true
چشم انداز سیاسی آلمان پس از سقوط دولت ائتلافی، فروپاشی دولت آلمان به ائتلاف شکننده سه حزبی در این کشور پایان داده است.
به گزارش شهر مردم، «رابرت هابک» معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان، اعتراف کرد: “وزیران از سال ۲۰۲۱ بهطور مداوم با هم جدال داشتند.” رهبر حزب سبزها اما افزود که احساس میکند فروپاشی دولت قابلاجتناب و غیرضروری است.
آلمان در چند دهه گذشته دولتهای ائتلافی با ترکیب احزاب مختلف داشته است که در کمتر کشور اروپایی به دلیل شکافهای عمیق اقتصادی و سیاسی چنین ائتلافی دیده شده است.
ائتلاف احزاب فروپاشی شده کنونی آلمان نیز از جمله این ائتلافها است. حزب دموکراتهای آزاد حزبی لیبرال و پایگاه اجتماعیش در میان طبقه متوسط و کارفرمایان با حزب سبزها و سوسیال دموکرات ائتلاف کرده بود. دو حزبی که گرایش به چپ داشته و پایگاه اجتماعیشان در میان طبقه متوسط و متوسط به روبه پائین است. همزیستی میان احزاب چپ و راست در آلمان از ویژگیهای نظام سیاسی آلمان است.
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در اولین واکنش رسمی درباره شکست ائتلاف حاکم صراحتاً وجود اختلافات بنیادین را دلیل کنار گذاشتن وزیر دارایی کشورش اعلام کرد و گفت: “لیندنر بارها به اعتماد من ضربه زده و دیگر مبنای اعتمادی برای همکاری بیشتر وجود ندارد.”
صدراعظم آلمان اعلام کرد: “هر کسی که به دولت ملحق میشود باید مسئولانه عمل کند و قابل اعتماد باشد و نباید هنگام سخت شدن اوضاع به دنبال فرار و پناهگاه باشد بلکه باید مشتاق مصالحه به نفع همه شهروندان کشورش باشد، اما متاسفانه لیندنر بیشتر نگران اطرافیان و بقای حزب خودش است.”
بعد از جنگ جهانی دوم هر ائتلافی در آلمان شکل گرفته تا زمان موعد برگزاری انتخابات پارلمانی با وجود اختلاف نظر باقی بوده است. به همین دلیل فروپاشی ائتلاف سه حزبی سوسیال دموکرات، سبزها و دموکراتهای آزاد رخداری کم سابقه در آلمان آن هم در بدترین شرایط داخلی و خارجی تلقی شده است.
اقتصاد آلمان در دومین سال پیاپی در شرایط رکود اقتصادی قرار دارد. اولاف شولتس برای جبران کسری بودجه به دنبال افزایش بدهیها بود و وزیر دارایی از حزب دموکراتهای آزاد با این سیاست مالی مخالف بود.
پیروزی حزب راست افراطی آلترناتیوی برای آلمان در سه انتخابات ایالتی نیز چالش سیاسی بزرگی برای نظام سیاسی آلمان است. در سطح اروپا نیز بحران اوکراین به عنوان مهمترین چالش امنیتی اروپا پس از جنگ جهانی دوم بر اروپا سایه افکنده است.
بازگشت «دونالد ترامپ» به کاخ سفید نیز بر بحران اوکراین و همکاری متحدان دو سوی اقیانوس اطلس افزوده است. این در حالی است که آلمان قدرتی تعیین کننده در سیاستهای اقتصادی و امنیتی اتحادیه اروپا محسوب می شود.
مواضع حزب محافظه کار دموکرات مسیحی اصلی ترین حزب مخالف دولت نشان می دهد این حزب در جلسه رای اعتماد به دولت در اقلیت شولتس در پانزده ژانویه رای مخالف خواهد داد.
اولاف شولتس خواستار باقی ماندن دولتش به همراه حزب سبزها تا موعد برگزاری انتخابات در سپتامبر سال آینده است.
«فردریش مرتس» رهبر حزب راست میانه دموکرات مسیحی و نزدیکترین شخص به کرسی صدراعظمی ضمن ابراز خواست خود برای برگزاری انتخابات زودهنگام گفت: “دولت ائتلافی دیگر از اکثریت کرسیها در پارلمان برخوردار نیست. ما نمیتوانیم چندین ماه دولتی حداقلی داشته باشیم و چندین ماه برای انتخابات، کارزار انتخاباتی برگزار کنیم، انتخابات باید فورا برگزار شود.”
اگر در پانزده ژانویه به دولت در اقلیت شولتس رای عدم اعتماد داده شود انتخابات زودهنگام در اواخر ماه مارس برگزار می شود. حزب راست میانه دموکرات مسیحی در مانیفست خود برای جلوگیری از ریزش آرایش به سبد حزب راست افراطی آلترناتیوی برای آلمان تغییراتی به خصوص در چگونگی مواجه با مهاجرین ایجاد کرده است.
فردریش مرتس در تضادی آشکار با «آنگلا مرکل» صدراعظم و رهبر سابق حزب دموکرات مسیحی، مأموریت خود را بستن مرزهای آلمان به روی پناهجویان قرار داده است، حتی اگر به معنای نقض توافقات بین المللی باشد. او با لحنی تند از حساب کاربری خود در ایکس علیه «مهاجران جنایتکار» سخن گفت.
به نقل از ایران پرس، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان همانند دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا مخالف مقابله با تغییرات اقلیمی است و به شدت به سرمایهداری اعتقاد دارد. این مواضع برای اتحادیه اروپا بسیار چالش برانگیز است. مردم آلمان و اتحادیه اروپا هفته ها و ماههای پر چالش و پر تنشی پیش روی دارند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=53723
true
true