از کنار آمدن با دشواریها تا دوباره سازی امید، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، سومین سال از فعالیت ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز در حالی به پایان رسید که طی سه سال گذشته و به ویژه دو سال اخیر با حضور اسدی به عنوان شهردار شیراز به رغم برخی چالش ها، اقدامات خوبی هم انجام گرفته است. در این بین اعضا و روسای کمیسیونها به همراه شهردار شیراز روز گذشته با حضور در جمع خبرنگاران در جلسه ای که بیش از ۴ساعت به طول انجامید گزارشی در دفاع از عملکرد سه سال گذشته خود در حوزه مدیریت شهری ارائه کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه با اشاره به اینکه این گزارش تکمیلکننده اقدامات سه سال گذشته شورای شهر شیراز و بازتابدهنده تلاشهای ۱۳ عضو شورا و ۱۳ هزار نفر از مدیران و پرسنل شهرداری است، گفت: سالی که گذشت سالی سخت، پر از مسائل بزرگ، سالی با کسب موفقیتهای ویژه اما با حواشی عجیب، سالی در عمل موفق اما در ارائه نه چندان موفق، سال تلاشها و سکوتها و به جان خریدن طعنهها، سال ندیدن تلاشها و سالی برای افزایش آرامش درون شورا و شهرداری بود و تلاش مدیریت شهری و شورا بر آن بود تا امید در مردم شیراز بیشتر شود.
سید ابراهیم حسینی تصریح کرد: سال گذشته سالی سخت بود و اگر به توصیه برخی از اعضا شورا و مدیریت شهری نبود هرگز حاضر به پذیرفتن مسئولیت در سال چهارم شورا نمیشدم.
وی ادامه داد: در آغازین روزهای سال سوم شورا، شورای شهر شیراز با یک گزارش ۵۵ صفحهای از سوی سازمان بازرسی مواجه شد که به انواع و اقسام اقدامات شورا ایراد گرفته شده بود و چهار ماه انرژی ما مصروف این موضوع شد و امروز سازمان بازرسی نه تنها نگاه منفی به شورای شهر شیراز ندارد بلکه در جلسات مختلف از اعضای شورا از قانونمندی شورا قدردانی دارد و اعتماد مقابل ایجاد شده است.
حسینی گفت: این موضوع قابل درک نیست که چرا عدهای چشم دیدن خدمات ارزشمند را ندارند و با طرح مسائل جزئی مردم را مورد آزار و اذیت قرار میدهند و چرا میخواهند مردم را از آینده شهر شیراز ناامیدکنند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اظهار داشت: ما با نقد موافق هستیم و از آن استقبال میکنیم اما نقد با بزرگ کردن مسائل جزئی و ندیدن خدمات بزرگ متفاوت است.
وی اضافه کرد: بدیهی است کلان شهری همچون شیراز با بیش از هزار سال قدمت و وسعت ویژهای که دارد و با حواشی خاص، حریم و جمعیت دو میلیون نفری مشکلاتی داشته باشند. اما کوچک شمردن کارهای بزرگ کردن و بزرگ نمایی نواقص کوچک خارج از انصاف و گناهی بزرگ و نا بخشودنی است.
حسینی سخنان خود را با چند سوال ادامه داد وگفت: شورای شهری که در حوزه نظارت از مناطق یازدهگانه بازدیدهای ۴ ساعته داشته است و با تک تک پرسنل دیدار داشته است، شورایی که اکثریت اعضا در بازدیدهای شبانه هفتگی شهرداری حضور دارند و در جریان ریز مسائل قرار دارند، شورایی که در ۲ سال پنج تذکر رسمی و سایر تذکرها را به شکل مستقیم و نامستقیم داشته است آیا این شورا ناموفق است؟ شورایی که با کمک یاوران شورا هر هفته جلسه دارد و بیش از ۲ هزارمورد از مشکلات مردم را رفع کرده است آیا شورای ناموفقی است؟ و یا مجموعه شهرداری که بیش از ۹۲ درصد مصوبات را اجرایی کرده است و تنها ۴ درصد اجرا نشده است، آیا شورای ناموفق است؟
وی ادامه داد: شورای شهر شیراز تلاش کرد شورای شهر باشد نه شورای شهرداری! در این راستا سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) تدوین و به تصویب رسید و جلسات شورای راهبری به صورت ماهانه برگزار شد.
تخصیص ۳ درصد بودجه به موضوع محرومیت زدایی و ۳ درصد از بودجه به محله محوری، بازنویسی آئین نامه داخلی شورا، شفافیت در مرتبه عالی، فعالیت کمیته شفافیت و صیانت و گفتوگو بیواسطه اعضای شورا با شهروندان از طریق سامانه ۱۳۷ از دیگر فعالیت های شورای ششم بود که حسینی به آن اشاره کرد.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: امروز در شورای شیراز همدلی و همراهی وجود دارد و تصمیم گیری ها به صورت برادرانه و همدلانه است. امروز شورای شهر شیراز تنها شورایی است که اساس نامه مرکز پژوهشهای آن به شکل رسمی و قانونی است و شیراز تنها شهری است که این ساختار جدید را بنا به نیازی که شورا به شهرداری پیشنهاد میدهد، پیگیری میکند.
