true
پرطرفدارترین اسامی نوزادان در استان فارس اعلام شد، مدیر کل ثبت احوال استان فارس گفت: امیرعلی، آریا، آیهان، محمد، علی، آراد، امیرحسین، ماهان و کیان، بیشترین فراوانی نام نوزادان پسر و فاطمه، رستا، زهرا، دلوین، نیلا، آوا، آیلین، آوینا، سلین و هانا، بیشترین فراوانی نام نوزادان دختر است.
به گزارش فارس آگاه از شیراز سید عباس هاشمی بعدازظهر امروز در نشست خبری روز جمعیت، بحث جمعیت را جزء اساسیترین مباحث مدیریت در هر کشور و نظام برای برنامه ریزی قلمداد کرد و اظهار داشت: حفظ تعادل و پویایی ساختار جمعیت همواره مورد توجه حکومتها و دولتها در اعصار مختلف بوده و هست.
وی با بیان اینکه با توجه اهمیت مقوله جمعیت با توجه به لزوم پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور، اردیبهشت به عنوان روز ملی جمعیت نامگذاری شده است ادامه داد: در دهه ۱۴۰۰ شمسی، وطن عزیز ما بیش از هر زمانی در تاریخ معاصر خود نیازمند هم اندیشی و مساعی جمعی در موضوع جمعیت است.
مدیرکل ثبت احوال استان فارس، قرار گرفتن در پنجره جمعیتی و فرصت کوتاه و گذران آن، نزول رشد طبیعی جمعیت به ارقامی کمتر از یک درصد، کاهش میزان کلی باروری به کمتر از سطح جانشینی، و فاصله زیاد بین فرزندان مورد انتظار والدین را برخی از دلایل این هماندیشی دانست.
به گفته وی، کاهش مستمر نسبت جمعیت جوان و افزایش مدام نسبت جمعیت سالمند، افزایش میانگین سن ازدواج، افزایش نسبت جمعیت بدون همسر در اثر طلاق، ضرورت توجه به جمعیت و مسائل آن را آشکار میکند.
هاشمی تصریح کرد: در این مسیر اداره کل ثبت احوال استان فارس همواره با تولید و انتشار آمار جمعیتی و تبیین و رصد به وقایع حیاتی در اجرای سیاستهای جمعیتی گام برمیدارد و در سالهای گذشته، دبیر شورای راهبردی جمعیت استان را برعهده داشته است.
مدیر کل ثبت احوال استان فارس افزود: پس از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با اقداماتی، چون ارائه گزارشات تبیینی وقایع حیاتی، تولید و انتشار سالنامه آمارهای جمعیتی، ارسال نتایج پژوهشهای کاربردی، ارائه شاخصها و مولفههای جمعیتی مورد نیاز ستاد صیانت از خانواده و سایر دستگاههای متولی، اجرای قانون و حضور فعال در جلسات صیانت از خانواده و جوانی جمعیت نهایت همکاری را داشته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۷ هزار و ۵۱۸ رویداد ولادت در فارس ثبت شده که این تعداد شامل ۲۹ هزار و ۶۷۵ نوزاد پسر و ٢٧ هزار و ۸۴۳ مورد نوزاد دختر بوده که نسبت جنسی ثبت ولادت سال گذشته در فارس را ۱۰۶ به ۱۰۰ اعلام کرد و افزود: در سال ۱۴۰۰ هم ۵۸ هزار و ۹۱۹ مورد ولادت در استان ثبت شده بود که مقایسه آن با آمار ولادت سال گذشته نشان از روند کاهشی موالید فارس طی سال ۱۴۰۱ دارد.
مدیر کل ثبت احوال استان فارس با یادآوری اینکه اینکه نیمه اول دهه ۶۰ و به دنبال اجرای سیاست تشویق موالید، شاهد رشد بیسابقه آمارهای جمعیتی در کشور و فارس بودیم، گفت: از سال ۱۳۶۵ و با اجرای سیاست تنظیم موالید، آمارهای ولادت روند کاهشی به خود گرفت و تا سال ۱۳۸۳ ادامه داشت.
هاشمی با اشاره به اینکه میانگین سن پدران در زمان تولد اولین فرزند در استان فارس ۳۵ سال بوده است، ادامه داد: میانگین سنی مادران فارس در زمان تولد اولین فرزند در سال گذشته ۳۰٫۹ محاسبه شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته و از میانگین کشوری که ۲۹٫۶ بوده نیز بیشتر شده است.
به گفته وی، امیرعلی، آریا، آیهان، محمد، علی، آراد، امیرحسین، ماهان و کیان، بیشترین فراوانی نام نوزادان پسر در سال ۱۴۰۱ بود و فاطمه، رستا، زهرا، دلوین، نیلا، آوا، آیلین، آوینا، سلین و هانا، بیشترین فراوانی نام نوزادان دختر در این سال است.
مدیر کل ثبت احوال استان فارس ۲۵ هزار و ۱۵۷ آمار ثبت واقعه مرگ در فارس عنوان کرد و افزود: در فروردین امسال ۲۴۷۰ مورد فوت و ۴۶۶۱ مورد ولادت در استان فارس ثبت شده است. ۵ میلیون و ۸۴ هزار نفر ساکن استان فارس هستند که به گفته هاشمی، از این تعداد حدود ٢ میلیون نفر در کلانشهر شیراز زندگی میکنند، و نرخ رشد جمعیت فارس در سال گذشته را ۶ دهم درصد بود.
وی با اشاره به اینکه ۳۶۳ هزار کارت ملی در انتظار چاپ است، اضافه کرد: نخستین مرکز دادههای کشور مربوط به پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال است و در واقع تنها مرجع تولید و انتشار آمارهای انسانی محسوب میشود و در همین راستا برای به روز بودن این پایگاه، در سال گذشته ۹۹٫۷۳ درصد از وقایع ولادت، ثبت به هنگام داشتیم.
true
true
https://farsagah.ir/?p=14056
true
true