×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۸ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
نماینده صلیب‌سرخ در تهران: ایرانیان علاقه‌مند به فعالیت‌ بشردوستانه هستند

به گزارش فارس آگاه ، «وسان کاسارد» در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه جامعه ایرنا، ایران را کنشگر مهم منطقه خاورمیانه دانست و افزود: حضورم در ایران دو جنبه دارد؛ یکی جنبه اقداماتی که مربوط به فعالیت‌های بشردوستانه ایران در خاورمیانه است؛ منطقه‌ای که درگیر مخاصمات بسیاری است و ایران به‌عنوان یک کنشگر مهم در منطقه، نقش پررنگی دارد و این موضوع از بعد ژئوپولیتیکی بسیار قابل توجه است. از سوی دیگر، جنبه فرهنگی ایران نیز جذابیت دارد زیرا ایران کشوری بزرگ، باستانی و دارای تاریخی کهن است. فرهنگ، زبان و تمدن این کشور بسیار غنی است و در کنار آن، تنوع فرهنگی گسترده‌ای نیز در ایران مشاهده می‌شود.

جامعه‌ ایرانی بسیار قوی و مستحکم است

وی افزود: علاوه بر این، با توجه به سطح بالای مخاصمات در کشورهای همسایه ایران همچنین تأثیرات جنگ ایران و عراق بر جامعه ایرانی از جمله خانواده‌هایی که عزیزان خود را در این جنگ از دست داده‌اند، ایران شرایط خاصی دارد. با این‌حال، جامعه‌ای بسیار قوی و مستحکم را در اینجا می‌بینم.

کاسارد با اشاره به همکاری با جمعیت هلال‌احمر ایران، افزود: این سازمان، یکی از نهادهای بسیار قوی و متعهد در کمک‌رسانی به مردم ایران است. نه‌تنها در فعالیت‌های امداد و نجات بلکه در شرایط بحرانی مانند زلزله نیز عملکرد بسیار موفقی دارد. این سازمان از داوطلبانی متعهد برخوردار است که خود را وقف کمک به دیگران کرده‌اند. تمام این تجربیات نشان می‌دهد که مردم ایران علاقه‌مند به حمایت از یکدیگر هستند. نمونه بارز آن را می‌توان در برنامه‌های بشردوستانه و بهداشتی که به‌ویژه در ایام نوروز برگزار می‌شود، مشاهده کرد.

وظیفه کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران چیست؟

کاسارد با اشاره به حضور کمیته بین المللی صلیب سرخ از سال‌های پایانی جنگ ایران و عراق در ایران، گفت: بازدید از اسرای جنگ دو کشور از جمله برنامه‌های این کمیته بود. کمیته بین المللی صلیب سرخ، ریاست سه جانبه بین جمهوری اسلامی ایران و عراق را برای تبادل اسرا به عهده گرفت که هنوز جستجو بقایای انسانی بین دو کشور شرایط سختی دارد و همچنان در زمینه روند جستجو و تفحص، جلسات فنی و متعددی در عراق و ایران برپا می‌شود که خانواده‌هایی که سال‌ها منتظر رسیدن خبری از فرزندانشان بوده‌اند از سرنوشت عزیزانشان مطلع می‌شوند.

رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران گفت: هدف دیگر تعامل با مقامات جمهوری اسلامی ایران در مورد مسائل بشر دوستانه و توسعه قانون مخاصمات مسلحانه است زیرا امروز شاهد نقض قوانین حقوق بشردوستانه هستیم و قوانین جنگ رعایت نمی شود و از اینرو لزوم حمایت دولت‌ها وجود دارد؛ در عین حال ایران همواره از قوانین بشردوستانه حمایت می‌کند و نیازمند حمایت بیشتر ایران هستیم.