وی با اشاره به اینکه در سال اول شورا ۳۴ درصد بودجه هزینه جاری بود. اما امروز هزینههای جاری کمتر از ۲۰ درصد است گفت: امروز مفتخریم اجازه ندادهایم نیرو جز بر اساس قانون و از طریق شرکت در آزمون وارد مجموعه شهرداری بشود. از سوی دیگر بنا بر آنچه که در گذشته گفتهایم؛ تمام شیراز باید حرم باشد امروز سند سومین حرم آماده است و در هفته جاری قرار داد برنامه عملیاتی به زودی نهایی خواهد شد.
حسینی با کشیدن خط، و نشان برای کسانی که به گفته وی شاید با شروع سال چهارم شورا بخواهند سیاهنمایی کنند گفت: اگر کسانی بخواهند زحمات شورا و شهرداری را زیر سوال ببرند مجبوریم حرفهای ناگفته را به مردم بگوییم. اعضای شورا و شهرداری با یکدیگر متحد، همدل و برابر هستند و اختلافات، اختلافات کارشناسی است و کسی حق ندارد تلاش و زحمات شبانهروزی ۱۳ عضو شورا و شهردار جهادی و پرسنل ۱۳ هزار نفری مدیریت شهری را زیر سوال ببرد. تاکنون وظیفه ما سکوت کردن بود اما اگر جایی حاصل تلاش همکاران زیر سوال برود با مردم گفتوگو خواهیم کرد و افرادی که چنین مشکلاتی را ایجاد میکنند به مردم معرفی خواهیم کرد تا مردم جلو خرابیها و نابسامانی را بگیرند.
وی تصریح کرد: ما میراث دار شهری بزرگ، مردمان نجیب، با استعداد و اصیل و فرصتهای مغتنم هستیم که در کنار این موضوعات با تهدیدهای گریز ناپذیر همراه با نقدهایی که اگر منصفانه باشد، پذیرا هستیم.
حسینی اضافه کرد: معتقدیم همه با هم و همیشه باید برای آینده شیراز تلاش کنیم و ما میدان دار این میدان بوده و هستیم و انتظار داریم اصحاب رسانه ما را نقد کنند و اقدامات انجام شده را به شهروندان منتقل کنند.
*افتتاح ۵۴۳ پروژه ارمغان دو ساله گذشته شهرداری شیراز
شهردار شیراز هم در این جلسه ضمن ارایه گزارشی از فعالیت ۲سال گذشته شهرداری شیراز با تایید سخنان رییس شورای شهر شیراز گفت: اقدامات انجام شده نتیجه تعامل و پشتیبانی شورای شهر و دستگاههای مربوطه بوده است و در شهرداری نیز با تلاش پرسنل ۱۳ هزار نفری، معاونان و شهرداران مناطق یازدهگانه اجازه داده نشد هیچ پروژهای متوقف شود.
محمد حسن اسدی با اشاره به اینکه شورای ششم، شورای شبانهروزی و پر کار است افزود: در مقایسه با سه دوره سپری شده شوراها درصد تحقق مصوبات در سالی که گذشت بیش از ۹۲ درصد بوده است، این در حالی است که سال اول تحقق مصوبات صحن از کمیتهها ۳۴ درصد و در سال دوم ۶۸ درصد بوده است.
شهردار شیراز با ابراز امیدواری در خصوص این که در سالجاری اتفاقات بسیار زیادی در شهر شیراز رقم خواهد خورد و بیش از صدها پروژه بزرگ مقیاس همچون بهرهبرداری از بزرگراهها، تقاطعات و پلها صورت میگیرد اظهار داشت: در سالی که سپری شد، پیگیری و اجرای پروژههای محلهمحوری، محرومیتزدایی، مسجد محوری و به ویژه پروژههای حوزه فرهنگی انجام شد، در ۱۱۰ سال گذشته تعداد ۷۸ پل و تقاطع در شهر شیراز ساخته شده است اما طی دو سال گذشته تاکنون تعداد ۳۸ پروژه پل و تقاطعسازی انجام شده است که اقدامی بیسابقه و بینظیر در کشور بوده است.
وی اظهار داشت: تسهیل در کار مردم یکی از وظایف شهرداری است، در این راستا در درگاه خدمات الکترونیک و مکاتبات دستی که تا امروز با اداره کل ثبت اسناد و املاک داشتهایم، یک چرخه سنتی بوده که تبدیل به یک فضای الکترونیک شده است که در بالا بردن امنیت و سرعت بالا، بر خط بودن، جلوگیری از سو استفاده در مکاتبات، کاهش سفر در سطح صفر را در نواحی پنجگانه شاهد هستیم.
