
چتر شهرداری شیراز بر سر زنان سرپرست خانوار ، به گزارش جلالالدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، بازدید مدیریت شهری و خبرنگاران از روند اجرای پروژههای شهری این هفته نیز در حالی انجام شد که نوبت رسید به طرحهای محرومیتزدایی کلانشهر شیراز و پروژه مرکز تولید محصولات و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار؛ پروژهای که زمینه اشتغال تعدادی از زنان سرپرست خانوار را مهیا کرده و مورد استقبال این قشر قرار گرفته است.
شهردار شیراز در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پروژههای جدید شهری نمادی از شعار سال «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» است، گفت: در هفته شیراز این کلانشهر میزبان بیسابقه ۱۵ سفیر و شهردار خارجی است که این رویداد فرصتی برای ارتقای جایگاه بینالمللی این شهر تاریخی است.
محمدحسن اسدی تصریح کرد: این مرکز که در راستای مصوبه شورای اسلامی شهر و با همکاری قرارگاه محرومیتزدایی احمدبنموسی (ع) ایجاد شده است، فرصتهای اشتغالزایی جدیدی برای زنان سرپرست خانوار فراهم میکند.
وی با اشاره به بازدید از مرکز اشتغالزایی زنان بدسرپرست و بیسرپرست از ایجاد ۶۰ تا ۷۰ شغل در این مرکز خبر داد و افزود: این دستاورد نتیجه اجرای مصوبات شورای شهر و همکاری کمیته محرومیتزدایی است.
اسدی گفت: شیراز به عنوان نخستین کلانشهر کشور در یکم و دوم خرداد میزبان همایش مهم دیپلماسی اقتصادی استانی خواهد بود که توسط وزارت امور خارجه برگزار میشود که این رویداد نشان از اهمیت جایگاه اقتصادی شیراز در سطح ملی دارد.
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای شهر شیراز نیز در حاشیه این بازدید با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه اهمیت اشتغالزایی گفت: در وجه اقتصاد در حقیقت اشتغال پایدار رسیدن به رشد اقتصادی است که میتوان با آن تورم را کاهش داد و با تولید داخلی در کشور به جایگاهی دست یابیم که ارزش پول ملی کشور ارتقا یابد. همچنین در وجه اجتماعی موجب کاهش بیکاری میشود. این در حالی است که رواج بیکاری بهترین بستر برای فساد و اعتیاد است.
سیده مریم حسینی ادامه داد: حمایت از تولید ملی، افزایش مهارتآموزی و رونق کارآفرینی از جمله موضوعات مورد اشاره مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال است و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در این حوزه، طی بازدیدهای صورت گرفته در شش ماه گذشته و در دوره اول شورای ششم به جهت بررسی و احصا مشکلات محلات، به این نتیجه رسیدیم که یکی از بزرگترین عوامل آسیبهای اجتماعی در محلات، نبود اشتغال به ویژه برای زنان سرپرست خانوار است.
وی تصریح کرد: لذا در این راستا مصوبهای به نام توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با رویکرد مشاغل خانگی در شورا تصویب شد و شهرداری شیراز ملزم به مشارکت با دستگاههای اجرایی شد.
حسینی گفت: راهاندازی کارگاههایی نیز در راستای تصویب همین طرح در دستور کار قرار گرفت و راهاندازی اولین کارگاه نیز براساس همین مصوبه انجام و طی انعقاد یک تفاهمنامه با سپاه فجر قرارگاه احمدابن موسی(ع) انجام شد.
عضو شورای شهر شیراز گفت: در همین راستا برای سال جاری نیز مقرر شد شهرداری با تمام دستگاههای اجرایی تفاهمنامهای در این خصوص منعقد کند و در صورت لزوم دستگاه قضایی هم پای کار باشند تا الزام اجرایی برای تفاهمنامهها محقق شود و هر دستگاهی به تعهدات خود عمل کند.
وی ادامه داد: راهاندازی اولین کارگاه اشتغالزایی بانوان سرپرست خانوار توسط شهرداری، شورای اسلامی شهر شیراز و سپاه در منطقه ۵ و دومین کارگاه در شهرک میانرود در دستور کار قرار گرفت.
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: به همین منظور دو کارگاه اشتغالزایی دیگر نیز هم اکنون در حال ساخت است و یک خانه محله نیز برای این کار در سطح منطقه هشت در محله بیات برای بانوان محله در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه یک خانه محله دیگر در شهرک مهدی آباد و ۵ فضای دیگر نیز برای این موضوع در نظر گرفته شده است تا پس از اتمام عملیات اجرایی به صورت زنجیروار به افتتاح و به بهرهبرداری برسند اظهار داشت : مجموعه سپاه یک فضای دیگر در حال ساخت دارد که برای اجرای آن به بیش از یکصد میلیون تومان بودجه نیاز است و اظهار امیدواری کرد که شاید بتوان تا نیمه اول سال جاری آن را افتتاح و به بهرهبرداری رساند.
حسینی اضافه کرد: به دنبال راه اندازی مراکز عرضه محصولات تولیدی زنان سرپرست خانوار بازارچههای فروش محصولات در نظر گرفته شده است و حسب دستور شهردار شیراز به شهرداران مناطق یازده گانه جانمایی بازارچههای فروش در دستور کار است تا تولیدات بانوان عرضه و به فروش برسد، مسیر محرومیتزدایی به گونهای است که از شعار به عمل رسیده است