 

نماینده صلیب‌سرخ در تهران: ایرانیان علاقه‌مند به فعالیت‌ بشردوستانه هستند

 

وی با اشاره به هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب کنوانسیون ژنو در ایران که با حضور مقاماتی از وزارت خارجه ایران و قوه قضاییه و نیروهای مسلح برگزار شد،گفت: حضور مقامات ایرانی در این مراسم و تایید این افراد بر تصویب کنوانسیون، تاییدی دیگر بر فعالیت‌های کمیته بین المللی صلیب سرخ بود؛ این اتفاق اقدامی نمادین در حمایت و پشتیبانی از فعالیت‌های بشردوستانه محسوب می‌شود.

کاسارد با اشاره فعالیت‌های مشترک با جمعیت هلال احمر ایران گفت: چند فعالیت مشترک با جمعیت هلال احمر ایران که جمعیتی قوی و توانمند محسوب می‌شود؛ در حال انجام است که یکی از آنها ترویج حقوق ملی بشردوستانه در ایران است؛ همچنین فعالیت دیگر در حوزه عملیاتی، برنامه‌های مشترک حمایت از مهاجران آسیب‌پذیر و جمعیت میزبان آنها است زیرا ایران جمعیت گسترده‌ای از مهاجران افغان را پذیرفته است که آنها نیازمند خدمات گسترده‌ همچون آموزش و بهداشت هستند؛ در این خصوص بیشتر از این فرایند حمایت کنیم؛ خدمات بهداشت اولیه در مشهد برنامه توانبخشی جسمی مانند ارتوپدی به آنها با توجه به ظرفیت گسترده‌ای که دارد از جمله این خدمات حمایتی است؛ این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تلاش می‌کند تا در این زمینه خدمات مناسبی ارائه دهد.

 

یکی دیگر از فعالیت‌های کلیدی، بازپیوند خانوادگی است. این فعالیت در راستای برقراری تماس میان افرادی است که به دلایل مختلف، از جمله مهاجرت یا وقوع بحران‌ها، از خانواده‌های خود جدا شده‌اند. این افراد نیاز دارند که از طریق شبکه گسترده کمیته بین المللی صلیب سرخ بتوانند بار دیگر با اعضای خانواده خود ارتباط برقرار کنند. این فعالیت را در همکاری با جمعیت هلال‌احمر ایران انجام می‌دهیم.

 

کاسارد افزود: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که در سال ۱۴۰۳ انجام شد، همکاری و میزبانی مشترک با جمعیت هلال‌احمر ایران برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی معلولیت و توانبخشی جسمی بود. این کنفرانس در ماه فوریه با حضور نمایندگانی از ۱۸ کشور جهان برگزار شد. در مورد آینده، اهداف فعالیت‌های مشترک کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با جمعیت هلال احمر ایران بر تقویت و تحکیم تمامی این فعالیت‌ها متمرکز خواهد بود.

تداوم همکاری‌های کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با ایران

این مقام کمیته بین المللی صلیب سرخ اضافه کرد: تلاش خواهیم کرد تا گفت‌وگوهای خود را با مقامات جمهوری اسلامی ایران برای حمایت هرچه بیشتر از احترام به حقوق بین‌المللی بشردوستانه ادامه دهیم. همچنین، حمایت خود را از کمیته سه‌جانبه برای رسیدگی و حل‌وفصل پرونده‌های باقی‌مانده از جنگ ایران و عراق حفظ خواهیم کرد. این روند طولانی است و همچنان در آن مشارکت داریم. در ادامه، قصد داریم با همکاری جمعیت هلال‌احمر ایران، حمایت بیشتری از مهاجران آسیب‌پذیر در ایران داشته باشیم و خدمات خود را در این زمینه توسعه دهیم.

ونسان کاسارد با بیان اینکه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با شرایطی بسیار چالش‌برانگیز روبه‌رو است، افزود: البته این شرایط بیشترین تأثیر خود را بر افرادی که از مخاصمات متأثر هستند نشان خواهد داد. در شرایط حاضر دو روند بسیار سخت را مشاهده می‌کنیم. یکی از آن‌ها افزایش درگیری‌ها در سطح جهان است؛ تقریباً در هر قاره‌ای یک مخاصمه در جریان است. این مخاصمات باعث ایجاد آسیب‌های گسترده می‌شوند، از زخمی شدن افراد گرفته تا آوارگی و درد و رنج بشری. واقعیت این است که تحلیل‌های کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و سایر نهادهای بشردوستانه نشان‌دهنده روند صعودی مخاصمات است.

