×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۳ دی - ۱۴۰۳  
true
true
همت برای حل مشکلات، به جای نقد بی‌محابای گذشته

همت برای حل مشکلات، به جای نقد بی‌محابای گذشته ، جهت‌گیری دولت چهاردهم نه فرار از مشکلات و انداختن تقصیر به گردن دولت‌های گذشته بلکه تلاش برای حل این مشکلات با رویکرد وفاق ملی است.

به گزارش فارس آگاه ، در روز ۱۸ تیر که انتخابات ریاست‌جمهوری تازه به پایان رسیده بود، یک روزنامه در گزارشی با عنوان«اسب زین‌شده زیر پای دولت چهاردهم» نوشت که «دولت چهاردهم در حالی سکان اداره کشور را به دست می‌گیرد که وضعیت کشور در مقایسه با شرایط اسفناکی که در مرداد ۱۴۰۰ به دولت سیزدهم تحویل داده شد تغییرات مثبت بسیار زیادی داشته است.»البته این گزارش همان زمان با نقد شدید موافقان دولت جدید همراه شد و آنها شرایط کشور را آنگونه که کیهان ترسیم کرد، ندانسته و اعلام کردند که کشور درگیر مشکلات زیادی است.

با روی کار آمدن دولت چهاردهم هم مشخص شد که این روزنامه نگاه بسیار خوشبینانه‌ای به وضعیت کشور داشته و شاید نتوانسته است اندازه واقعی مشکلات کشور را به درستی بسنجد. دولت پزشکیان از همان ابتدا با مشکلات داخلی از جمله مطالبات گندمکاران، پرستاران و کادر درمان، فرهنگیان و بازنشستگان و نبود منابع کافی مواجه شد. گندمکاران بیشتر از سقف بودجه‌ای که تصویب شده بود، به دولت گندم فروخته بودند و دولت باید مطالبات آنها را پرداخت می‌کرد. اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و افزایش حقوق پرستاران هم به منابع مالی نیاز داشت. در ادامه هم مشکل ناترازی‌ها خود را نشان داد.

مسعود پزشکیان در روز ۱۰ شهریور در اولین گفت وگوی تلویزیونی خود درباره شرایط کشور اظهار کرد:« گندمکاران، پرستاران، بازنشستگان و فرهنگیان مشکل دارند. ناترازی در برق داریم. پولی که برای گندمکاران در قانون پیش بینی شده بود، ۱۲۰ همت بود که در صندوق هم این مبلغ وجود نداشت. گندم کشت شده بالای این مبلغ بود ولی تمهیداتی دیده شد تا مشکلات را حل کنیم و ان شاءالله حل خواهیم کرد.» وی همچنین بیان کرد:«گفتند وارث چیزی خوبی شدیم ولی پول به اندازه کافی نیست. نمی‌خواهم گلایه کنیم ولی از رهبری اجازه گرفتیم که یک مقدار از صندوق برداریم و یک مقدار از بدهی ها را تسویه کنیم. قدردان رهبری هستم.»

بنابراین مشخص شد که شرایط کشور چندان مساعد نیست و مشکلات انباشته شده‌ای به دولت چهاردهم رسیده است با این حال رویکرد دولت نه فرار از مشکلات و انداختن تقصیر به گردن دولت‌های گذشته بلکه تلاش برای حل این مشکلات بود و دولت توانست مطالبات گندمگاران و سایر اقشار را به تدریج پرداخت کند. پزشکیان در همان گفت وگوی تلویزیونی درباره مشکلات به ارث رسیده به دولتش گفت:«نمی‌خواهم گذشته را نقد کنم؛ الان باید دست به دست دهیم و با وفاق و نگاه به سند چشم انداز حرکت کنیم.»

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور هم چندی بعد خبر داد که در دولت نقد شخصی گذشته ممنوع شده است. او در روز ۱۹ شهریور در در مراسم معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد:«در دولت ممنوع کرده‌ایم که کوچکترین حرف علیه دولت‌ها و وزرای گذشته زده شود. ما نقد عملکرد می‌کنیم ولی نقد شخص نمی‌کنیم.» عارف همچنین در پنجم آذر در هشتمین جلسه شورای اقتصاد، خاطرنشان کرد:« در این مدت، بخشی از آنچه اجرا شد، مصوبات دولت‌های گذشته بود چرا که راهبرد دولت وفاق ملی، احترام به تصمیمات گذشته بود و ما در این مدت به دقت مراقبت کردیم تا هیچگونه نقد غیرمنصفانه‌ای خصوصا هنگامی که مسئله افراد و شخصیت افراد مطرح بود، صورت نگیرد، چرا که براین اعتقادیم که در غیاب افرادی که حضور ندارند ، نباید آنها را نقد کرد.»