اسدی اضافه کرد: در دو سال گذشته بیش از ۵۴۳ پروژه افتتاح و به بهرهبرداری رسید و اجرای ۴۵۰ پروژه آغاز شد و رشد بودجه ۵۰۰ درصد شد و در بازپرداخت بدهی، تملک، قراردادهای سرمایهگذاری، نوسازی ناوگان اتوبوس و تاکسی، بهرهبرداری از ایستگاههای مترو و آتشنشانی، افتتاح بوستانها، سرای محلات، افتتاح باغات بانوان و فرهنگسراها، دو مرحلهای شدن فرآیند صدور پروانه، احصای چند هزار میلیارد تومانی مطالبات شهرداری و در سایر حوزهها تحولات خوبی را شاهد بودیم.
شهردار شیراز اظهار داشت: در راستای روند رو به توسعه شهر، هفته جاری تعداد ۱۴ پروژه چمن مصنوعی به بهرهبرداری میرسد و در کنار آن کلنگ عملیات اجرایی چند سالن ورزشی هم به زمین زده می شود.
وی در پاسخ به سوال «فارس اگاه» در خصوص اجرایی شدن پروژه های پنج گانه گردشگری هم گفت: در حال حاضر چند پروژه از این تعداد به مرحله اجرا رسیده و با سرعت در حال انجام است که سال آینده شاهد رونمایی از منحصر به فردترین پارک آبی کشور و آکواریوم خواهیم بود.
وی در خصوص حضور گسترده دلالان در برخی بخشهای شهرداری گفت: وجود برخی دلالان را منکر نمیشوم ولی با استفاده از این واژه که غوغا میکنند مخالف هستم، اما اگر هر جا کسی این مورد را مشاهده کرد به بنده اطلاع دهد و با مدیر مربوطه در هر پستی برخورد و او را از کار برکنار کنم. مدیران ارشد شهرداری همگی به اتفاق برخورد با فساد و دلالی را سرلوحه کار خود قرار دادند .
اسدی در خصوص عدم پاسخگویی مدیران شهرداری به خبرنگاران هم گفت:به همه مدیران اجازه دادیم و خواستیم پاسخگو رسانه ها باشند و جلسه و نشست خبری بگذارند و هیچ منعی برای این کار وجود ندارد.
*در شهری به گستردگی شیراز هیچ کاری تمام شدنی نیست
رییس کمیته یاوران شورا شورای شهر شیراز هم با تاکید بر استفاده از ظرفیت یاوران شورا گفت: البته هنوز بسیاری از کارها را در شیراز انجام ندادیم، اما در شهری به گستردگی شیراز هیچ کاری تمام شدنی نیست و کار ادامه دارد.
محمد تقی تذروی افزود: البته برای انجام امور ما به تنهایی تصمیم نمیگیریم و به ویژه در محلات در تمام برنامه ها از ظرفیت هم اندیشی با یاوران استفاده میکنیم.
وی اظهار داشت: معتقدیم یاوران شورا چشمهای بینا و بازوان توانمند شهرداری و شورا در شهر هستند و آنها هستند که مشکلات شهر را به گوش شورا می رسانند و مهمترین رسالت و کار امروز ما تثبیت فعالیت و جایگاه یاوران شورا بوده است و حتی گاه اگر در جایی برای تملک به مشکل میخوردیم این یاوران شورا بودند که برای تعامل به کمک می آمدند.
رییس کمیته ورزش و جوانان افزود: پیش از شورای ششم ورزش در شهر وضعیتی داشت که حتی هیچ پیاده روی همگانی نداشتیم، ما امروز ما هر هفته یکی دو پیاده روی همگانی و در کنار آن ورزش صبحگاهی برگزار می کنیم که مورد استقبال شهروندان نیز قرار گرفته است.
*اجرای طرح مسجد محوری در ۵۵۰مسجد و حسینیه با ۷۰۰میلیارد تومان اعتبار
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت (ع) شورای شهر شیراز نیز در این نشست ضمن ارایه گزارشی از این حوزه گفت: باید در این کلانشهر به موارد فرهنگی و مذهبی توجه ویژه شود، طرح محلهمحوری و مسجد محوری یکی از مهمترین رویکرد کمیسیون فرهنگی، گردشگری سومین حرم اهل بیت(ع) شورای شهر شیراز است.
محمدرضا هاجری با اشاره به بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی مسجد محوری در سال جاری تصریح کرد: بودجههایی که به مردم اختصاص دارد باید برای مردم صرف شود لذا طرح مسجد محوری و محلهمحوری در ۴۰۰ مسجد و حسینیه در ۱۵۳ محله شیراز انجام شده است، همچنین ساخت ۱۱ سالن ورزشی در مناطق ۱۱ گانه در دستور کار قرار دارد.
هاجری با تأکید بر اینکه ساخت باغ خانواده یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد، از ساخت ۱۱ باغ مهر بانو در ۱۱ منطقه شهرداری شیراز خبر داد و افزود: طی این مدت کمک و مشارکت در ۵۰۰ مراسم آئینی شادی و عزاداری در محلات مختلف شیراز به مناسبتهای گوناگون صورت گرفته است.
