×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۸ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
کسانی که شعار می‌دادند که تحریم‌ها نعمت است، درست می‌گفتند؛ این نعمت بود اما به نفع آنها

امروز  مملکت  از عدم وجود اهلیت حرفه‌ای در اقتصاد رنج می‌برد، به گزارش جلال‌الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، سرمایه‌گذاری فقط زدن یک کارخانه نیست. تعداد زیادی از هموطنان ایرانی در کشورهای حاشیه خلیج فارس عرق می‌ریزند و در اینجا خانه خریده‌اند. این هم سرمایه‌گذاری است چرا که تعداد زیادی کارگر و تولیدکننده برای ساخت این خانه دارای شغل می‌شوند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب که«گرانی» از گران‌فروشی جداست، با تأکید بر برخورد با گران‌فروشی در تلاطم‌های اقتصادی در خصوص وضعیت آینده اقتصاد گفت: من پیشگو نیستم و به‌طور کلی پیشگویی در اقتصاد جایی ندارد چرا که اقتصاد بازی با کلمات نیست، یک علم است و بر اساس مسائل موجود روند اتفاقات در اقتصاد مشخص می‌شود.

محمدصادق حمیدیان جهرمی به پیشینه تشکیل اتاق بازرگانی در فارس از سال ۱۳۰۷ تا کنون توسط ۱۳ بانی خیر این نهاد نیز گذری زد و افزود: دیدگاه ما در اتاق بازرگانی این است که نیروهای انسانی قسمتی از سرمایه ما هستند و ما آنان را ارزشمند می‌دانیم.

وی ادامه داد: امروز به رقم افزایش ۱۵۰ درصدی هزینه انرژی و بالا رفتن نرخ در همه بخش‌ها برخی از ما توقع دارند افزایش قیمت نداشته باشیم.

حمیدیان گفت: در این بین متأسفانه شاهدیم برخی از کالاها در داخل کشور با دلار ۲۴۰ هزار تومانی به مردم عرضه می‌شوند، اقلامی مثل تلفن‌های همراه یا خودروهای وارداتی که در بازار داخل به فروش می‌رسند. به‌عنوان مثال، خودرویی در بازار جهانی ۱۵ هزار دلار و با احتساب دلار صد هزار تومانی، قیمت آن یک ونیم میلیارد تومان است و با ۴۰ درصد ورودی، در نهایت به قیمت ۶ میلیارد تومان یعنی ۴ برابر قسمتی جهانی دست مصرف‌کننده ایرانی می‌رسد.

وی افزود: اگر اجازه می‌دادند رقابت بوجود بیاید، این مشکلات شکل نمی‌گرفت، اما اراده‌ای برای آزادسازی اقتصاد و تجارت وجود ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: امروز یکی از مشکلات فعالان اقتصادی تعدد سامانه‌هاست. هم‌اکنون در حالی که ما چندین سامانه فعال داریم، باز هم وزارتخانه‌ها سامانه جدید ایجاد می‌کنند و من فعال اقتصادی باید مشخصات خود را در سامانه‌های مختلف ثبت کنم. و اگر این کار را هم نکنم تخلف است. امروز وزارتخانه‌های ما تولید‌کننده سامانه هستند. فقط بالغ بر ۴۰ سامانه در وزارت اقتصاد و بیش از ۵۰ سامانه در وزارت صمت وجود دارد. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته در نهایت یک یا ۲ سامانه وجود دارد و نیاز امروز ما ایجاد سامانه یکپارچه است.

وی ادامه داد: کسانی که شعار می‌دادند که تحریم‌ها نعمت است، درست می‌گفتند؛ این نعمت بود اما به نفع آنها، اما نه برای صادرکنندگانی که نمی‌توانند به‌خاطر مشکلات تحریم و غیره، در لاینی که بانک مرکزی اعلام کرده ارز خود را وارد کنند. برداشتن تحریم‌ها به نفع همه است.

حمیدیان در خصوص شعار امسال از جانب مقام معظم رهبری نیز گفت: این یک شعار هوشمندانه است که تمام مشکلات و مسائل بخش‌های مختلف درگیر در اقتصاد را مورد دقت نظر قرار داده است. این یعنی هر کس از هر جای دنیا خواست سرمایه‌گذاری ایجاد کند، راه را باید برایش باز کنیم؛ اما ما متأسفانه از سرمایه‌گذاری خارجی فقط ورود خودروهای پلاک موقت را می‌بینیم. آنچه در سرمایه‌گذاری مهم است، تحقق سرمایه‌گذاری و نه جلب و جذب آن است.

وی تصریح کرد: معتقدیم دولت‌ها در ایران گران اداره می‌شوند. در این ارتباط، در حالی که در فارس یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از کشاورزی روزی خود را دریافت می‌کنند و ۱۴۰ هزار نفر بیمه شده بنگاه‌های صنعتی ما در صنعت هستند، به همین میزان و حتی بیشتر کارمندان پشت میز‌نشین داریم که دارای کد کارمندی هستند که این جدا از کارمندان قراردادی و شرکتی است. این در حالی است که در ژاپن با ۱۲۰ میلیون نفر جمعیت، تعداد کارمندان دولتی تنها ۸۵ هزار نفر است.

