چشم روشنی بزرگ شهرداری شیراز برای هنرمندان تجسمی ، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، در راستای حمایت از هنرمندان تجسمی شهر شیراز، شورای شهر در مصوبهای شهرداری را موظف کرد تا سقف پنج میلیارد ریال از بودجه سال ۱۳۹۹ را به خرید آثار هنری هنرمندان شاخص این شهر اختصاص دهد. شهرداری ۲۷ اثر هنری را به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان با هدف حمایت از هنرمندان شیرازی خریداری و سپس بر دیوار اتاق مدیران شهری نصب نمود. درادامه شورای شهر در بودجه ۱۴۰۰ این رقم را به ۲ میلیارد تومان افزایش داد وبه تعداد دیگری از هنرمندان تجسمی شیراز فراخوان خرید اثر داد. در این فراخوان از هنرمندان تجسمی خواسته شد که هر یک اثری را برای خرید به شهرداری ارائه دهند. هدف اصلی این طرح ها، جبران بخشی از آسیبهایی بود که شرایط همهگیری کرونا به جامعه هنری وارد کرده بود.
حدود هشتاد نفر از هنرمندان در بازه زمانی فروردین تا خرداد ماه ۱۴۰۰، آثار خود را به شهرداری ارائه کردند. در ابتدا شهرداری با تشکیل کمیتهای کارشناسی، قیمتگذاری آثار را انجام داد و تعدادی از هنرمندان هزینه کامل آثارشان را دریافت کردند. اما به دنبال بروز مشکلاتی در فرآیند قیمتگذاری و ارزیابی غیرمتخصصانه، پرداختها به یکباره متوقف شد. گویا مرجع قضایی این پرسش را مطرح کرده بود که ملاک قیمت گذاری آثار باید مورد ارزیابی دوباره قرار گیرد.
با تغییر مدیریت در شهرداری و شورای شهر، روند قیمتگذاری و پرداختها به تعویق افتاد. این موضوع موجب نارضایتی هنرمندان شد و برخی خواستار بازگرداندن آثار خود شدند. با این حال، تعدادی از آثار هنوز نزد شهرداری باقی مانده بود و وضعیت نامشخصی داشت.
به تازگی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری شیراز از هنرمندان دعوت کرده تا در مذاکراتی درباره قیمتگذاری آثارشان شرکت کنند. بنابر این مذاکرات، هنرمندانی که با شرایط و قیمتگذاری جدید موافق بودند، میتوانستند هزینه آثار خود را دریافت کنند و آنان که مخالف بودند، امکان پسگرفتن اثر خود را داشتند.
با وجود سپری شدن دو ماه از این فراخوان جدید، هنوز مطالبات هنرمندان پرداخت نشده است. این مسئله موجب شده تا هنرمندان خواهان شفافیت و تسریع در فرآیند پرداخت شوند.
رئیس سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری شیراز، در گفتوگویی با فارس اگاه اظهار داشت: در زمان مدیریت پیشین شهرداری، فراخوانی برای خرید آثار هنری اعلام شد که به دلیل عدم قیمتگذاری کارشناسانه، پرداخت هزینه آثار متوقف گردید. پس از ارزیابیهای مجدد، در مرحله دیگر آثار قیمت گذاری شد که تعدادی از هنرمندان با قیمتهای جدید موافقت نکردند و آثار خود را پس گرفتند و تعدادی نیزنزد شهرداری باقی ماند. زمانی که مدیریت سازمان فرهنگی شهرداری به ما واگذار شد و پس از دو دوره قیمتگذاری که ثمربخش نبود از کارشناس هنری دادگستری تهران برای تعیین نرخ آثار باقیمانده کمک خواستیم که این خود فرایندی طولانی بود، اما نهایتاً قیمتگذاری مجدد انجام شد.
محمدعلی چوبینی افزود:، قیمتهای جدید دوماه پیش به هنرمندان اعلام شده و پرداخت نیز طی دو هفته آینده انجام خواهد شد. تعهد ما به اجرای تعهدات کاملاً جدی است، اما پیچیدگیهای فرایند اداری یکی از علل تأخیرها بوده است.
وی در خصوص برنامه شهرداری درباره آثار خریداری شده توضیح داد: آثار ارائهشده از نظر کیفی متفاوت هستند و نمیتوان همه آنها را در یک سطح در نظر گرفت که در یک مکان نگهداری شده و به نمایش گذاشته شوند. به دلیل این تفاوتها، شهرداری برنامهای برای هدیه دادن برخی از آثار و نگهداری بقیه در فضاهای مختلف اداری دارد.
در ادامه، چوبینی اشاره کرد: پس از تعیین تکلیف مالی و گزینش از میان آثار خریداری شده، آثاری که کیفیت بالاتری دارند برای نمایش عمومی یا خصوصی انتخاب خواهند شد و درباره این بخش تصمیمگیریهای لازم صورت خواهد گرفت.