وی با تأکید بر حمایت از برگزاری اردوهای راهیان نور و بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اظهار داشت: در این دوره حمایت از ۱۲ هزار نفر برای اعزام به سفر راهیان نور و نیز حمایت از اجلاس سرداران و ۱۵ هزار شهید استان فارس، همزمان با دومین سالگرد شهدای مظلوم حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) و همچنین برگزاری قریب ۱۸۰ یادواره شهدا در حوزه فرهنگی انجام شده است.
هاجری افزود: ۲۲ سالن سرپوشیده و ۳۵ زمین چمن مصنوعی در محلههای مختلف، همچنین ۳۹ فرهنگسرا و ۲۵ باغ خانواده در سطح شهر شیراز در حال خدمترسانی به شهروندان هستند.
*اجرای همزمان ۳خط مترو در شیراز
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز نیز ضمن ارایه گزارشی از روند فعالیت این کمیسیون در ۳سال گذشته گفت: شورای اسلامی شهر شیراز در دوره ششم با اولویت قرار دادن طرح های عمرانی و اجرای پروژه های کلان حمل و نقل و ترافیک شهر شیراز در پیشانی برنامه های خود سعی در دستیابی به توسعه شهری و بروز رسانی حمل و نقل عمومی داشته که در این راستا کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران، عطف به پنجمین برنامه توسعه شهر شیراز با راهبری و نظارت بر ساخت تعداد زیادی از پروژه ها در جهت توسعه زیر ساخت های عمرانی و معابر شهری، بروز رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی و حمل و نقل ریلی شهری، توسعه فضای سبز، احداث و بروز رسانی ساختمان های پشتیبانی و خدماتی و فرهنگی تلاش کرده است تا با ارتقای عملکرد خدمات دهی به شهروندان عزیز در شهر زیبای شیراز، سهمی در افزایش کیفیت زندگی همشهریان داشته است و مفتخر است که شیراز اکنون شهر بهتری برای زندگی باشد.
رضا محمدیان افزود: امروز همزمان ساخت سه خط مترو در سطح شهر توسط سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری در حال انجام است. طبق مکاتبهای که از سوی معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها صورت گرفته، به دلیل ناهماهنگی و تضاد در روش اجرای طرح برقیسازی ناوگان اتوبوس شهری در کشور، هیچیک از شهرداریها مجاز به اجرای طرح برقی سازی اتوبوس های شهری نیستند.
وی تصریح کرد:در همین راستا شهرها باید رأساً نسبت به ایجاد سامانه اتوبوس برقی اقدام نمایند که در این رابطه وزارت کشور تمهیداتی را برای اجرای متمرکز طرح های یاد شده در شهرهای کشور پیش بینی نموده است. به همین منظور، شهرداری پیگیری لازم جهت اجرایی شدن مصوبه فوق را انجام داده و به صورت مستمر با کارخانه های سازنده و سازمان شهرداری ها و دهیاری های در ارتباط است.
رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: مدیریت حمل بار در سطح شهر با اجرایی شدن اخذ بهای خدمات صدور باربرگ توسط شهرداری شیراز در حال انجام است و بر اساس گزارشهای مستند، این موضوع در شهرداری بهطور فعال در حال اجرا میباشد.
محمدیان ادامه داد: تصویب طرح های ترافیکی کم هزینه و پر بازده مانند مشخص کردن محدوده قانونی ایستگاه اتوبوس با خط کشی و ایجاد دسترسی جانبی در کنار گذر ایمان شمالی با قدوسی غربی از این جمله موارد هستند.
وی اضافه کرد: تعداد ۶۰ سامانه مطابق طرح مصوب نصب و راه اندازی گردیده است و هم اکنون پلاک خوانی در کلیه معابر طرح در حال انجام است و سامانه های مذکور در حال طی مراحل اخذ کد تخلف از پلیس راهور می باشند و اجرای طرح از سال ۱۴۰۳ عملیاتی شده است.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: در حوزه حمل و نقل پروژه های مختلف همچون نوسازی دستگاه ها همچون تاکسی، خرید ۱۲۳ اتوبوس، ۴۵ دستگاه ون، راه اندازی ۶۰ سامانه هوشمند تردد مکانی و کنترل، افزایش دوربین های ثبت تخلف سرعت، هوشمندسازی ۳ پارکینگ و احداث پل عابر پیاده و بهره برداری از تقاطعات انجام شده است.
بهره برداری از پل های مهدی آباد، تقاطع جام جم، از جمله پروژه هایی که باید طی سال آینده به اتمام برسد، بزرگراه آیت الله رئیسی که فاز اول آن به بهره برداری رسید و دو فاز دیگر و اتصال آن به جاده بیضا در دستور کار است و در حوزه اقدامات ساختمانی احداث ایستگاه های بزرگ آتش نشانی، انبارهای خدماتی و بحرانی از دیگر مواردی بود که محمدیان به آن اشاره کرد.
