
هیچ نقطهای از شیراز در تابستان امسال با قطع آب مواجه نخواهد شد، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس آگاه ، در سالهای اخیر، سوءمدیریت منابع آب، برداشت بیرویه از سفرههای زیرزمینی و تغییرات اقلیمی کمسابقه، بالاخره کشور را در همان بحرانی انداخت که بارها و بارها هشدار ان توسط کارشناسان داده شده بود. اکنون، پس از پنج سال پیاپی کمبارشی و کاهش چشمگیر ذخایر سدها بهویژه سدهای مهم تهران، دیگر کار از تعطیلی های مقطعی ادارات فراتر رفته و به جیره بندی آب در برخی از نقاط کشور از جمله شهر تهران رسیده است. به گفته رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس در ماههای آینده شاهد جیرهبندی آب در بیشتر نقاط کشور خواهیم بود و جیرهبندی نیز با قطع برنامهریزیشده آب اعمال میشود واین جیره بندی در برخی شهرها شروع هم شده است. استان فارس نیز امسال به عنوان یکی از پرمصرفترین استان های کشور درزمینه آب شناخته شده با توجه به کاهش بیش از ۴۰ درصدی بارش ها در سال آبی جاری استان با تنش آبی مواجه است حال با توجه به وضعیت فعلی و آغاز روند جیرهبندی برخی شهر ها از جمله تهران، این سوال مطرح میشود: آیا قطع برنامهریزیشده آب در شیراز نیز در دستور کار است؟
مدیرعامل شرکت آبفای شیراز در گفتوگو با «فارس آگاه » بر تداوم پایداری شبکه آبرسانی در شیراز تاکید کرد.
بهمن بهروزی با بیان اینکه هیچگونه قطع برنامهریزیشده آب یا جیرهبندی در دستور کار نیست، اظهار داشت: در تابستان امسال، هیچ نقطهای از شهر شیراز با قطعی برنامهریزیشده آب مواجه نخواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر شبکه آبرسانی شیراز پایدار است و مشکلی در تأمین آب مشترکان وجود ندارد، هرچند تنش آبی در سطح استان فارس و بهتبع آن در شیراز محسوس است. این وضعیت با تدابیر مدیرعامل آبفای فارس در حال مدیریت است و امیدواریم با همکاری مردم در مدیریت مصرف، تابستان را بدون قطع آب و بدون زحمت برای شهروندان پشت سر بگذاریم.
بهروزی با تاکید بر لزوم صرفهجویی، گفت: اگر هر مشترک بتواند تنها ۷ تا ۱۰ درصد در مصرف روزانه خود صرفهجویی کند، عبور از تابستان بهراحتی و بدون مشکل ممکن خواهد بود. وی از شهروندان خواست راهکارهای ساده و مؤثر مانند کاهش زمان استحمام بهمدت ۵ تا ۷ دقیقه، تعویض پوشال کولرهای آبی، نصب سایبان برای کاهش مصرف آب در این دستگاهها، یافتن نشتی احتمالی در ساختمان (که معمولاً در قبض آب مشهود است) و بهینهسازی مصرف آب در سیفون توالتها را جدی بگیرند. به گفته وی، همین تغییرات کوچک میتوانند تفاوتهای بزرگی در مصرف آب ایجاد کنند.
مدیرعامل شرکت آبفای شیراز درباره هدررفت آب ناشی از انشعابات غیرمجاز در حاشیه شهر اظهار داشت: این انشعابات حدود ۴ درصد از کل انشعابات آب در شهر شیراز را شامل میشوند. وی خواستار آن شد که مسئولان سیاسی استان بهصورت جدی و برای همیشه، وضعیت مناطق حاشیهای تازهالحاقشده به شهر شیراز را بررسی و تعیین تکلیف کنند.
به گفته بهروزی، برخی افراد در خارج از حریم روستا و خارج از طرح هادی روستایی اقدام به ساختوساز کرده و از انشعابات غیرمجاز آب استفاده میکنند، که نه تنها کنترل مصرف را دشوار کرده بلکه منجر به تلفات بالای آب میشود. وی افزود: برای ساماندهی این وضعیت، یا باید محدوده طرح هادی مشخص شود، یا مجوز قانونی به شرکت آبفا داده شود تا به این افراد انشعابات مجاز ارائه کند. زیرا در فصل تابستان، قطع آب این مناطق بهدلیل تبعات اجتماعی امکانپذیر نیست.
بهروزی در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مصرف آب در شیراز گفت: الگوی جدید مصرف آب برای هر نفر در کشور در سال ۱۴۰۴، روزانه ۱۳۰ لیتر تعیین شده، در حالی که میانگین مصرف در شیراز بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ لیتر در روز است. با این حال، حدود ۶۰ درصد از مشترکان زیر الگوی مصرف قرار دارند و همین همراهی مردم در مصرف بهینه، باعث شده که تاکنون نیازی به جیرهبندی آب در شیراز نباشد و امید داریم تابستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.