- ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
- اخبار منتخب
- کد خبر 19720
- 133 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

دلالان گوشت قرمز نقره داغ شدند ، جلال الدین عرفانی خبر نگار” فارس آگاه ” بیش از ۷۰ میلیارد تومان مالیات برای دلالان گوشت قرمز در فارس ثبت شد. مدیر کل امور مالیاتی فارس، در نشست خبری در جمع خبرنگاران این حوزه، گفت: سال قبل در تبصره صد مالیات، ما هیچ موردی بالای ۵۰۰ میلیون تومان، نداشتیم اما امسال، دو مورد مالیات مقطوع ۵۰۰ میلیون تومان داشتیم که این دو مورد هم مربوط به پزشکان متخصص بود که مالیاتشان بالای ۵۰۰ میلیون شده بود.محمد ابراهیمی، ادامه داد: رویکرد سازمان امور مالیاتی، این است که از کسانی بیشتر مالیات بگیرد که درآمد بیشتری دارند و از امکانات عمومی بیشتری، استفاده میکنند.وی، تصریح کرد: البته کسانی که مالیات میدهند باید در نظر داشته باشند که مالیات مستقیم، هزینه نیست که بخواهند روی قیمت کالا بکشند و این از نظر شرع و قانون، درست نیست.
وی، اضافه کرد: در مبحث اظهارنامه نیز در سال ۱۴۰۱، رشد خوبی داشتیم به گونه ای که در سال ۱۴۰۰ تعداد۸۰ هزارو ۵۰۷ نفر، اظهارنامه خود را به مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان، ثبت کردند اما این رقم با ثبت اظهار نامه ۹۹هزار و ۴۱۹نفر به ۵۷۰ میلیارد تومان رسید که این به جز بخش دیگر درآمد ما بود که حاصل فعالیت همکاران ما از محل ابلاغ اوراق سالیانه بود.
مدیر کل امور مالیاتی استان فارس، گفت: همچنین در سال۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ با ورود به اطلاعات کسب شده ۷۰ هزار میلیارد تومان از منابع فرار مالیاتی، در استان کشف شده است که از آن جمله میتوان به مواردی مثل فروشگاههای زنجیره ای، اشاره کرد که گرچه نام سر در آن، مربوط به یک برند خاص است اما مالک فروشگاه یک فرد دیگر و با حساب دیگری است که تنها از نام آن برند استفاده میکند. این در حالی است که در همین مدت، در استان ۲۰ میلیارد تومان و در کشور ۴۰۰ میلیارد تومان از این محل درآمد مالیاتی داشتیم.
ابراهیمی، گفت: یکی دیگر از مواردی که امسال در دستور کار، قرار گرفت در خصوص دلالان گوشت قرمز بود که طبق اطلاعاتی که کسب کردیم برای این بخش نیز بیش از۷۰ میلیارد تومان، مالیات ثبت شد.
وی، گذری هم به مالیات برخی صندوقهای قرض الحسنه زد و گفت: پس از بررسی، مشخص شد ۶ صندوق قرض الحسنه با فعالان اقتصادی، همکاری دارند و به آنها خدمات، ارایه میدهند که تا کنون در اجرای ماده ۱۸۱ برای آنها ۲۹۰ میلیارد تومان، مالیات محاسبه شده است. همچنین در خصوص شرکتهای مجری ساختمان نیز به بخشی از اطلاعات آنها دست یافتیم و تا کنون ۱۰۰ میلیارد برگ تشخیص مالیات این بخش، ثبت شده و سرجمع، تا کنون ۵۰۰ میلیارد تومان اطلاعات در استان، اوراق مالیاتی صادر شده که بخشی در قالب سوت زنی و بخشی اطلاعات از محل سازمانهای ناظر، بوده است.
