلی را مبنا قرار نمی دهیم مفهومش این است که از جنبه تعهدات ایران، همان برجام جدید، برجام قدیم است، اما از جنبه تعهدات طرف مقابل باید بنشیند و تعهدات جدید را بنویسند و ایران نمی تواند درخواست مطالبات قبلی خود را داشته باشد.

نماینده تهران:با پشتوانه قدرت ملی و در چارچوب بازدارندگی مذاکره کنیم

اروپایی ها تلاش می کنند با آوردن آمریکا به برجام، به مکانیسم ماشه دسترسی پیدا کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اروپایی ها تلاش می کنند تا با آوردن آمریکا به برجام، به مکانیسم ماشه دسترسی پیدا کنند، چون بدون حضور آمریکا، مکانیسم ماشه قابلیت اجرا نداردطبق آنچه در چارچوب خود برجام تصریح شده که اگر پرونده ایران بر اثر شکایت هر یک از طرفین به شورای امنیت ارجاع شود در آنجا بین کشورهای ۵+۱ و ایران رای گیری می کنند یعنی الان که به جای هفت کشور، شش کشور وجود دارد در موضوع ایران باید رای گیری شود، ایران ، روسیه و چین سه رای می شوند و اروپا یعنی کشورهای انگلیس و آلمان و فرانسه هم سه رای می شوند و این مکانیزم ماشه نمی تواند اجرایی شود.

وی افزو: اگر آمریکا به برجام بپیوندد آنها صاحب چهار رای می شوند و ایران و روسیه و چین سه رای می شوند بنابراین حق وتو هم وجود ندارد و مکانیسم ماشه هم فعال می شود لذا آنها ترفند پیچیده‌ای را درست کرده اند و حالا هم دنبال ترفند و دسیسه جدید هستند تا ظرفیت‌های ما را بگیرند و با وعده اینکه قرار هست تحریم‌ها کاهش پیدا کند به دنبال تحقق اهداف خود هستند.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه در مذاکره با آمریکا شرایط بُرد-بُرد نداریم ،اظهار داشت: آمریکایی ها بر این باورند که ایران برای حفظ موجودیتش پای میز مذاکره حاضر می شود و به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی و فشارهایی که از بیرون به این کشور وارد می شود ناگزیر است که تسلیم شود و بنابراین از سر استیصال و نیاز مذاکره می کند پس اگر ما مذاکره کردیم، آورده ما برای ایران عدم حمله و عدم سرنگونی رژیم ایران است این کل ماجرای است که آنها دنبال می کنند.

ظهره وند تصریح کرد: ما باید بر اساس توجه به ظرفیت های خود و اتکا بر قدرت ملی خودمان را سامان بدهیم و اگر مذاکره می کنیم با پشتوانه قدرت و در چارچوب بازدارندگی حرکت کنیم و اگر از دشمن بخواهیم که تحریم ها را بردارد این کار را انجام نمی دهد چون تحریم را برای به زانو درآوردن ایران درست کرده است.

برای مقابله با تحریم ها به سمت حذف دلار از مبادلات تجاری برویم

این نماینده مجلس،افزود: در شرایط فعلی بهترین مسیر همکاری نزدیک و راهبردی با روسیه و چین است الان ترامپ اعلام کرده است که اگر بخواهند در بریکس دلار را از مبادلاتشان حذف کنند من تعرفه صد درصدی روی کالاهای این کشورها وضع می کنم. این نشان می دهد که ترامپ در این مساله نگرانی دارد ، بنابراین ما باید به سمت حذف دلار از مجموعه مبادلات خود برویم و گروه کشورهای عضو بریکس و شانگهای را تشویق کنیم که با پول های ملی مبادلاتشان را انجام دهند یعنی گروه تحریم ها را اینجا فعال کنیم نه اینکه دنبال لغو برویم لغو تحریم ها نشدنی است در مجموع می توانیم بگویم که در شرایط فعلی چشم انداز مثبتی برای مذاکره نمی بینم.

به گزارش شهرمردم، موضوع مذاکره با آمریکا چند هفته ای است که به محور اصلی مباحث تحلیلگران، سیاستمداران، احزاب و گروه های مختلف داخلی اعم از موافق و مخالف و نیز تحلیلگران درحوزه های منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است، ترامپ شب گذشته در یادداشتی با تکرار برخی ادعاهای خود علیه ایران از آمادگی برای مذاکره سخن گفت و تاکید کرد که حق داریم جلوی فروش نفت ایران را بگیریم و ایران نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد.

جمهوری اسلامی ایران در موضوع مذاکره با آمریکا همواره نشان داده که با نفس مذاکره به خودی خود مشکلی ندارد به نحوی که مسعود پزشکیان در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان بی سی» (NBC) گفت تهران آمادگی «اصولی» برای مذاکره با آمریکا دارد. پزشکیان افزود: «مشکلی که ما داریم در گفت‌وگو نیست. در تعهداتی است که از گفت‌وگو و مذاکره ناشی می‌شود که ما باید به آن متعهد شویم.»

در همین چارچوب عباس عراقچی وزیر خارجه نیز در گفتگوی تلویزیونی سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ در پاسخ به برخی نگرانی‌ها درباره احتمال مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد و بر اساس رویکردهای طرف مقابل سیاست خود را تنظیم می‌کنیم. همواره بر مذاکرات شرافتمندانه و عزتمندانه و بر اساس احترام متقابل تاکید کرده‌ایم، نه مذاکراتی که بر اساس زور و فشار باشد. به نظر ما فرمولی که در برجام وجود داشت یعنی «اعتمادسازی در برابر رفع تحریم‌ها» همچنان معتبر است.»

عباس عراقچی در این گفت و گوی خود به صراحت تاکید کرد: «به دوستانی که دغدغه دارند اطمینان می‌دهم که سیستم و روال تصمیم‌گیری در کشور شناخته شده است و این موضوع سازوکار خود را دارد. موضوعات مهمی چون مذاکرات هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و مصوبات شورا هم مشخص است که چه مسیری را طی می کند تا اجرایی شود.»

گزاره‌هایی مانند «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد»، «روال تصمیم‌گیری در کشور شناخته شده است» و «موضوعات مهم در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود» حاکی از اشاره صریح وزیر امور خارجه به سیستم «تصمیم‌سازی کلان» در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی است که تایید «رهبرانقلاب» به عنوان «عالی‌ترین مرجع تصمیم‌سازی» در کشور نقش اساسی در آن ایفا می‌کند. بنابراین با در نظر گرفتن چنین ساز و کاری جای نگرانی درباره عدول از ارزش‌های حاکمیت وجود ندارد.این نگاه مثبت و پیشرو جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات همواره در سال های گذشته نیز وجود داشته و نشان از مواضع سازنده در موضوع مذاکرات هسته ای دارد.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید دارد که موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص گفت‌ وگو و مذاکره ثابت است. وی با بیان اینکه مذاکره یک جاده دوطرفه است تصریح کرد: ایران هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده، اما برای مذاکره نیز التماس نخواهد کرد.اکنون به نظر می رسد که نقطه محوری، نحوه آغاز مذاکرات و نوشتار چارچوبی برای روند و فرایند مذاکراتی برای دوری از شرایط تقابلی باشد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true