محمدیان گفت: یکی از ابتکارات در کمیسیون عمران این دوره شورا این بود که کلیه جلسات کمیسیون در محل شهرداری های مناطق یازده گانه و یا در محل اجرای پروژه ها برگزار شد.
*پیگیری رفع مشکلات ۴منشا اصلی آلودگی در شهر
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری نیز گفت: تعداد ۱۵ پروژه شاخص در مرحله اجرایی است و با توجه به نامگذاری شورا با عنوان سال نهضت خدمات رسانی در شیراز و انتخاب این کلان شهر به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا موجب شده است تا نگاه ویژه ای به حوزه خدمات شهری شود.
مسعود زارعی افزود: باتوجه به اینکه شیراز پایتخت زیست محیطی آسیا است یک دبیرخانه تشکیل شده است تا یک کنگره آسیایی برگزار شود و در این راستا این دبیرخانه درحال تهیه سه سند است و تا قبل از پایان سال میلادی یک همایش بین المللی هم در این زمینه در شیراز برگزار می شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: آبهای آلوده برای آبیاری مزارع کشاورزی، رودخانه چنار راهدار با ۵۲ کیلومتر طول، معادن شن و ماسه غرب شیراز و فرآیند احداث ناقص تصفیه خانه هایی که در شهر شیراز در حال احداث است، چهار منشا آلودگی جدی زیست محیطی است که شهر شیراز بوده با آن مواجه است.
زارعی ادامه داد: دسترسی به بازارچه های محلی که در راستا معیشت مردم مورد توجه است و اقدامات جهت راه اندازی بازارچه ها در سطح مناطق در دستور کار است و در دو منطقه ۷ و ۹ اقدامات راهاندازی بازارچه های شهرداری به عنوان الگو در این دو منطقه در حال انجام است.
تکمیل فرآیند زیر ساختی سامانه ۱۳۷، راه اندازی اورژانس خدمات شهری در سطح مناطق یازده گانه شهر شیراز، در حوزه مسکن پیگیری اقدامات در ۵ حوزه از سوی شهردار شیراز و ایجاد و ارائه مراکز خدمات رفاهی برای کارکنان شهرداری از دیگر موضوعاتی بود که رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز به آنها اشاره کرد.
*جذب ۲۶ هزار میلیارد تومان سرمایه در دستور کار امسال مدیریت شهری
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز نیز با اشاره به برخی اقدامات شهرداری در این حوزه گفت: تامین منابع مالی پروژه های شهری یکی از ارکان اصلی مدیریت پروژه است که به تحقق آن مطابق برنامۀ زمان بندی کمک می کند.
علیرضا اسکندری با بیان اینکه افزایش هزینه ها و تنوع نیازهای کلانشهرها اهمیت مباحث سرمایه گذاری را دو چندان کرده است، اظهار داشت: رشد منابع اقتصادی در زمان محدودیت منابع مالی، نقش ارزنده ای در پیشرفت عمرانی دارد.
وی برخی از اقدامات شاخص کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر را برشمرد و اظهار داشت: ایجاد شهر پایدار اقتصادی و کمک به تامین منابع پایدار شهری، از اولویت های کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری است.
عضو شورای شهر شیراز از برگزاری دوره ای کمیته رفع موانع سرمایه گذاری خبر داد و افزود: بررسی تکالیف سرمایه گذاری، بررسی مطالعات پروژه های سرمایه گذاری، بررسی لایحه سیاست های تشویقی توسعه صنعت گردشگری و بررسی بودجه سال ۱۴۰۳ و متمم بودجه سال ۱۴۰۲ از مهمترین اقدامات این کمیسیون است.
نماینده مردم شیراز در پارلمان شهری از پیگیری پروژه های عقد قرارداد پروژه های سرمایه گذاری خبر داد و افزود: تهیه پیوست فرهنگی پروژه های سرمایه گذاری، تصویب تقویم اجرایی نشست های آسیب شناسی و همایش بین المللی و تصویب آیین نامه حساب ذخیره پیشرفت شهر شیراز به صورت ویژه در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته است.
اسکندری در ادامه از بررسی لایحه تعیین حداقل نرخ بازده داخلی پروژه های سرمایه گذاری خبر داد و افزود: بررسی میزان اثربخشی نشست تخصصی سرمایه گذاری، تحقق تکالیف سرمایه گذاری به مبلغ ۲۶ هزار میلیارد تومان، بررسی طرح اقتصادی باغات قصردشت و لایحه ویژه پروژه های هدف گردشگری در کمیسیون سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بررسی شده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: بررسی آیین نامه مالی ماده یک قانون درآمد پایدار شهرداری ها و دهیاری ها، بررسی ظرفیت تصویب نامه هیئت وزیران با موضوع جهش تولید مسکن، بررسی لایحه درخواست مجوز سرمایه گذاری در گود سیمان و بررسی لایحه دوچرخه و موتورهای اشتراکی در کمیسیون سرمایه گذاری انجام پذیرفته است.
