
پاسخ ناظر شورا در منطقه۹ و معاون فرهنگی شهرداری شیراز به مشکلات مردم محله مهدی آباد ، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه ، در گزارش محله ای قبلی «فارس اگاه » به محله مهدی آباد(کتس بس) سر زدیم و از نزدیک با برخی مشکلات این محله آشنا شدیم و با برخی از اهالی به گفت وگو نشستیم. مشکلاتی از جمله حضور اتباع خارجی، خرابی آسفالت برخی کوچه ها، خاموشی برخی معابر، امنیت و فروشندگان مواد مخدر، خانه محله ای که سالهاست تعطیل است و برخی موارد دیگر. در این بین در این روزها منتظر بودیم برخی متولیان و مسئولین مربوط پاسخ مناسب در رابطه با مشکلات این محله که در حوزه آنها بود را برای ما ارسال کنند اما تنها رییس کمیته محرومیت زدایی و ناظر شورای شهر در منطقه۹شهرداری شیراز و معاونت فرهنگی واجتماعی شیراز به مشکلات مردم مهدیآباد پاسخ گفتند.
رییس کمیته محرومیت زدایی و ناظر شورای شهر شیراز در منطقه۹شهرداری شیراز در این رابطه به خبرنگار ما گفت: از میان ۴۰ محلهای که سال گذشته برای محرومیتزدایی انتخاب شد در هر منطقه چند محله انتخاب شد که یکی از این محلات مهدیآباد و حجتآباد بودند و یکی از مشکلات آنها بحث بوی تعفن و مشکلات بهداشتی کانال روباز فاضلاب بود که در اجرای پروژه های محرومیتزدایی تنها ۱۲تا ۱۸میلیارد تومان صرف سرپوشیده کردن کانال فاضلاب ابتدای این محلهها شد.
سیده مریم حسینی تصریح کرد: در خصوص بحث آبهای سطحی و آسفالت نیز که از دیگر مشکلات مردم این محله بوده در این مدت اقدامات خوبی توسط ،شهرداری انجام شده و یا در حال انجام است و کوچه زیادی آسفالت شد که همه اینها در قالب طرحهای محرومیتزدایی در حال اجراست.وی ادامه داد: در خصوص آسفالت؛ عمر آسفالت ۸سال است اما چون برخی کوچهها شبکه فاضلاب ندارند و آبهای مربوط، به شست وشو و موارد دیگر گاه بر روی آسفالت جاری میشود عمر آسفالت کاهش مییابد.
حسینی گفت: از سوی دیگر ما گاه کوچههایی را در این محله داشتیم که ۲۰سال بود آسفالت نشده و حتی کانونگذاری و جدولکشی نشده بودند، اما این روزها با اقدامات خوب شهرداری توقع مردم نیز بالا رفته و توقع دارند یک شبه مشکلات چند دهه حل و متوجه حقشان از شهر شده اند، اما محلات دیگری هم هستند که باید این منابع میان همه آنها تقسیم و مشکلاتشان برطرف شود. وی اضافه کرد: در خصوص اتباع خارجی نیز ما پیش از شروع سال سوم فعالیت شورای ششم با مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی گفت و گویی داشتیم و خواستیم این مشکلات را بررسی کند به ویژه در خصوص افاغنه، اما گزارشها نگران کننده بود و همین موجب حکم اخیر برای عدم زندگی آنها در اطراف حرم و ساماندهی آسیبهای اجتماعی اطراف حرم مطهر شد.
عضو شورای شهر شیراز گفت: در بازدیدی که از سنگ سیاه داشتیم ما شاهد بودیم در برخی منازل و در محیطی غیربهداشتی تعدادی از زنان در حال پاک کردن ماهی و میگو بودند و بوی تعفن همسایه ها و عابرین را آزار میداد.
وی افزود: در همین رابطه حتی به پیمانکار میدان میوه و ترهبار اعلام شده که مثلا به ازسا هر چند نفر کارگر ایرانی میتواند چه تعداد کارگر افغانستانی به کار گیرد. وی در خصوص کمبود فضاهای فرهنگی، پارک و تعطیلی خانه محله مهدیآباد هم تصریح کرد: در دوره قبلی مدیریت معاونت فرهنگی میگفتند وضعیت اینجا خوب است که در واقعیت نبود اما در خصوص خانه محله سعی داریم با کمک فنی و حرفهای و برگزاری کارگاههای آموزشی بتوانیم از این محل برای توانمندسازی و از بانوان استفاده کنیم، و در کنار آن به دنبال کاهش آسیبهای اجتماعی هستیم.
*هزینه ۶۰ میلیونی در مقابل درآمد ۲۰ میلیون تومانی
رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز نیز در پاسخ به گلایه برخی از جوانان مهدیآباد در خصوص اینکه چرا ورزشگاه شهرداری در این محله به صورت رایگان در اختیار آنها قرار نمیگیرد گفت: سالنهای ورزشی شهرداری اکثرا در مناطق محروم احداث گردیده که همین امر باعث افزایش سرانه ورزشی در این محلات و مناطق شده است.
چوبینی افزود: این در حالی است که هم اکنون هزینه استفاده از اماکن ورزشی شهرداری نصف قیمت مصوب اداره ورزش و جوانان است و طبق مصوبات شورا و دستورالعمل شهرداری به تیم های محله، مساجد و گروههای کم درآمد بین سی تا پنجاه درصد تخفیف اعمال میشود.
وی با اشاره به هزینه بالای تامین و نگهداری این امکانات گفت: در حال حاضر هزینه نگهداری هر کدام از اماکن ورزشی شهرداری شیراز ماهیانه حدود ۶۰ میلیون تومان است این در حالی است که درآمد آنها به کمتر از بیست میلیون تومان در ماه می رسد که خود گواه بر عدم نگاه درآمدی به اماکن است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در خصوص خاموش بودن سیستم گرمایش و سرمایش سالن ورزشی هم گفت: سیستم گرمایش و سرمایش سالن فعال است اما به علت مشکل در تامین آب سیستم مرکزی در بعضی ساعات خاموش میشود که این مشکل هم در حال برطرف شدن است.