×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۲۳ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
کاهش ۳۴ درصدی بارش‌ها در فارس نسبت به میانگین درازمدت

پیش‌بینی بارندگی‌ها در نیمه شمالی و شرقی فارس از ۲۳ فروردین، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، ایران با شروع بهاری خشک‌تر از حد انتظار مواجه شده است. بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی  کشور، میزان بارش در کشور از ابتدای فروردین ماه تا ۱۶ فروردین، ۲۸٫۱ درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش داشته است. از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تا ۱۶ فروردین نیز به طور میانگین ۳۷٫۱ درصد کاهش بارندگی در سطح کشور ثبت شده است. در بین استان‌های کشور، تنها مازندران بارش بیشتری نسبت به دوره بلندمدت داشته و استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان با شدیدترین کمبود بارش روبرو هستند. استان تهران نیز با کاهش قابل توجه بارندگی، در وضعیت کم‌آبی قرار دارد. این وضعیت نشان می‌دهد که ایران در سال آبی جاری با چالش جدی کمبود آب مواجه است. وضعیت بارش ها در استان فارس در نیمه اول سال آبی یا زراعی (شروع سال آبی در ایران از ۱ مهرماه تا ۳۱ شهریور سال بعد است) چگونه بوده است. آیا بارش های شیراز و چند شهرستان دیگر استان را در سال آبی جاری از خشکسالی عبور داده است؟ مدیرکل هواشناسی فارس امیدواری خود را نسبت به بارش‌های بهاری در آینده ابراز کرده است اما خبرهای او از میانگین بارش استان امیدوار کننده نیست.

**بارش های بالاتر از نرمال شمال استان با بی بارانی های جنوب استان همراه بود

قاسم حسینی، مدیرکل هواشناسی استان فارس، در گفت‌وگو با فارس اگاه از کاهش ۳۴ درصدی بارش‌ها در این استان نسبت به میانگین درازمدت خبر داد و گفت: با وجود بارش های خوب در نیمه شمالی و شرقی استان اما در شش ماهه اول سال آبی جاری (مهر تا پایان اسفند)، استان فارس با کاهش بارش‌ها نسبت به میانگین بلند مدت روبرو بوده است. میانگین بارش‌های درازمدت در این استان ۱۶۷ میلی‌متر است. این درحالی است که ، بارش هاش شش ماهه اول زراعی سال جاری به ۱۶۴ میلی‌متر رسید که نشان‌دهنده کاهش ۳ درصدی نسبت به سال قبل داشت.

قاسم حسینی درادامه افزود: با وجود این کاهش کلی، وضعیت بارش‌ها در برخی مناطق استان متفاوت بوده است. به عنوان مثال، در شیراز، در چهار ماه اول سال زراعی (مهر تا بهمن)، بارش‌ها بیشتر از حد نرمال بوده است. بارش‌ها در این مدت به حدی بوده که کل بارش‌های سال زراعی شیراز تنها در همین چهار ماه اتفاق افتاده است. همچنین، برخی دیگر از مناطق نیمه شمالی استان، مانند ارسنجان، صفاشهر و تخت جمشید، نیز بارش‌های بالاتر از نرمال داشته‌اند. برای نمونه، بارش‌ها در تخت جمشید نسبت به سال گذشته ۷۲ درصد افزایش داشته و نسبت به بلندمدت ۲۵ درصد رشد کرده است. همچنین، در خرامه، نسبت به سال گذشته ۹۰ درصد افزایش بارش ثبت شده و نسبت به میانگین درازمدت ۱۳ درصد بیشتر بارش داشته‌ایم. ارسنجان نیز نسبت به سال گذشته و بلندمدت به ترتیب ۱۷ درصد افزایش بارندگی داشته است.

حسینی ادامه داد: در شیراز، میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته ۱۲۱ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۲۳ درصد افزایش داشته است. کازرون نیز نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۱۲ درصد افزایش بارندگی نشان داده است. با این حال، برخی مناطق دیگر نیمه شمالی با کاهش بارش مواجه بوده‌اند. نظیر نورآباد ممسنی، که نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۴ درصد کاهش بارندگی مشاهده شده است. سپیدان نیز نسبت به سال گذشته ۹ درصد کاهش بارش داشته است. آباده نیز کاهش ۶۴ درصدی بارش نسبت به میانگین بلندمدت را تجربه کرده است.

در ادامه‌ صحبت‌های مدیرکل هواشناسی فارس، به کاهش شدید بارش‌ها در نیمه‌ جنوبی استان اشاره شد کمبود بارشی که بر میانگین بارش سالانه فارس اثرمنفی گذاشت.

به گفته حسینی لامرد و لارستان با کاهش حدود ۸۴ درصدی بارش نسبت به میانگین بلندمدت خود، بیشترین کاهش را تجربه کرده‌اند. این کاهش شدید، به طور قابل توجهی بر میانگین بارش‌های کل استان تأثیر گذاشته و کاهش میانگین بارش های استان را تشدید کرده است. به همین دلیل، حسینی بر لزوم مدیریت صحیح منابع آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و مصارف خانگی در استان فارس تأکید کرده است.

حسینی در ادامه از بارندگی بهاره در ۲۳ فروردین در نیمه شمالی استان و شهر شیراز خبر داد و اظهار داشت: نمی توان بهار فارس را بهاری خشک نامید چرا که بارش‌های رخ داده در دهه اول فروردین  بالاتر از میانگین نرمال بود. با این حال، دهه‌ دوم فروردین با بارش کمتر از نرمال در استان داشتیم اما پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان می‌دهند که در دهه‌ سوم فروردین، بارش‌هایی در نیمه‌ی شمالی و شرقی استان، از جمله شیراز، رخ خواهد داد که میانگین بارش‌ها را به بالای نرمال خواهد رساند. البته با توجه به ناپایداری‌های طبیعی فصل بهار، این پیش‌بینی‌ها به عنوان پیش‌آگاهی در نظر گرفته شده‌اند و نه پیش‌بینی قطعی، زیرا تنها پیش‌بینی‌های ۴۸ ساعت آینده در فصل بهار با اطمینان همراه هستند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true