مدیر کل امور مالیاتی فارس، گفت: در طبقهبندی، متوجه شدیم بیشترین مالیات که سال قبل ابراز و قطعی شده، مربوط به پزشکان متخصص بوده و از ۱۵۹۲ پزشک متخصص که داشتیم ۹۳۴ نفر اظهار نامه خود را ابراز کردند که البته مالیات آنها مشخص نیست اما مالیات قطعیشان را که ابراز کردند و پرداخت شده بالغ بر ۱۵۳میلیارد تومان، است. در همین راستا، بقیه موارد در بحث پزشکی در حال رصد است تا به منابع اطلاعاتی کاملی برای محاسبه مالیات، برسند.
وی در خصوص نحوه مالیات ستانی از اتباع بیگانه صاحب کسب و کار که بخش اعظم آنها را افغانستانیها، تشکیل میدهند؛ گفت: در خصوص اتباع خارجی، طبقه بندی جدا نداریم اما چون آنها هم از دستگاه پوز، استفاده میکنند و بیشتر هم افغانستانی هستند،میتوان آن را رصد کرد.
ابراهیمی، تصریح کرد: اما در بحث ارایه اظهارنامه، برخی کار هایی میکردند که بر نحوه محاسبه مالیات آنها، تاثیر میگذاشت و در روند مالیات ستانی اختلال، ایجاد میکرد. موضوع این بود که این افراد، ابتدا کد محاسبه مالیات را که در واقع ضریبی است که در درآمد هر فعال اقتصادی، اعمال میشود که میزان سود دهی آن را مشخص می کند، دستکاری میکردند.
وی در توضیح این تخلف یا سهل انگاری فعالان اقتصادی، گفت: این اتفاق به این نحو بود که در رصدی که شد مشاهده کردیم برخی خدماتی استفاده کردند که ضرایب اینتا کدی آنها با واقعیت، همخوانی نداشت. مثلا ۱۲هزار و ۲۱۹ نفر، اعلام کردند که در بازارچه های میادین میوه و تره بار، فعالیت داریم، این در حالی بود که در یک ضرب دو دو تا چهارتا در مییافتید که اگر در هر کدام از بازارچه ها و میادین شهرداری ۲ میوه فروشی باشد، این یعنی۶ هزار میوه فروشی، باید در کل استان، داشته باشیم که این شدنی نبود و با توجه به این موارد، کلیه ضرایب اینتا کدی بررسی و اصلاح شده و میزان مالیات اصلی، محاسبه میشود.
وی، با هشدار به کسانی که حساب شخصی خود را برای واریز وجه، در اختیار برخی فعالان اقتصادی، از جمله، پزشکان میگذارند از آن به عنوان مصداق عمل مجرمانه، به منطور کتمان درآمد واقعی، یاد کرد که میتواند مورد پیگرد قضایی هم قرار گیرد و گفت: از همه هم استانیها میخواهیم که از حساب بانکی خود مراقبت کرده و آن را در اختیار کسی قرار ندهند چرا که با این کار، آنها هم در این عمل متخلفانه، مشارکت دارند و این یک جرم است.
وی افزود: در حوزه مستغلات، ما امروز با تمهیداتی که اندیشیدیم از جمله سوت زنی، ۲۰ هزار مودی را که هیچ پرونده مالیاتی نداشتند، شناسایی کردیم.
ابراهیمی، در خصوص پرداخت درآمد مالیات بر ارزش افزوده به برخی ارگانها نیز گفت: در این رابطه رشد قابل توجه داشته در حالی که در ۴ ماه سال قبل ۳۵۹ میلیارد تومان از این بخش، به شهرداری ها داده شد این رقم در ۴ ماه اول امسال ۷۶۰ میلیارد تومان بوده، همچنین به دهیاری در ۴ ماه اول سال قبل ۱۳۸میلیارد تومان و ۴ ماه اول امسال این با ۱۰۹ درصد رشد به ۲۸۹ میلیارد تومان، افزایش یافته است.