
چرا ۱۲۳ حضور نداشت؟ ، به گزارش فرخنده آشوری خبرنگار فارس اگاه ، احتمالا خبر خودکشی یک زن در مجتمع نگین، واقع در میدان احسان شیراز در روز یکشنبه ۵ شهریور، یعنی روز گذشته به دلیل مشکلات خانوادگی مانند طلاق و عدم دریافت حضانت فرزندش را شنیده اید. آتش نشانی از عملیات ناموفق نجات یک زن از خودکشی، خبر داد، البته بعد از آنکه فیلم های این حادثه در فضای مجازی، منتشر شد، این سازمان، توضیحات کوتاهی را در این زمینه منتشر کرد.
به گفتهی هادی عیدی پور، رییس سازمان آتشنشانی شهرداری شیراز، ساعت ۱۲ و ۲۷ دقیقه یکشنبه، احتمال خودکشی فردی در مجتمع تجاری نگین فارس، واقع در کوی وحدت شیراز، به سامانه آتش نشانی اعلام شده است و پنج تیم عملیاتی به محل حادثه اعزام و اولین گروه سه دقیقه و ۱۰ ثانیه پس از تماس با سامانه، به این محل رسیده و تیمهای تخصصی نجات ارتفاع و تشک نجات و بانوان آتشنشان، سریعا اقدام به انجام دستورالعملهای فنی کرده و مذاکره با شخص، برای دعوت به آرامش را انجام میدهند.او، به رسانه ها می گوید که این خانم، که در قسمت نمای این ساختمان مشرف به بلوار پرستار به صورت ناایمن قرار داشته، حین صحبت تیمهای نجات، خودش را از طبقه پنجم به پایین پرتاب کرده است.
عیدی پور که تاکید دارد فرد به صورت عمدی و بدون مداخله نیروهای سازمان آتش نشان، خود را پرت کرده است، ادامه می دهد: همزمان با دعوت به آرامش، در پشت بام، کارگاه عملیاتی برای دسترسی به این خانم ایجاد می شود. همزمان تشک نجات هم در حال برپایی بوده اما فرد، اقدام خود را پیش از برپایی تشک، عملی می کند و مصدوم شده و توسط اورژانس به بیمارستان منتقل می شود.
وی، با بیان اینکه ۲ تشک نجات در شهر شیراز وجود دارد که باتوجه به نیازسنجی ها و برآورد حوادث پرتابی در شهر شیراز، کفایت میکند، ادامه می دهد: تشک نجات در ایستگاه شماره ۱۲ ساحلی قرار گرفته است که توسط یک خودرو دارای جرثقیل برای حمل آن و تجهیزات مورد نیاز، جابجا می شود که یک دقیقه بعد از اعلام حادثه، حرکت می کند و بهترین مسیر را انتخاب میکند، اما حدود ۵ دقیقه در ساحلی، در ترافیک میماند، از میدان احسان تا مجتمع نگین به دلیل ترافیک ناشی از این حادثه به دلیل عدم فرهنگسازی، ۸ دقیقه در ترافیک میماند که حدود ۱۳ دقیقه مسیر پرترافیک را داشته و سبب شده تا این خودرو، دیر به محل حادثه برسد.
رییس سازمان آتش نشانی، اذعان می دارد که صحبت با فردی که اقدام به خودکشی کرده، وظیفه این سازمان نیست و باید پرسید که اورژانس اجتماعی یا همان ۱۲۳ چرا در این حادثه، حاضر نشده است؟!
ما علت حادثه را از بهزیستی استان فارس، جویا شدیم که «محمدرضا هوشیار، مدیرکل بهزیستی فارس» از این حادثه، کاملا بی اطلاع بود و بعد از تحقیق در این حوزه، ما را به کارشناس بخش اورژانس اجتماعی ارجاع داد.
*مدیریت فنی حوادثی مانند خودکشی بر عهده ۱۲۳ است
«اعظم فرمانی» کارشناس اورژانس اجتماعی که ید طولانی در این حوزه دارد در گفتگو با ما، گفت که از سه سال قبل، جلسات متعددی بین اورژانس اجتماعی یا همان ۱۲۳، آتش نشانی۱۲۵، پلیس۱۱۰ و فوریت های پزشکی۱۱۵ برگزار شد و موضوعات حساسی مانند خودکشی، به ویژه اقدام خودکشی در ملاء عام، بررسی شد که در نتیجه خروجی آن جلسات، صورتجلسه ای تنظیم شد و از طریق علوم پزشکی همراه با ضمیمه پروتکل برای همه و استانداری ارسال شد، که بر اساس آن، در صورت بروز یک حادثه خودکشی، مدیریت فنی آن حادثه، به عهده ۱۲۳ است چرا که در این خصوص، آموزش دیده و متخصصان مورد نیاز را دارد، مدیریت اجرایی صحنه، مانند دور کردن عوامل مزاحم، پراکنده کردن مردم، تامین امنیت مورد نیاز، بر عهده ۱۱۰ است، وظیفه ذاتی اورژانس یا در حوزه خدمات رسانی درمانی در صورت بروز مشکل ۱۱۵ و وظیفه آتش نشانی ۱۲۵ یعنی تامین تجهیزات مورد نیاز برای عملیات نجات مانند تشک و غیره نیز مشخص است. فرمانی، تاکید کرد که بر اساس این پروتکل تعیین شده، تمام مداخلات باید با هماهنگی ۱۲۳ انجام شود و سایر نهادها، اجازه اقدام خودسرانه ندارند و هر اقدام به خودکشی که به یکی از این سازمان ها اطلاع داده شد باید سریعا به اورژانس اجتماعی، اطلاع دهند تا خود را به محل حادثه برسانند و با توجه به موقعیت این حادثه، در صورت اطلاع از موضوع، کارشناسان ما به سرعت در محل حاضر شده و حادثه را مدیریت می کردند.