وی افزود: روند دوم که هم‌زمان با این موضوع در حال وقوع است، کاهش احترام به حقوق بین‌المللی بشردوستانه است. در حالی که خشونت‌ها افزایش پیدا می‌کنند، شاهد کاهش رعایت قوانین و اصولی هستیم که برای حمایت از غیرنظامیان تدوین شده‌اند. در حقیقت، این روند نه‌تنها از منظر حقوقی بلکه از نظر انسانی نیز بسیار نگران‌کننده است.

چالش بزرگ افزایش خشونت‌ها و کاهش احترام به حقوق بین‌المللی بشردوستانه

کاسارد اضافه کرد: به عنوان مثال بیش از یک سال است که در غزه شاهد خشونت‌های بی‌سابقه‌ای هستیم. در سودان نیز درگیری‌ها همچنان ادامه دارد همچنین اخیراً در جمهوری دموکراتیک کنگو مخاصمات جدیدی شکل گرفته‌ است. چالش بزرگ این است که با افزایش خشونت‌ها و کاهش احترام به حقوق بین‌المللی بشردوستانه مواجه هستیم. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به عنوان سازمانی که در بطن این شرایط قرار دارد، باید راهی بیابد که از قوانین جنگ حمایت کند.

وی تصریح کرد: باید برای مجاب‌سازی نیروهای مسلح تلاش کنیم تا به اصول بشردوستانه احترام بگذارند. این کار در شرایطی که محیط‌های جنگی به شدت سیاسی شده‌اند، بسیار دشوار است. وضعیت سیاسی جهان نیز بر احترام به حقوق بین‌المللی بشردوستانه تأثیر منفی گذاشته و برخی از حمایت‌های انسانی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

 

باید ارزش‌های اصلی حقوق بشردوستانه را ترویج دهیم تا در شرایط جنگی از غیرنظامیان محافظت شود. این موضوع یک چالش بسیار بزرگ است. سال ۱۴۰۲، هفتاد و پنجمین سالگرد امضای کنوانسیون‌های ژنو را گرامی داشتیم. این رویداد به معنای جشن نبود، بلکه یادآوری اصولی بود که تقریباً تمامی کشورها آنها را پذیرفته‌اند اما با وجود پذیرش این اصول، اجرای آنها دشوار شده است. این کنوانسیون‌ها پایه محکمی فراهم می‌کنند تا بتوانیم احترام بیشتری به حقوق بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کنیم.

شاهد وخامت اصول بشردوستانه هستیم

ونسان ادامه داد: باید تمام تلاش خود را بکار گیریم و انسانیت را در مرکز فعالیت‌های خود قرار دهیم. متأسفانه، شرایط به گونه‌ای است که شاهد وخامت اوضاع هستیم؛‌ بنابراین باید راهی برای همراهی با اصول بشردوستانه پیدا کنیم و به رعایت کرامت انسانی بازگردانیم. برای این کار، باید با متحدان خود همکاری و روش‌های کاری خود را بازبینی کنیم و در صورت نیاز، راهکارهای جدیدی ارائه دهیم همچنین، دستیابی به توافق‌های سیاسی برای بهبود شرایط انسانی بسیار حیاتی است. باید دسترسی بیشتری به مناطق درگیر جنگ داشته باشیم تا بتوانیم غذا، کمک‌های بشردوستانه و دیگر نیازهای اساسی را به افراد برسانیم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، در غزه،‌سودان و سایر مناطق درگیر مخاصمات، حضور کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد. با این حال، باید تأکید کنم که در مقایسه با نیازهای بزرگی که در این مناطق وجود دارد، کمک‌های کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همچنان محدود است. در نهایت، هدف این است که انسانیت را در مرکز فعالیت‌ها قرار دهیم و تلاش کنیم تا افراد بیشتری را به رعایت حقوق بشردوستانه ترغیب کنیم.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true