×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  سه شنبه - ۵ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
هشدار برای بو کردن غذاهای کپک‌زده/ تخمین وجود بیش از ۳۰۰ هزار گونه کپک

هشدار برای بو کردن غذاهای کپک‌زده/ تخمین وجود بیش از ۳۰۰ هزار گونه کپک، متخصص تغذیه گفت: برخی بیماران در برابر عفونت‌ها آسیب‌پذیرترند، بنابراین نباید هیچ وقت غذای کپک زده را بو کنند.

 

به گزارش فارس آگاه، غزاله اسلامیان، درباره کپک روی نان و یا سایر مواد غذایی، افزود: کپک‌ها قارچ‌های میکروسکوپی هستند که بعد از تشکیل کلونی روی مواد غذایی و تولید اسپورهای رنگی قابل دیدن می‌شوند، هیچ پژوهشی تا به امروز دقیقاً مشخص نکرده که چند گونه کپک وجود دارد ولی تعداد آنها بیش از ۳۰۰ هزار گونه تخمین زده می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه برخی از کپک‌ها ممکن است سمی تولید کنند که به آن مایکوتوکسین گفته می‌شود، ادامه داد: معروف ترین مایکوتوکسین‌ها آفلاتوکسین‌ها هستند که عمدتاً توسط aspergillus flavus تولید می‌شوند و البته سرطانزا هم هستند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تخمین زده که یک چهارم کل محصولات کشاورزی در دنیا آلوده به مایکوتوکسین‌ها هستند.

وی با اشاره به اینکه اسپور کپک‌ها مثل قاصدک در هوا شناورند و منتقل می‌شوند، توضیح داد: اگر غذای کپک زده را بو کنید در خوشبینانه‌ترین حالت دچار واکنش آلرژیک خواهید شد ولی در برخی موارد ممکن است اسپورها یا قارچ سیاه وارد بدنمان شود که منجر به عفونت نادری به نام mucormycete ها شود که اسپورها وارد سوراخ‌های بینی، سینوس‌ها، چشم و حتی مغز می‌شود.

اسلامیان افزود: مبتلایان به دیابت، بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی و بیماران دریافت کننده کورتون در برابر این عفونت آسیب‌پذیرترند بنابراین هیچ وقت نباید غذای کپک زده را بو کنند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true