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز با تشریح اهم مصوبات این کمیسیون اظهار داشت: آیین نامه تشویق و حمایت از سرمایه گذاران خارجی به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید و ملاک عمل شهرداری شیراز در این زمینه گردید.
وی اضافه کرد: در راستای استقرار حوزه های سرمایه گذاری در مناطق و سازمان های شهرداری شیراز و سوق دادن درآمدها به سمت منابع پایدار دستورالعمل نظام ارزشیابی عملکرد مدیران در حوزه سرمایه گذاری تدوین و به صورت درصد دوره ای مورد ارزیابی قرار می گیرند.
اسکندری گفت: در راستای ایجاد منابع درآمدی جدید شهرداری شیراز موضوع سرمایه گذاری در زمینه رمز ارزها با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر پیشنهاد گردید که شهرداری در حال مذاکره با سرمایه گذاران به القوه در این زمینه می باشد. همچنین شهرداری شیراز به عنوان یکی از ارکان اصلی مدیریت شهری مکلف گردید راه کارهای اجرایی تحقق شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم در مدیریت شهری را ارائه نماید که این موضوع در شهرداری شیراز در حال تدوین می باشد.
وی اظهار داشت: نشست های تخصصی آسیب شناسی سرمایه گذاری از ابتدای شروع دوره ششم با موضوعات مبتلا به امر سرمایه گذاری در شهرداری شیراز آغاز گردیده و تا کنون شش نشست با حضور صاحب نظران و فعالان اقتصادی برگزار گردیده است.
*افزایش ۵برابری بودجه شهر در ۳سال فعالیت شورای ششم
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز نیز به عنوان دیگر عضو شورا شهر شیراز ضمن ارایه گزارشی از فعالیت های این کمیسیون و اهمیت حوزه بودجه گفت: در سه سالی که در شورا خدمتگزاریم سعی بر آن داشته ایم تا در عموم موضوعات، حقِ شهروندان تضییع نگردد. در کمیسیون برنامه، بودجه، امور حقوقی و املاک به شکل کاملاً شفاف و قابل دسترس برای عموم شهروندان، موضوعات مرتبط با برنامه و بودجه شهرداری، املاک و اموال شهرداری و پروندههای حقوقی، در حال تصمیم گیری هستند. سعی بر آن شده است تا در کمیسیون برنامه، بودجه، امور حقوقی و املاک به سمت سیاست گذاری و بودجه ریزی عملیاتی برای شهرداری پیش برویم و ساختارهای گذشته در این خصوص اصلاح گردد.
افسانه خواست خدایی افزود: به فضل خداوند با برنامه ریزی مستمر و جلسات کاربردی بر آنیم تا برنامه ۲۰ساله شهرداری را براساس سند بالادستی راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت علیهم السلام اصلاح نماییم.
وی اضافه کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال جاری ۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به سال ۱۴۰۰ و اغاز به کار شورای ششم تقریباً پنج برابر افزایش یافته است.
خواست خدایی ادامه داد: نکته حائز اهمیت، تلاش مستمر جهت تعریف بودجه در شش محور و مأموریت شهرداری به شکل متوازن بود که تقریباً در سنوات گذشته کمتر به آن توجه گردیده بود و در تلاشیم تا با رصد و نظارت دقیق بر بودجه و عملکرد شهرداری و تصویب مصوبات لازم در این خصوص، با ایجاد بستری در پیاده سازی و اجرای عدالت و عملکردی متوازن و عدالت محوردر سطح شهر، خدمت صادقانه را به شهروندان ارائه کنیم، چرا که مردم و شهروندان ولی نعمتان ما هستند و ما خادمان مردم در شورای اسلامی، تنها به نمایندگی از سوی آنها به ایفای وظیفه و خدمتگزاری میپردازیم. لذا آمادگی دریافت هرگونه مطالبات مؤثر، پیشنهادات کاربردی از سمت نخبگان، خواص و عوام شهروندان را داریم.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز در اهم مصوبات این کمیسیون تصریح کرد: تهیه مقدمات بازنگری برنامه ۲۰ساله و برنامه ۵ساله بر اساس سند بالا دستی تحت عنوان سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) در حال اجرا است.
خواست خدایی تصریح کرد: در بودجه سالانه شهرداری نسبت به سنوات گذشته نظام مندتر و هدفمندتر شده است و در قالب شش مأموریت شهرداری به شکل متوازن، توزیع گردیده است که شامل کالبدی و شهرسازی، محیط زیست و خدمات ، ایمنی و مدیریت ، حمل و نقل و ترافیک، خدمات مدیریت و اجتماعی و فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه نظام بخشی و انسجام موضوعات حوزه سرمایه انسانی شهرداری از دیگر اقدامات این کمیسیون است، اضافه کرد: در این راستا عدم اجازه ورود نیروی بدون مجوز به شهرداری، بازنشسته شدن ۴۴۹ نفر نیروبا سابقه کاری ۳۰ سال به بالا، ارتقای وضعیت رفاهی کلیه کارکنان، تصویب شرایط احراز پست های سازمانی، تدوین برنامه جامع منابع سرمایه انسانی و کارسنجی و زمان سنجی پست های سازمانی در مجموعه مدیریت شهری در دستور کار اجرایی قرار گرفت.
