مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس،درگفت و گو با شهرمردم از برگزار نشدن چهاردهمین نمایشگاه گردشگری پارس و پانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در شیراز خبر داد.
به گزارش فارس آگاه به نقل از شهرمردم فاطمه مقدم| محمد ثابت اقلیدی، دلیل اصلی این تصمیم راعدم توافق با شرکت نمایشگاههای بینالمللی فارس بر سر زمان و فضای مورد نیاز برای برگزاری نمایشگاه خواند و افزود: فضایی که برای این دوره از نمایشگاه مطالبه داشتیم، قرار بود بزرگتر از سالهای گذشته باشد، اما زمان دراختیار گذاشتن این فضا با توجه به شرایط زمانی شرکت نمایشگاههای فارس با زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران همزمان میشد.
به همین دلیل، تصمیم گرفته شد که امسال نمایشگاه گردشگری پارس را برگزار نکنیم اما با قوت بیشتری در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران شرکت کنیم.
ثابت اقلیدی با اشاره به اینکه همزمانی زمانهای خالی شرکت نمایشگاههای بینالمللی فارس با نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، از نظر اقتصادی نیز برگزاری نمایشگاه در شیراز را غیرمقرونبهصرفه میکرد، اظهار داشت: صنوف و تشکلهای گردشگری مانند ایرلاینها، هتلها و آژانسهای گردشگری هم به دلیل هزینههای کلان غرفه، رفت و آمد و اقامت نیز توان حضور در دو نمایشگاه همزمان را ندارند.
از این رو به دلیل وسعت و اهمیت نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، ترجیح دادیم در آن رویداد بزرگتر با قوت و قدرت نمایش بیشتر شرکت کنیم و ظرفیت های گردشگری فارس را در نمایشگاهی با پوشش بیشتر معرفی نماییم .
نمایشگاه گردشگری پارس، فرصتی مغتنم که نباید از دست میرفت
نمایشگاه گردشگری فارس، دومین برند معتبر گردشگری کشور پس از تهران، محسوب میشود.
موقعیت استراتژیک فارس، نزدیکی آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، و تنوع بینظیر جاذبههای تاریخی و فرهنگی این استان، پتانسیل بالایی برای جذب گردشگران دارد که هیچگاه به خوبی معرفی نشده است.
برگزاری منظم نمایشگاه گردشگری پارس، فرصتی کلیدی برای تبلیغ استان و جذب گردشگران خارجی هدف از کشورهای همسایه است.
در حالی است که هدف اصلی برگزاری نمایشگاههای گردشگری، معرفی جاذبهها، امکانات و مقاصد جدید در «مبدأ» برگزاری است، برگزار نشدن گردشگری پارس و صنایع دستی شیراز در چهاردهمین دور، با توجیه همزمانی با نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، تنها فرصت سالانه برای معرفی داشتههای فارس به فعالان گردشگری سایر استانها را از میان برد.
حال آنکه نمایشگاه گردشگری پارس، فراتر از یک رویداد معمولی، فرصتی بینظیر برای معرفی ظرفیتهای منحصر به فرد گردشگری فارس محسوب میشود.
اگرچه بهرهبرداری از این فرصت در سالهای گذشته وابسته به کفایت و توان مدیریتی مدیر کل میراث وقت متفاوت بوده است، اما فعالان گردشگری امیدوار بودند که با انتخاب مدیری از بدنه وزارتخانه و مدیری که «برگزاری رویداد برای توسعه گردشگری» را شعار خود قرار داده بود، این نمایشگاه در بالاترین سطح خود برگزار شود و حتی ثابت اقلیدی با بهره گیری از روابط خوب خود در وزارتخانه بتواند به جلب نظر فعالان گردشگری خارجی پرداخته و شرکتکنندگانی از کشورهای همسایه را به این نمایشگاه سالانه جذب کند که متاسفانه، این انتظار برآورده نشد و این فرصت مهم از دست رفت.
از آذر تا دی، داستان یک تعویق و حذف نمایشگاه گردشگری پارس!
نکته قابل توجه دیگر این است که تا قبل از دوره دوازدهم، نمایشگاه گردشگری پارس در نیمه آذرماه برگزار میشد، که فاصله زمانی مناسب دو ماهه با نمایشگاه گردشگری تهران داشت.
اما پس از دوره دوازدهم، زمان برگزاری به ۲۰ دیماه تغییر یافت که این تغییر ناشی از تحولات در معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی فارس بود.
محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی فارس، با سوابق مدیریتی برجسته در حوزه گردشگری، از جمله مدیرکلی برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری کشور، قطعاً از توانایی برنامهریزی قابل توجهی برخوردار است.
به نظر میرسد او میتوانست با بازگرداندن زمان برگزاری نمایشگاه به آذرماه، نمایشگاه گردشگری پارس را با قدرت و شکوه بیشتری برگزار کند.
اگر از ابتدای سال، زمانی در آذرماه برای برگزاری نمایشگاهی در سطح و اندازه نمایشگاه گردشگری پارس رزرو میشد، به احتمال زیاد هیچ مانعی وجود نداشت.
هرچند که نمایشگاه بینالمللی گردشگری فارس نباید به هیچ وجه به شکلی ضعیف و کمرنگ برگزار شود، اما توقف کامل آن اشتباهی مضاعف است که حتی در دورههای مدیران ضعیفتر میراث نیز سابقه نداشته است.
شاید بتوان گفت که مدیرکل میراث فرهنگی فارس، ترجیح داده است تا با صرف نظر از برگزاری این نمایشگاه پرچالش، از بروز انتقادهای احتمالی بعدی جلوگیری کند.
به عبارتی، او عطای برگزاری نمایشگاه را به لقای چالشهای مدیریتی آن بخشیدهاست، تصمیمی که در نهایت، به ضرر صنعت گردشگری استان فارس تمام شده است.