true
گاردین: بیش از یکهزار نویسنده بزرگ جهان با رژیم صهیونیستی قطع همکاری کردند، بیش از یکهزار نویسنده در بیانیهای متعهد شدند که با موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی که همدست در نقض حقوق فلسطینیها عنوان شده است، همکاری نکنند چون همکاری با آنها میتواند به اجرای سیاستها و شیوههای تبعیضآمیزی منجر شود که به توجیه اشغالگری، آپارتاید و نسلکشی رژیم صهیونیستی منتهی خواهد شد.
به گزارش فارس آگاه، گاردین، سالی رونی (Sally Rooney)، راشل کوشنر(Rachel Kushner) و آرونداتی(Arundhati Roy) از جمله یکهزار نویسنده برجستهای هستند که طی بیانیه ای متعهد شدهاند با ناشران، جشنوارهها یا انتشارات موسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی که «همدست در نقض حقوق فلسطینیها هستند» عنوان شده است همکاری نکنند.
سالی رونی نویسنده و فیلمنامهنویس ایرلندی که رمان نخست وی با عنوان «صحبت با دوستان» در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و در سال ۲۰۱۸ با انتشار کتاب «مردم عادی» به شهرت رسید از امضا کنندگان این بیانیه است.
رونی، نویسنده کتاب «مردم عادی» و اخیراً «اینترمتزو» مدتهاست که مدافع حقوق فلسطینیان بوده است و در سال ۲۰۲۱ از فروش حقوق ترجمه عبری سومین رمانش «دنیای زیبا، کجا هستی» به یک ناشر رژیم صهیونیستی امتناع کرد. رونی در اوایل امسال پس از دریافت جایزه PEN Pinter از این بستر استفاده کرد و سخنرانی خود را به بحث غزه اختصاص داد و گفت که جایزه خود را به صندوق امداد کودکان فلسطین اهدا خواهد کرد.
امضاکنندگان این بیانیه معتقدند همکاری با ناشران، جشنوارهها، آژانسهای ادبی و نشریاتی که در نقض حقوق فلسطینیها شریک هستند می تواند به اجرای سیاستها و شیوههای تبعیضآمیز منجر شود که توجیه اشغالگری، آپارتاید یا نسلکشی رژیم صهیونیستی منتهی خواهد شد.
در ادامه این بیانیه آمده است: نهادهایی که هرگز علناً حقوق مسلم مردم فلسطین که در قوانین بینالمللی تصریح شده است را به رسمیت نشناختهاند، تحریم خواهند شد. این کمپین توسط جشنواره ادبیات فلسطین سازماندهی شد که جشنواره سالانه ای را با رویدادهای عمومی رایگان در شهرهای سراسر فلسطین برگزار می کند.
در بخش دیگر بیانیه تاکید شده است: ما به عنوان نویسندگان، ناشران، کارکنان جشنوارههای ادبی و سایر فعالان کتاب، این نامه را در حالی منتشر میکنیم که با عمیقترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی قرن بیست و یکم مواجه هستیم و حداقل از اکتبر گذشته در غزه بیش از ۴۳ هزار نفر کشته اند و این به دنبال ۷۵ سال آوارگی، پاکسازی قومی و آپارتاید است.
فرهنگ نقش اساسی در عادی سازی این بی عدالتی ها ایفا کرده است. مؤسسات فرهنگی رژیم صهیونیستی که اغلب مستقیماً با دولت کار میکنند، در سرکوب میلیونها فلسطینی برای دههها بسیار مهم بودهاند.
در این تعهد آمده است که در گذشته نویسندگان بیشماری علیه آپارتاید در آفریقای جنوبی موضع مشابهی اتخاذ کردند چون وجدان انسان اجازه نمی دهد که نسبت به آپارتاید و آوارگی مدرن بی تفاوت باشیم و با مؤسسات رژیم صهیونیستی وارد تعامل شویم. از آنجایی که جنگ به مرحله جدیدی می رسد، درک آنچه در حال رخ دادن است و آنچه در آینده اتفاق افتاده است مهم تر از همیشه است.
درگیری در خاورمیانه همچنان زندگیهای بی شماری را نابود می کند. صحنههای غزه و رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر تاکنون میلیونها نفر را در سرتاسر جهان آشفته کرده است و بحران با شدت فزایندهای در لبنان و کرانه باختری درحال وسعت است.
true
true
https://farsagah.ir/?p=52902
true
true