تکلیف شهرداری به تدوین سیاست های تشویقی برای شهروندان، راه اندازی اولین و جامع ترین سامانه برنامه ریزی استراتژیک با پشتیبانی از سطوح مختلف برنامه از راهبرد تا عملیات با عنوان سامانه سیگما، آیین نامه ارزیابی عملکرد سازمانی شهرداری شیراز، تقویت و تکمیل املاک شهرداری، حمایت از اشتغال و کارآفرینی به ویژه کسب و کار داخلی، کاهش هزینه صدور پروانه و عوارض ساختمانی از دیگر موضوعاتی بود که خواست خدایی از آنها به عنوان برخی اقدامات موثر این شورا یاد کرد.
* از تعیین تکلیف مجموعه زندیه تا اجرای پل زندگی
معاون کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر شیراز هم با اشاره به تصویب ۱۳۹ مصوبه و اجرایی شدن ۱۲۳ مصوبه و تحقق ۸۸ درصدی مصوبات این کمیسیون توسط شهرداری شیراز گفت: همچنین اجرا ۱۶ مصوبه در حال پیگیری و یک مصوبه لغو شده و ۴۴جلسه در سال سوم داشتیم که منجر به ۶۱ تصمیم شده است و در همین مدت ۱۳۵ بازدید نیز داشتیم.
محمود صفایی با اشاره به دو مرحله شدن صدور پروانه به عنوان یکی از نقاط مثبت فعالیت این کمیسیون اظهار داشت: اصلاح ضوابط و مقررات پارکینگ از دیگر اقدامات ما بود و در کنار آن اصلاح دریافت عوارض را داشتیم که در کشور الگو شد.
وی تصریح کرد: آنچه در شیراز برای احیای بافت فرسوده انجام میشود، بیش از آن چیزی است که مجلس مطرح کرده است. هر چند که در خصوص سایر دستگاه های اجرایی هم باید این موارد دیده شود، به عنوان مثال، در طرح زندیه، مجموعه بیش از ده سال متوقف بود، اما سرانجام تصویب شد و امیدواریم که اقدامات سرمایهگذاری بهزودی انجام شود. شهرداری نیز اقدامات عمرانی خود را در ۱۱ هکتار وسعت این مجموعه آغاز کرده و امیدواریم کار ثبت جهانی مجموعه زندیه نیز به زودی به سرانجام برسد.
عضو شورای شهر شیراز گفت: در خصوص باغهای قصردشت، طرحی که از دیرباز مطرح شده با عنوان «طرح دهکده گردشگری» است که امیدواریم به سرانجام برسد. همچنین در کنار آن، توسعه پیادهراه سلامت و پل زندگی را داریم که اقدامات اجرایی آن آغاز شده و این پروژه بسیار خوبی است.
وی از طرح «میادین الگو» را به عنوان یکی دیگر از اقدامات این کمیسیون یاد کرد که اجرای آن نیز آغاز شده است. صفایی گفت:طرح ساماندهی دروازه کمیسیون از دیگر طرح های در دست بررسی این کمیسیون بود که هم اکنون در کمیسیون ماده ۵ است و بحث جابجایی مشاغل آن در دست بررسی است.
صفایی از اجرای «تونل ملل» به طول دو کیلومتر از ابتدا بلوار نیایش و اتصال کمربندی شیراز به بزرگراه سلیمانی خبر داد.
راه اندازی مجدد سازمان باز آفرینی شهری، الزام شهرداری برای استفاده از انرژیهای تجدید پذیر، پیگیری هوشمند سازی و احداث مرکز داده از دیگر اقداماتی بود که صفایی به آن اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات ما الزام شهرداری به تعیین لیست ساختمان های پر خطراست که این کار انجام و لیست ارایه شد. اما کاری برای مقاوم سازی آنها صورت نگرفت اما انتظار داریم حداقل برای ساختمانهای که مرکز تجمع مردم است مثل مراکز تجاری و اداری مقاوم سازی انجام شود.
وی از حذف کامل کاغذ از روند اداری شهرداری، از جمله استعلام از ادارات و همچنین الزام به بررسی الزامات ترافیکی در زمان صدور پروانه برای برخی کاربریهایی که احتمال دارد در آینده موجب ایجاد ترافیک شوند، به عنوان برخی دیگر از اقدامات این حوزه خبر داد.
*تلاشهای کمیته محرومیتزدایی برای بهبود زندگی آسیبپذیرترین اقشار جامعه
رییس کمیته محرومیت زدایی شورای شهر شیراز نیز با ارایه گزارشی در خصوص فعالیت این کمیته در سال سوم شورای شهر گفت: این کمیته با برگزاری ۱۸ جلسه و بررسی ۶۹ دستور کار نهایتاً ۶۹ تصمیم را اخذ کرده که از این تعداد ۴۵ تصمیم به شهرداری ابلاغ شده است.
