true
چه کسانی برگزیده “جایزه علمی مصطفی” شدند؟ آیین اعطای جوایز برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی، امروز دوشنبه ۱۰ مهر با حضور روحالله دهقانی، معاون علمی رئیس جمهور در اصفهان برگزار میشود. برگزیدگان چه کسانی هستند و چه دستاوردهایی داشتهاند؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس آگاه، پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی امروز همزمان با شب میلاد باسعادت پیامبر اکرم در عمارت چهل ستون اصفهان برگزار میشود. آیین افتتاحیه پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی در سال ۲۰۲۳ شامگاه هفتم مهرماه با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و دهقانی، معاون علمی رئیس جمهور به میزبانی شهر گنبدهای فیروزهای در مرکز همایشهای بینالمللی در اصفهان برگزار میشود.
برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی در سال ۲۰۲۳ دانشمندانی از کشورهای ایران، ترکیه، مصر، لبنان و کامبوج هستند که در حوزههای علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم پایه و مهندسی حائز برتری و دریافت جایزه شده اند، امید فرخزاد و احمد حسن به عنوان برگزیدگان غیرمقیم و مورات اویسال، سامیه خوری و احمد فوزی اسماعیل به عنوان برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی این جایزه را به خود اختصاص دادهاند.
توسعه نانوذرهها برای درمان بیماریها؛ دستاورد امید فرخ زاد
امید فرخزاد به طور مشخص پیشگام توسعه و آزمایش ترکیبی از نانوذرات چندکاربردی برای کاربردهای درمانی و پزشکی به منظور رساندن داروهای شیمیدرمانی با کمک نانوذرات به سلولهای سرطانی در بیماران سرطان بوده است.
وی همچنین در مورد بیماریهای مرتبط با تصلب شرایین تحقیق و ابزارهای نانویی رساندن دارو موسوم به پهپادهای زیستفروپاش (وسیلهای برای انتقال دارو که از مواد زیستی ساخته شده و بعد از استفاده در بدن از بین میروند) را طراحی کرده که نوع مشخصی از دارو را به بدن میرساند و موجب بهبود بیمار میشود.
ابزارهای دارورسانی در اندازههای نانویی که میتوانند نوع مشخصی از مولکول را با خود به ذخیرههای چربی در شرایین حمل کنند، روشی جدید برای جلوگیری از حمله قلبی است که حدود ۸ سال قبل و در سال ۲۰۱۵ فرخزاد به آن دست یافته بود.
یکی دیگر از دستاوردهای فرخزاد طراحی و توسعه نوعی برچسب کلاژن با نانوذرههاست که در واقع نوعی ربات زیستفروپاش کوچک است و برای بیماران دچار حوادث شدید استفاده میشود. جراحتهای ناشی از تصادفهای شدید میتواند موجب شکستگیهای شدید استخوانی شود و بعد از عملهای ارتوپدی احتمال عفونت زیادی است.
این برچسبها میتواند آنتیبیوتیک و دیگر داروها را برای تسریع بهبود استخوان شکسته و زخم به شکلی بهتر و کنترلشدهتر نسبت به رویکرد فعلی، به موضع برسانند و از عفونت و جراحیهای بعدی به این دلیل جلوگیری کنند.
کاوش مخازن نرمافزار؛ دستاورد احمد حسن
احمد حسن (متولد ۱۳۵۵، مصر) استاد دانشگاه کویینز کانادا، در سطح جهان در زمینه نرمافزار نامی شناخته شده است. مهمترین حوزههای تحقیقاتی وی شامل نرمافزار، مهندسی نرمافزار، دادهکاوی، کیفیت نرمافزار و شبکه اینترنت است. تحقیقات وی در زمینه نرمافزار موضوعاتی مانند کد و کدمنبع را باهم میآمیزد. پژوهشهای او در زمینه دادهکاوی شامل مولفههایی مانند الگوسازی پیشبینیکننده، جنگلهای تصمیم تصادفی، عیبیابی و نقصزدایی برنامههای نرمافزاری و یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی است.
مخازن نرمافزار یک حوزه چندرشتهای است که روشهای مهندسی نرمافزار، دادهکاوی، هوش مصنوعی و بازیابی اطلاعات را در آن با هم ترکیب میشود. محققان میتوانند با بکارگیری این روشها در دادههای مخزن نرم افزار، اطلاعات خوبی در مورد فرآیندهای توسعه، کیفیت و تکامل نرمافزار به دست آورند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=23558
true
true