حمیدیان جهرمی در خصوص بحث داغ ناترازی انرژی هم وجود برخی رانت‌ها و عدم شفافیت را بی‌ارتباط با این معضل ندانست و گفت: ما از نظر تولید گاز، دومین کشور دنیا، از حیث ساعت آفتابی کشوری بی‌نظیر و در تولید نفت سرآمد هستیم، اما کمیت انرژی لنگ می‌زند. حال این سؤال پیش می‌آید که آیا مسئولین دولت‌ها نمی‌دانستند که ناترازی شکل می‌گیرد و برای آن برنامه‌ریزی کنند؟

وی تصریح کرد: امروز اما مملکت در حوزه تخصصی اقتصادی از عدم وجود اهلیت حرفه‌ای رنج می‌برد. نبود اهلیت حرفه‌ای در ادارات، بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی کشور را اذیت می‌کند.

وی اظهار داشت: شهرک صنعتی شیراز به‌عنوان یکی از چند شهرک برتر کشور است، اما امروز از ۱۸۰۰ شرکتی که برای فعالیت در آنجا پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند، تنها ۵۰۰ شرکت با ظرفیت کامل کار می‌کنند.

حمیدیان اضافه کرد: امروز اگر در مملکت بر اساس قانون کسی ارز بیاورد، مشمول مالیات و جریمه می‌شود؛ اما اگر برود در سازمان، ارزی بیاورد تشویق هم می‌شود. از طرفی باید بدانیم سرمایه‌گذاری فقط زدن یک کارخانه نیست، بلکه امروز تعداد زیادی هموطنانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس عرق می‌ریزند و اینجا خانه می‌خرند، هم سرمایه‌گذاری است؛ چرا که تعداد زیادی به واسطه این صاحب شغل می‌شوند.

وی در خصوص اهمیت دوچندان سرمایه‌گذاری خارجی هم گفت: اهمیت سرمایه‌گذاری خارجی تنها در آوردن پول نیست، بلکه مهمتر از آن آوردن امنیت است. ما متأسفانه از سرمایه‌گذاری خارجی فقط ورود خودروهای پلاک موقت را داریم و این ایراد سال‌های زیادی است که وجود دارد.

وی با بیان اینکه تعداد لوح‌های سرمایه‌گذاری از میزان سرمایه‌گذاری بیشتر است، گذری هم به حوزه قاچاق کالا زد و گفت: همواره تعرفه با قاچاق رابطه نزدیک دارد. هر کدام نادیده گرفته شود، آن یکی تحریک می‌شود و سیستم باید در این رابطه معقول شود.

حمیدیان در خصوص شکاف طبقاتی به وجود آمده هم اظهار داشت: در علم موضوعی به نام اقتصاد ضریب جینی وجود دارد که عددی بین صفر و یک است. هرچه بزرگ‌تر باشد، فاصله طبقاتی بیشتری را نشان می‌دهد و توزیع عادلانه ثروت در کشور باعث کاهش ضریب جینی می‌شود که الان ضریب جینی روند نامطلوبی دارد به لحاظ دسترسی به رانت‌ها و انحصارهای برخی افراد که دارند و کسب ثروت می‌کنند که نتیجه تولید نیست. این باعث شکاف طبقاتی می‌شود و فاصله طبقاتی و شکاف طبقاتی ۲ موضوع متفاوت است که الیگارشیسم باعث می‌شود شکاف طبقاتی روی دهد و در این بین برخی با امضاهای طلایی به درآمدهای بالایی می‌رسند که این شکاف طبقاتی را بیشتر می‌کند.

رییس اتاق بازرگانی فارس گفت: استان فارس چهارمین استان بزرگ کشور با ۳۷ شهرستان است که ۶ درصد جمعیت و ۷ درصد عرصه سرزمینی را به خود اختصاص داده است و چهار و هفت‌دهم درصد تولید ناخالص ملی سهم دارد، اما این عدد نه با عرصه جمعیت و نه با عرصه سرزمین همخوانی ندارد و به همین دلیل در سال‌های پیش رو سعی می‌کنیم که به سمت ۶ درصد حرکت کنیم که مطلوب استان است.

حمیدیان گفت: رسانه در کنار بخش تولید بیشتر از گذشته نقش خودش را ایفا کند.

وی افزود: متأسفانه واقعیت آن است که سال‌هاست صنعت در تولید برق به تعهدات خود عمل کرده و حتی بنگاه‌های اقتصادی برای تولید برق اشتراک خریدند و سهم خود را برای ساخت نیروگاه جدید پرداخته‌اند، اما در صنعت امروز هیچ‌کس به سرمایه‌گذاری آن‌ها احترام نمی‌گذارد. باید ببینید چه کسانی تعهد ساخت نیروگاه دادند، اما نه تنها به آن تعهدات عمل نمی‌کنند بلکه برق بیشتری هم مصرف می‌کنند. من که جرات نمی‌کنم بگویم چه کسانی، اما شما به عنوان رسانه پیگیری کنید

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true