سیده مریم حسینی ضابطهمندسازی و تصویب احکام قانونی مرتبط با امر محرومیتزدایی، شناسایی ۴۰ محله هدف برای تخصیص ۳ اعتبارات محرومیتزدایی از بودجه، تلاش برای تحقق شعار سال و تامین مسکن افراد بی بضاعت و کارکنان شهرداری را بخشی از اقدامات این کمیته اعلام و اظهار داشت: بازآفرینی شهری با محور قراردادن مناطق محروم، توجه به حوزه بهداشت و درمان، ایجاد اشتغال پایدار و استفاده از ظرفیتهای غیردولتی در حوزه محرومیتزدایی را میتوان به عنوان بخشی دیگر از اقدامات انجام شده مورد اشاره قرارداد.
عضو شورای شهر شیراز در ادامه تلاش این کمیته را متمرکز بر اقدامات محرومیتزدا برای جوامع هدف همچون معلولان، افراد بی سرپرست، زنان بیخانمان، افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و… عنوانکرد و گفت: علاوه براینها در زمینه های فرهنگی و آموزشی نیز اقدامات درخوری توسط کمیته محرومیت زدایی انجام شده است.
*اجرای پروژههای گردشگری پنج گانه در دستور کار شهرداری
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز هم در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص اجرای پروژه های پنج گانه گردشگری گفت: در بحث توسعه زیر ساخت های گردشگری اقدامات بینظیری طی این مدت صورت گرفته و در دوسال گذشته کارهایی انجام شده که طی سال های گذشته انجام نشده بود.
حمیدرضا اسماعیلی افزود: یکی از این پروژه ها تله کابین و پارک آبی بود که انجام آن به یک آرزو تبدیل شده بود که با توجه به اینکه دیدیم کسی برای سرمایه گذاری در شیراز نیست این پروژه را با مشارکت شهرداری شیراز آغاز کردیم.
وی ادامه داد: در همین راستا پروژه پارک آبی و آکواریوم را با ۱۵ هزار میلیارد تومان قرار داد بستیم و سال آینده شاهد بهره برداری از این پروژه ها هستیم.
اسماعیلی تصریح کرد:در حال حاضر اجرای ۴پروژه قطعی شده و به مرحله ساخت رسیده و تنها باغ پرندگان باقی مانده که امیدواریم این پروژه نیز به زودی به اجرا برسد که اجرای آن ارزش افزوده بالای صد هزار میلیارد تومان ایجاد می کند.
*کلنگ زنی ۴پارک بزرگ مقیاس در منطقه ۹ شهرداری شیراز
معاون خدمات شهری شهرداری شیراز، در پاسخ به سوالی در خصوص میزان سرانه فضای سبز شهری گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و اطلاعات مورد نیاز استخراج گردیده است. یکی از موارد مد نظر ما در حوزه خدمات شهری، افزایش سرانه فضای سبز است که مطالعات خوبی نیز در این راستا انجام شده است.
روح ا… خوشبخت تصریح کرد: در این راستا همه مناطق دیده شده و در ۱۵۲ محله تقسیم بندی کردیم که حداقل تاشعاع یک تا دو کیلومتری شهروندان به خدمات شهری مثل پارک و فضای سبز عمومی دسترسی داشته باشند.
وی افزود: به عنوان مثال در محدوده منطقه۹ هم زمان کلنگ ۴پارک بزرگ مقیاس به زمین زده شد و در شهرداری با اجرای طرح محله محوری قطعا نیازها مد نظر قرار می گیرد که یکی از موارد افزایش سرانه فضای سبز است.
*تردد روزانه۶۰۰هزار خودرو در شیراز
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز، در خصوص ترافیک شهر شیراز و افزایش آن نیز با اشاره به چندوجهی بودن موضوع ترافیک گفت: در تهران، همه به نظم ترافیکی ایجاد شده پایبند هستند، اما در شیراز وجود خرده فرهنگها بر نظم و ترافیک شهر تأثیر گذاشته است. امروز، بیشتر خودروهایی که در مرکز شهر تردد میکنند، مربوط به شهرها و استانهای اطراف است که این موضوع نیز بر ترافیک شهر تأثیر گذاشته است.
محمد هادی شهدوست شیرازی ادامه داد: خیابانهای شیراز به اندازه تعداد خودروهای این شهر طراحی شدهاند، در حالی که امروز با توجه به تردد خودروهای پلاک شهرستان بهطور میانگین ۶۰۰ هزار خودرو در شهر شیراز تردد میکنند.
وی افزود: طبق قانون وظیفه کنترل و نظم ترافیکی شهر با پلیس است و یکی از وظایف ما تامین تجهیزات و امکانات نظارت برای پلیس است که در این زمینه ما اقدامات خوبی انجام دهیم و پلیس هم به اندازه توان خود اقدام کرده اما هنوز نیازمند اقدامات بیشتری در این زمینه هستیم