وی در ادامه در واکنش به نقدهایی که به عملکرد سه ماهه دولت چهاردهم شد، پاسخ داد: «در این چند ماه که از آغاز دولت می‌گذرد، حتی اگر حمله غیرمنصفانه‌ای هم به دولت صورت گرفت، پاسخ ندادیم. قصد ما این است که این مسیر را همچنان دنبال کنیم و این سکوت آگاهانه دولت و وزرای عزیز، بسیار پسندیده است اما اگر این بی‌انصافی‌ها ادامه پیدا کند، در گام اول تذکر می‌دهیم اما اگر باز هم ادامه یافت، آنوقت مجبور می‌شویم که برای مردم بازگو کنیم که شرایط‌ وزارتخانه‌هایی که تحویل گرفتیم چگونه بوده است. ما نمی‌خواهیم کاری کنیم که مردم نگران شوند. در حالی که مسئولان و وزرای این دولت، گاهی بیشتر از ۲۰ ساعت در روز تلاش می کنند اما متاسفانه بعضی از عزیزانی که تریبون‌های عمومی در اختیارشان است و توقع می‌رود به مردم دلگرمی بدهند، بی انصافی می کنند، از آنها باید پرسید تا سه ماه قبل کجا بودید؟ حداقل انصاف داشته باشید.»

با آغاز سرما و افزایش مصرف گاز خانگی و ایجاد مشکل برای تامین گاز نیروگاه‌ها، مشکل ناترازی‌ها در برق و گاز خود را نشان داد و دولت مجبور شد ساعاتی در روز برق منازل را قطع کند. رئیس‌جمهور از مردم خواست تا در مصرف گاز و برق صرفه‌جویی کنند. خود او هم مصرف انرژی در نهاد ریاست‌جمهوری را کاهش داد و این گونه نشان داد که اهل توصیه‌کردن به مردم نیست و خودش هم در کنار مردم قرار می‌گیرد و تفاوت یا فاصله‌ای بین او و مردم وجود ندارد. هرچند پزشکیان و دولتش در ایجاد این ناترازی‌ها مقصر نبودند و این مشکل بابت عملکردهای گذشته ایجاد شده بود اما او از مردم بابت مشکلی که برای آنها پیش آمده بود، عذرخواهی کرد.

محسن پاک نژاد وزیر نفت هم از مردم بابت کمبود گاز و قطعی برق عذرخواهی کرده و دنبال تکرار نشدن این مشکلات برای سال آینده است. او در روز ۲۸ آذر به خبرنگاران گفت:«برای سال آینده تدابیری اتخاذ خواهد شد که این تدابیر به ما کمک می‌کند تا زمستان را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم. در سال جاری بنا به دلایلی برخی از تدابیر به تاخیر افتاده بود، ان شاءالله سال آینده اگر عمری باشد و بنده در خدمت شما باشم مطمئن باشید که همکاران شما در صنعت نفت کاری خواهند کرد تا بیش از این شرمنده مردم نشویم. من این کار ارزشمند رئیس‌جمهور را که کمتر در مسئولان می‌بینیم که از مردم عذرخواهی کنند، می‌ستایم. من هم به عنوان وزیر نفت از مردم عزیز بابت هر کوتاهی که شده است از سمت هر کسی بوده، عذرخواهی می کنم.»

رویکرد دولت چهاردهم دستیابی به وفاق ملی و پرهیز از ایجاد تنش داخلی برای حل مشکلات است. دولت به درستی متوجه شد که نقد بی محابای گذشته باری از دوش مردم برنمی‌دارد بلکه موجب بروز اختلافات داخلی شده و چه بسا بر مشکلات بیفزاید. دولت به جای نقد گذشته در منظر عام و انداختن مشکلات به گردن مسئولان گذشته، همت خود را برای حل این مشکلات به کار برده است.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true