×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
واگذاری اختیار ۵ درصد بودجه عمرانی به استان‌ها

واگذاری اختیار ۵ درصد بودجه عمرانی به استان‌ها، فارس آگاه به نقل از ایسنا/فارس عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به تصویب بودجه‌های فرهنگی در مجلس، گفت: ۵ درصد بودجه عمرانی استان‌ها را جدا کردیم و در اختیار شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قرار داده‌ایم که این رقم در سال‌های آینده افزایش خواهد یافت.
سید علی یزدی‌خواه پنج‌شنبه ۱۴ اردیبهشت در شورای فرهنگ عمومی فارس، اظهار کرد: فرصت برگزاری جلسات مربوط به شورای فرهنگی عمومی فرصت بی‌بدیلی است اما این جلسات حداقل خروجی‌های را دارد. مصوبات این جلسات ضمانت اجرا ندارند و بودجه‌ای هم برای برنامه‌های مصوب شده در این جلسات در نظر گرفته نشده است.
او ادامه داد: در مجلس چند کار خوب در بحث بودجه‌ها انجام شده که می‌تواند به پیشبرد اقدامات فرهنگی کمک کند. پنج درصد بودجه عمرانی استان‌ها را جدا کردیم و در اختیار شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قرار داده‌ایم که این رقم در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: همچنین در مجلس مصوب شده که شرکت‌ها، بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی موظف هستند یک درصد بودجه خود را بابت کارهای فرهنگی هزینه کنند. این یک درصد رقمی در حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که فرصتی بی‌بدبل است. مسئولان استان می‌توانند سهم فارس را از وزارتخانه‌ها مطالبه کنند. 
یزدی‌خواه با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی مکلف شده‌اند یک درصد بودجه خود را صرف ترویج ایثار و شهادت کنند، گفت: جلسات شورای فرهنگ عمومی در کشور، استان، شهرستان‌ها و بخش از یک اشکال ساختاری عمیق رنج می‌برد که باید این اشکال ساختاری برطرف شود. می‌توان گفت نیاز به راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی در کشور داریم تا بتوانیم مشکلات را با برنامه‌ریزی منسجم‌تری حل کنیم.
در مباحث فرهنگی دچار فقدان الگو هستیم
حجت‌الاسلام حسین جلالی از دیگر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نیز اظهار کرد: باید این موضوع مورد توجه قرار بگیرد که بحث امر به معروف و نهی از منکر به عنوان فریضه الهی باید دستوری باشد یا با التماس و تمنا؟ آیا با التماس و خواهش می‌توانیم ثواب امر به معروف و نهی از منکر را ببریم؟ امر به معروف و نهی از منکر بحث مهمی است که حکم شرع است.
او با بیان اینکه در مباحث فرهنگی دچار فقدان الگو هستیم، ادامه داد: ما مدل و الگو برای پیشبرد امور و مباحث فرهنگی نداریم. این در حالیست که در حوزه‌های مختلف الگو داریم.
غلامرضا منتظری، نائب دوم کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با اعتقاد به اینکه غایت فرهنگ رشد و بالندگی است‌، گفت: در فرهنگ دو بخش داریم. در واقع از فرهنگ اختصاصی و فرهنگ عمومی بهره می‌بریم. فرهنگ اختصاصی مسئولیتش با آموزش عالی و آموزش و پرورش است و مقصد رشد و بالندگی را دنبال می‌کند.
او با بیان اینکه فرهنگ عمومی تقدم دارد و در تحولات جامعه نقش بی‌بدیلی را ایفا می‌کند، گفت: فرهنگ حوزه هویت انسان‌ها ست‌. اگر کسی را« بی‌فرهنگ» قلمداد کنیم آن فرد احساس می‌کنند که چیزی برای از دست دادن ندارد. اگر بر سر فرهنگ« با »بگذاریم و او را «با فرهنگ» قلمداد کنیم بال پرواز می‌گشاید.
منتظری ضمن تشکر از اهتمام اعضای شورای فرهنگ عمومی استان برای پیشبرد امور فرهنگی اظهار کرد: ارزیابی میزان تحقق مصوبات بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه اعضای این شورا قرار بگیرد.
او پیشنهاد داد: باید فرصتی فراهم شود تا شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌ها با هم تبادل تجربه کنند. برخی تجربه‌ها در کتاب‌ها نیست و میتوان آن را از طریق تجربیات دیگران کسب کرد.
منتظری با اعتقاد به اینکه تجربه راه میانبر است، گفت: جلسه شورای فرهنگ عمومی استان باید گردشی شود و این شورا در هر فصل در یک شهرستان برگزار شود؛ با این کار نه تنها برای حوزه فرهنگ ارزش قائل می‌شویم بلکه این اقدام بهترین راه برای ارزیابی مشکلات فرهنگی شهرستان‌ها و بهترین معیار ارزیابی میدانی از میزان موفقیت‌ها ست.
او اظهار کرد: باید شرایطی فراهم شود تا فصلی یک بار نشست و جلسه‌ای با اهالی ادب و فرهنگ و هنر استان نشستی برگزار شود. اول باید اعتماد را جلب کنیم و سپس در حوزه فرهنگ عمومی از ظرفیت این افراد بهره ببریم.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد